Kentucky Horse Park

Kentucky horse Park er en anderledes turistattraktion hvor landskabet og heste er hovedpersonerne. Der er bl.a. heste fra hele verden og pensionerede væddeløbsheste.

16. sep, 2013

Turistattraktion med heste

Kentucky Horse Park er en af de største turistattraktioner i Kentucky med op mod en million besøgende hvert år.
Den ligger lidt nord for Lexington, hvor vi boede på Gratz Park Inn et par dage.

kentucky_horse_park_roadtrip_2013-1

Kentucky er kendt for sine heste, men da september er uden for sæson for derby mm. så var dette en oplagt mulighed for at få set lidt heste.

Working Horse Farm

Kentucky Horse Park er ikke en almindelig turistattraktion. Det er en Working Horse Farm med adgang for offentligheden. Derudover er den krydret med lærerige heste-attraktioner.

Kentucky Horse Park er et stort område (5 km2) med bølgende græsenge og masser af indhegninger med heste.

kentucky_horse_park_roadtrip_2013-2

Horses of the World

Kort efter indgang blev vi mødt af en ridder klædt rytter, der var ude og gøre reklame for en af attraktionerne, Horses of the World.

kentucky_horse_park_roadtrip_2013-3

Horses of the World er en levende udstilling hvor heste fra rundt om i verden vises frem med rytter klædt i tilhørende klædedragt. Mens hestene vises frem fortælles der om racen, oprindelsen og hvad de typisk blev/bliver brugt til.

kentucky_horse_park_roadtrip_2013-4

kentucky_horse_park_roadtrip_2013-5

Bagefter kan du gå ”backstage” og komme tættere på hest og rytter og få stillet din nysgerrighed hvis du har yderligere spørgsmål.

kentucky_horse_park_roadtrip_2013-6

Det store område Kentucky Horse Park ligger i, kan du udforske på egen hånd, hilse på hestene i indhegningerne, gå rundt i staldene eller snige dig til et protræt i nogle af de børnevenlige ting der er rundt om.

kentucky_horse_park_roadtrip_2013-7

kentucky_horse_park_roadtrip_2013-8

kentucky_horse_park_roadtrip_2013-9

kentucky_horse_park_roadtrip_2013-10

Eget politi

Kentucky Horse Park har deres eget politi. Stedet har to indendørs arenaer med plads til 5000 tilskuere og et udendørs stadion med plads til op til 30.000. Så der kan til tider være rigtig mange mennesker i parken.

kentucky_horse_park_roadtrip_2013-11

Det var en stille dag i september da vi var der, men så alligevel politiet i aktion, da en billist snakkede i mobiltelefon under kørsel.

kentucky_horse_park_roadtrip_2013-12

Hall of Champions

I et lille område af Kentucky Horse Park ligger Hall of Champions. Her bor flere væddeløbsheste, som er gået på pension og nu nyder resten af deres dage med beundrene blikke fra fans. Et par gange om dagen vises nogle af dem frem og deres karrierer gennemgåes med video fra deres store øjeblikke på væddeløbsbanerne rundt om i verden.

kentucky_horse_park_roadtrip_2013-13

Ved hver hest står en lille tavle med gennemgang af de store sejre og hvilke præmiepenge de har tjent hjem.

kentucky_horse_park_roadtrip_2013-15

International Museum of the horse

Den største indendørs udstilling i Kentucky Horse Park er International Museum of the Horse og den er helt klart et besøg værd. Udstillingen er en del af Smithsonian Institute og gennemgår hestens rolle gennem tiden.

kentucky_horse_park_roadtrip_2013-16

Der er også vekslende udstillinger. Der var en om araberheste da vi var der i september, 2013.

kentucky_horse_park_roadtrip_2013-17

Aktiviteter i Kentucky Horse Park

Selvom vi hang ud i Kentucky Horse Park i et par timer nåede vi ikke hele vejen rundt. Der er bl.a. flere børnevenlige aktiviteter såsom rideture og guidede ture rundt i området.
Her kan du se mere om Kentucky Horse Park.

Disclaimer

Jeg fik indgangen til Kentucky horse Park betalt af Lexington turistbureau. Billetten havde en værdi af 16 dollars.

Du kommer ikke udenom heste som en del af oplevelserne i Kentucky. De er en grundsten i statens økonomi (sammen med buorbon) og du skal nok interesserer dig lidt for heste for at få mest ud af besøgt. Parkens størrelse er dog imponerende og omgivelserne som taget ud af en filmkulisse så som en halv dag på landet er det en god oplevelse.

Andre roadtrip oplevelser:

SUN Diner og Ryman Auditorium

SUN Diner er et besøg værd hvadenten du er på jagt efter morgenmad eller ej. Historiske Ryman Auditorium bør du opleve en koncert i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada