Jetski tour ved Myrtle Beach

Myrtle Beach var base for overnatning, en tur i Atlanterhavets bølger på jetski tour og delfiner.

10. sep, 2013

Strande i sydstaterne

De fleste sætter lighedstegn mellem South Carolina og sydstatsoplevelser såsom plantager, borgerkrig og rednecks. Dem er der også rigelig af.
Mange overser ar staten også har en kyststrækning som de deler med staten lige syd for, Florida.

Med andre ord, så har de også strand og vand oplevelser a la dem du finder længere mod syd og vejret er lige så godt om sommeren.

myrtle_beach_jetski_roadtrip_2013-3

Overnattede i Myrtle Beach

En af de større byer på kysten er Myrtle Beach. Den mindre om Daytona Beach med sine lange, brede sandstrande, board walks og tivoli lignende oplevelser.

myrtle_beach_jetski_roadtrip_2013-4

myrtle_beach_jetski_roadtrip_2013-5

Vi boede ned til stranden. Det kan gøres til en rimelig pris – 53 dollars, uden morgenmad.

myrtle_beach_jetski_roadtrip_2013-1

myrtle_beach_jetski_roadtrip_2013-2

Her kan du se alle overnatninger fra roadtrippen rundt i sydstaterne, 2013.

Jetski tour og delfiner

Planen med Myrtle Beach var ikke at tilbringe nogle afslappende dage på stranden. Det var en bekvemmelig overnatning tæt ved Thomas Outdoors Water Sports, hvor jeg skulle på jetski tour og forhåbentlig se nogle delfiner.

myrtle_beach_jetski_roadtrip_2013-6

Det var ikke første gang jeg skulle ud på jetski. Har tidligere været det i Key West og synes det er en fed måde at opleve havet, når det at ligge på stranden ikke står højt på ønskelisten.

Ansvarsfraskrivelse og dyre regler

Som vanligt (og samme ved andre aktiviteter så som skydning, ATV, rideture mm.) så skal der fraskrives ansvar. Standard papir hvor du skriver under på, at det ikke er deres skyld hvis du kommer til skade, og så noget forsikrings noget.

myrtle_beach_jetski_roadtrip_2013-7

Efter en kort gennemgang af reglerne, specielt i forhold til dyrelivet, og iklædning af redningsvest, tog vi afsted på vores jetski.

myrtle_beach_jetski_roadtrip_2013-8

Intracoastal Waterway

Turen bestod af to dele. Først en længere strækning på Intracoastal Waterway. Det er en strækning der ligger beskyttet bag små øer lidt inde fra havet. Den strækker sig fra New Jersey i nord, hele vejen ned forbi Key West og tilbage op langs Floridas vestkyst og over til Texas.

myrtle_beach_jetski_roadtrip_2013-9

Fordi den er beskyttet fra havet, er vandet typisk roligt, og på de øde stræk, må der gives fuld gas på det flade vand.

myrtle_beach_jetski_roadtrip_2013-11

Ture derinde er en god måde at blive fortrolig med din jetski inden du skal prøve kræfter med Atlanterhavet.

Vi gjorde korte stop undervejs hvor guiden fortalte om områdets historie, dyrelivet og de boliger der stak op rundt i landskabet. Der er mange velhaverkvarterer langs Intracoastal Waterway med huse til flere millioner dollars med private bådebroer mm. De ligger lidt mere beskyttet i anden række bag de ydre øer i tilfælde at orkaner mm. på disse kanter.

På jagt efter delfiner

Den anden del af turen foregik ude i Atlanterhavet. Med det samme vi krydsede molen ud i havet, var der andre boller på suppen og der var flere udfordringer ved at styre jetskien.

Vi sigtede efter nogle fiskerbåde der var ude og trække garn. Der er typisk delfiner i nærheden af disse som man kan komme nogenlunde tæt på. Der var gevinst og vi fulgte båden et kvarters tid, mens vi prøvede at få nogle gode billeder.

myrtle_beach_jetski_roadtrip_2013-12

myrtle_beach_jetski_roadtrip_2013-13

Jetski og bølger i Atlanterhavet

Båden trak mod nord og væk fra vores rute, så vi ændrede retning og stak til søs. På en 6 km tur ud i Atlanterhavet fik jeg prøvet mine grænser af på en jetski. På Intracoastal Waterway kan du sidde blødt og tilbagelænet mens du ræser afsted. Det kan du også på en rolig dag på havet, men det var det ikke denne dag.
Inden vi gav los, instruerede guiden mig i at stå op, og tage fra med benene. Da jeg ramte de første bølger forstod jeg hvorfor.

Det tog lidt tid at mestre det, så der blev ikke givet fuld gas ud over havet, men sjovt var det.

Tilbage til Intracoastal Waterway

Turen tog os ud til en bøje og tilbage igen og selvom det var fedt, så var det endnu bedre at komme tilbage på Intracoastal Waterway og kunne slappe lidt af igen.

Vi tog et break på stranden for at strække ud oven på de mange bølger inden vi tog det sidste stykke via Intracoastal Waterway tilbage til start.

myrtle_beach_jetski_roadtrip_2013-14

myrtle_beach_jetski_roadtrip_2013-15

myrtle_beach_jetski_roadtrip_2013-16

Jetski tours i USA

Denne jetski tour ved Myrtle Beach var med Thomas Outdoors Water Sports. Den kostede (i sep. 2013) 140 dollars, plus tax. Det var en super tour og guiden var alletiders. Der var god tid til at opleve området og naturen og tid til at have det sjovt på vandet.

Jeg har tidligere været på jetski tours i USA og har altid haft nogle gode oplevelser. Jeg var på jetski i Key West, hvor turen går rundt om de yderste øer.
Har også været på jetski på Lake Tahoe, hvor man kun er sammen med guiden halvdelen af turen. Den anden halvdel er til fri rådighed og så skal du selv finde tilbage til udlejningsstedet.

Andre roadtrip oplevelser:

Hjem fra Atlanta nytårsaften

En rejse hjem nytårsaften er ikke så anderledes end ellers. Årsskiftet blev fejret med en burger og køretur fra Savannah til Atlanta.

Hemmingways hus i Key West

Hemmingway sætte kraftige spor i Key West, på trods af et kort ophold. Hemmingways hus er et besøg værd. Også hvis du ikke kender hans bøger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada