Golfkysten og BBQ i Natchez

Vejret gav mig følelsen af vinter og december, selvom der faktisk var lunt nok til t-shirts når solen brød igennem.

28 dec, 2016

Roadtripfølelsen

Jeg har været på flere korte roadtrips mellem jul og nytår. Ikke lang tid nok til at komme helt ind i en rytme, men lang tid nok til få “følelsen”, komme væk fra travlheden og få nogle klassiske roadtripoplevelser.

Det var også målet for denne roadtrip. Fra Houston til Fort Worth er der 4-5 timers kørsel, men det ville være på interstate og fra den ene millionby til den anden. Det er der ikke meget roadtrip i.
I stedet havde jeg valgt en rute der gik ud af byen og gennem nogle områder/byer jeg ikke havde været i tidligere.

Mere ud af dagen med jetlag

De første dage på en roadtrip er jeg altid tidligt oppe og afsted, takket være min jetlag. Denne dag var der planlagt en halvlang rute der gik gennem tre stater, så den ekstra tid var værdsat.

Denne morgen var dog ikke optimal til sightseeing, da der lå en tyk tåge i området.
Et enkelt sted var det dog ikke tåge der dækkede for udsigten, men industri. Området er plastret til i olie raffinaderier, så der er skorstene og industri i store områder.

Diset oplevelser ved stranden

Jeg gjorde stop ved Holly Beach og gik lidt langs vandet.
Der var enkelte andre derude. Ikke for at bade, men for at finde ting. Der var lavvande og det havde efterladt en masse skrammel på stranden. Jeg fandt dog kun en død fisk.

Holly Beach er en strand og en samling sommerhuse. De er alle bygget på stylter for at være forberedt på vejret på disse kanter.
Det er ikke kun sommerhuse der får den behandling. I små byer langs vandet er de fleste bygninger bygget på stylter, inkl. kirker og skoler mm.

Stande langs golfkysten

Jeg ved at mange der tager på roadtrip, benytter lejligheden til at nyde en dag ved stranden. Fokus for de fleste er dog på Florida eller Californien, hvilket er en skam. Der er så mange andre gode muligheder rundt om i USA og speciel strandene langs golfkysten er oversete.
Vejret i Texas kan fint måle sig med Florida (der bliver faktisk varmere i Texas) og strandene kan fint følge med Florida.

Færgetur

Midt på min kyststrækning skulle jeg krydse en flod med færge. En mindre pram-færge som sejler i pendul og er gratis at benytte.

Fra kysten kørte jeg nord på mod Lafayette i Louisiana og var for en kort bemærkning på interstate, inden jeg drejede fra den og fortsatte mod nord og Natchez i Mississippi.

Efter Lafayette åbnede landskabet sig op, og der var landbrug og marker næsten alle vegne.
Flere gange stod de store arealer i frisk grøn kulør. Endnu en modsætning inde i mit hoved, når træerne er tomme for blade og det er sidst i december.

Når du kigger på billederne og tænker på, at det var den 28. december, så er det forståeligt hvis du tror det var koldt. Men det var det ikke. Temperaturen var god og lå på 20-25 i løbet af dagen, specielt når solen brød igennem.

Langs Mississippifloden

På vejen op mod Natchez, kørte jeg den sidste strækning langs Mississippi floden.
Jeg så den dog aldrig, da den er gemt væk bag nogle kæmpe diger. Det tætteste jeg kom på det ”bæst” som Mississippifloden er, var ved nogle af de tilstødende floder hvor sluser er med til at kontrollerer og forhindre oversvømmelser.

Historiske Natchez, MS

Det var først da jeg krydsede Mississippifloden og kørte ind i byen Natchez at jeg så floden.
Den er imponerende og lige ud for mit hotel i Natchez, er der en super udsigt over floden.

Parken bød også på et klassisk bud på amerikansk julepynt i samme stil som jeg havde set tidligere på dagen.
Natchez er en historisk by med mange år på bagen.

Den er af spansk oprindelse og har sidenhen haft en omtumlet tilværelse i borgerkrigen.

Byen har stadig lidt af de historiske bygninger tilbage og bevæger du dig ud i sidegaderne finder du nogle af dem. Enkelte er almindelige boliger, andre lavet om til bl.a. B&B’s og så er der perlen blandt dem alle: Stanton Hall.

Oprindeligt bygget til en stor forretningsmand. Det stod færdigt i 1859, kun måneder før ejeren døde og levede så et varieret liv, indtil det i 1974 blev historisk bygning. Det fungerer i dag som museum.

BBQ i Natchez

Jeg sluttede dagen af på en lille autentisk BBQ snask med en dinner plate (brisket, ribs, slaw og beans) med en lokal øl.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA? Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco

Her kan du finde overnatning i: Chicago, Las Vegas.

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top