Mount Washington Auto Road

Vejret på Mount Washington er en stor del af oplevelsen. Bliv ikke overrasket hvis du starter i klart vejr og solskin på vejen op og slutter i tåge og blæst på toppen.

2. juni, 2016

New England kyst og roadtrip feeling

Efter en nat på Alouette Beach Resort ved Old Orchard Beach i Maine, gik turen ind i landet og mod White Mountains i New Hampshire.

Dagen før var jeg kørt ud af Boston for at komme ud og få lidt roadtrip feeling, og det fik jeg.

Ikke så meget på turen op til Old Orchard Beach, men nu indfandt den sig i den grad.
Jeg skulle lige navigerer et par store veje inden der kom absolut ro på.

En af de store veje jeg krydsede var US Route 1. Det er økstkystens Highway 1 og strækker sig fra grænsen til Canada ved Van Buren i Maine hele vejen ned til Key West. Jeg har været hvor den slutter/starter i key West.

White Mountains i New Hampshire

Langsomt kommer der lidt bølger i landskabet og i det fjerne dukker White Mountains op. Ikke super høje som du måske kender dem fra vestkysten og Rocky Mountains, men stadig et par kilometer til toppen.

En af de mest interessante bjerg-oplevelser i White Mountains, er Mount Washington Auto Drive.

Du kan selv køre til toppen, tage en guided tour eller tage med Cog Rail (tog) til toppen.
I vinterhalvåret kan du ikke køre op selv, men komme på en guidet tour med en SnowCoach (bil med larvefødder).

Der er knap 8 miles til toppen, men pga den smalle vej og den høje stigning (12%) kan du ikke køre så stærkt, så regn med 45 minutters kørsel op. Mere hvis du stopper og nyder udsigten.

Vejret på Mount Washington er lumsk og kan skifte flere gange på vej op.

Vindrekorder og dødsfald på toppen af Mount Washington

Mount Washington er ikke verdens højeste bjerg, men det har en masse rekorder. Bl.a. er det her er verdens kraftigste vind er blevet målt.

Et af de gamle huse på toppen er sågar fæstnet med kæder så det ikke blæser væk.

Pga. af dets nordlige placering, er der vilde vintre og lave temperaturer deroppe.

Siden 1849 er 150 personer omkommet på bjerget og du får også selv nogle advarsler på din tur, bl.a. et skilt inden du kører op (du skal ikke være bange for højder) og i det lille museum på toppen, er der også reminders.

Privatejet bjerg

Mount Washington er privatejet, så det falder udenfor nationalpark/state park forvaltning. Det betyder også et besøg er prissat efter de frie markedskræfter. En bil + fører koster 31 dollars. Yderligere voksne passagerer 9 dollars stykket (priser Feb, 2019).

Kan synes dyrt, men se det som en forlystelse for bilen på en spændende bjergvej (der kan give et sus i maven visse steder) og mulighed for at blive blæst godt igennem på toppen.

Her kan du se om vejen til toppen af Mount Washington er åben mm.

Private bjerge som turistdestinationer er ikke usædvanligt i USA. Det meste kendte er nok Pikes Peak i Colorado. Her kommer du op i 4100 meters højde og kan mærke det på kroppen (højdesyge).

Så galt er det ikke på Mount Washington, der med sine 2 km højde ikke mærkes så hårdt på koppen.

Nede igen kørte jeg mod en anden oplevelse i White Mountains: Flume Gorge. Mere om den i næste indlæg.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Cape Cod og Provincetown

Yderst på Cape Cod i Massachusetts ligger Provincetown. En populær destination ved vandet, men også hvor Anthony Bourdaun startede som kok.

Independence Trail i Providence

Providence har Independence Trail der fortæller byens historie. Den korte afstand til Boston betyder en masse vigtig historie forgik i Providence.

Harvard University Tour i Boston

Harvard University i Boston er åben for alle, men bør opleves på en guidet tour for at få alle de interessante detaljer om skolen og de kendte der har gået der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada