En runde golf i Sedona, Arizona

Er du til golf, så er USA fyldt med utrolige og unikke muligheder for at gå en runde i omgivelser du mest kender fra de store turneringer på TV.

31. marts, 2015

Strawberry, AZ som base

Vi havde et hus i byen Strawberry, Arizona et par dage (mere om det i et senere indlæg).

Basen var valgt for at få lidt ro på efter storbyerne Los Angeles og San Diego og et par lange stræk gennem Joshua Tree National Park og Organ Pipe Catus National Monument.

Huset blev brugt til at få ordnet en omgang vasketøj og ellers slappe af uden at skulle køre for langt.

Den ene formiddag i huset brugte jeg dog på en times kørsel op til Sedona for at spille en runde golf.

Golf på roadtrips i USA

Jeg har spillet golf en håndfuld gange i USA i bl.a Florida og Wisconsin.

Som med flere af mine oplevelser i USA og Canada (ex. The Boneyard) så har jeg en liste med ting jeg gerne vil krydse af.

Jeg har også en håndfuld golfbaner jeg gerne vil gå en runde på, og Sedona Golf Resort lå højt på den liste.

Pebble Beach i Californien er en anden bane som også vil være muligt for mig at gå en runde på, da den er offentlig tilgængelig.

Det er Augusta i Georgia sådan set også, men den kræver jeg inviteres af et medlem for at komme ind og spille.

Hvorfor jeg gerne ville gå Sedona skulle gerne fremgå af billederne nedenfor. Den ligger simpelthen i noget af den bedste natur du kan gå en runde golf i.

En runde golf med et lokalt par

Jeg havde bestilt tid på banen på forhånd. Hvis du vil være sikker på at gå en runde på en af de populære baner, så vil jeg anbefale at bestille tid.

Jeg havde bevidst valgt en tid først på dagen (nogen vil kalde det tidlig morgen) for at der ikke blev for varmt.
Faktisk er der nogle baner som har billigere tider midt på dagen, da det er mere populært at spille først og sidst på dagen.

Jeg havde ikke selv udstyr med, så lejede et golfsæt og købte en æske bolde. Det stod og ventede på en golfvogn ude bagved, hvor der også var en køletaske med is påmonteret.

Jeg var der tids nok til at kunne slå nogle bolde på driving rangen inden jeg skulle indfinde mig på første tee.

Jeg har ikke gået en runde i Danmark i nogle år, men er på driving rangen når tiden tillader det – men specielt op til en tur hvor jeg ved der er golf på programmet.

På første tee mødtes jeg med dem jeg skulle gå en runde med. Det var et ældre par, der boede på 12. hul.

Klik for stort billede

På de populære baner vil du sjældent kunne gå en bold alene, da der er mange der gerne vil ud og spille og derfor parres du med tilfældige spillere.

Det var derfor med lidt nervøsitet jeg teede ud på første, da jeg ikke vidste hvilket niveau de andre var på og om det var mig der skulle ventes på hele vejen rundt.

Heldigvis var resten af bolden på mit niveau så der var ikke stress på i forhold til at følge med.

Jeg fik ikke meget ud af mine spille partnere. De boede på 12. hul i nogle af de boliger som ligger rundt langs hele banen. Jeg har på andre baner fået en god snak med de lokale, bl.a. faderen til Miss Florida en gang i Tallahassee, men disse var ikke så snakkesaglige.

Jeg snakkede mere med bolden efter os, som jeg nåede at få lidt info fra vedr. banen.
Dengang (2015) kostede det 3100 dollars om året for et medlemsskab. Det inkluderede alle de runder man har lyst til, inkl en golf cart og free balls på driving rangen.

Jeg nøjedes med en enkelt runde, som jeg ikke kan huske hvad kostede, men længst nede er der link til golfbanens hjemmeside, hvor du finder priser.

Vil du spille golf i USA?

Der er mulighed for nogle utrolige oplevelser rundt om på golfbaner i USA i omgivelser du ikke finder i Danmark.

Mange rigtig gode baner er åben for offentligheden. Vi har fine baner i Danmark, men landskab, faciliteter, størrelser og omgivelser kan vi ikke måle os med.
Modsat Danmark, så kræves der ikke alverden for at spille på de fine baner i USA. I Danmark skal du på langt de fleste baner have et DGU medlemskab (det har jeg).

I USA skal du ikke forevise noget bevis på at du kan spille golf.

Det er dog ikke en åben invitation til blot at holde ind og spille på en bane som denne i Sedona. Hvis du aldrig har spillet golf før, så er der masser af driving ranges rundt om i landet hvor du kan prøve at slå til en bold.

Når du parres med andre spillere, og banerne er populære og kræver tidsbestilling, så vil det ikke være velset at du aldrig har prøvet spillet før eller kender de grundlæggende regler. Du vil sinke spillet for meget og det vil ikke være en god oplevelse for nogle af parterne.

Kan du spille, så er det et slaraffenland at tage på golfferie i USA. Er du lige startet ud og ikke gået i total udstyrsnørderi, så vil et lejesæt mange steder være bedre end det begyndersæt du har hjemme i Danmark.
Jeg har selv et Taylormade sæt og lejesættet i Sedona var et nyere og bedre Titleist.

Sedona Golf Resort

Her kan du finde mere info om Sedona Golf Resort, som var den bane jeg gik i Sedona. Der ligger andre baner i Sedona området som også er åben for alle.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Terlingua Ranch Retreat i Texas

Terlingua Ranch Retreat er ikke mindre end en perle ude midt i ingenting. Og så er der en spetakulær udsigt fra det udendørs brusebad hvor du kan stå uden bekymring om naboer.

Mariposa Grove, Yosemite Natl. Park

Vi overnattende tæt ved Yosemite, så der var god tid til dagens program. Efter en lille tur fra Oakhurst til indgangen til Yosemite kørte vi mod Mariposa Grove.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada