Natchez, Mississippi ved solopgang

Verdens største hjuldamper på Mississippifloden i den rolige sydstatsby Natchez. Jeg oplevede byen vågne mens solen stod op.

29. december, 2016

Den største hjuldamper på Mississippifloden

Der var mørkt da jeg sagde godnat aftenen før i Natchez, efter lidt BBQ og der var stadig mørkt da jeg begav mig ud denne morgen. Den var lidt over 6 da jeg begyndte en lille tur rundt i byen på gå ben.

Mississippifloden er omdrejningspunkt for byen og jeg boede da også lige ud til den på mit hotel.
I løbet af natten havde hjuldamperen American Queen lagt til.

Den ser måske historisk ud på afstand, men er bygget i 1995 (og menes at være den største hjuldamper der nogensinde er bygget). Den er dog så autentisk som mulig og du kan komme ombord på river cruises på Mississippifloden med netop denne (eller andre) mellem Memphis og New Orleans.

Sydstatsmansions

Der er flere klassiske sydstats mansions rundt om i Natchez. De ældste og bevaringsværdige er lavet om til museer eller steder du kan leje til events.

Downtown Natchez er en blanding af disse gamle, prægtige bygninger, de mere klassiske Small Town America bygninger, nybyggeri (som sjældent er særlig kønt) og så bygninger som har fået lov at forfalde, da forretninger mm. ikke har kunne løbe rundt.

Natchez er ikke en poleret sydstatsperle og det er faktisk lidt forfriskende. Mange byer som har kæmpet med forretningsdød og andre udfordringer, har ”genopfundet” dem selv med et velfriseret image som klinger lidt falsk til tider.

En december aften, som den jeg ankom på den 28., kan byen godt virke lidt død. Er sikker på det er en anden følelse om sommeren, men byen var åben. Der er en hel del barer og restauranter i byen og Natchez har også eget bryggeri (som laver glimrende øl).

Solopgang i Natchez

Med solopgang lidt over 7, genså jeg nogle af stederne fra aftenen før, i et nyt lys.

Et vandtårn og en slidt Main St. ser nu ikke værst ud i solopgangens skær.

Julepynten blev dog ikke kønnere af at blive set tidligt om morgenen.

Natchez er en fin destinationen som start/slut på Natchez Trace Parkway (som jeg kører lidt af i næste indlæg), men det er nok de færreste der kan finde indhold i byen til flere dage i streg.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Mammoth Cave National Park

På tur i verdens største grotte, Mammtoh Cave, som indeholdt 400 trappetrin. Ikke vild geologi men fælles fodbad til alle efter turen.

Key Lime Pie i Key West

Key Lime Pie hører til blandt de ikoniske retter du kan opleve på en roadtrip. Key Lime Pie i Key West er svær at undgå, så nyd den.

Bayside marketplace og sejltur i Miami

Efter en tur til lands med kig til nogle af de store ting Miami har at byde på, var det tid til at komme til vands og få kigget på nogle af de store huse som Miami i den grad er kendt for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada