Natchez, Mississippi ved solopgang

Verdens største hjuldamper på Mississippifloden i den rolige sydstatsby Natchez. Jeg oplevede byen vågne mens solen stod op.

29. december, 2016

Den største hjuldamper på Mississippifloden

Der var mørkt da jeg sagde godnat aftenen før i Natchez, efter lidt BBQ og der var stadig mørkt da jeg begav mig ud denne morgen. Den var lidt over 6 da jeg begyndte en lille tur rundt i byen på gå ben.

Mississippifloden er omdrejningspunkt for byen og jeg boede da også lige ud til den på mit hotel.
I løbet af natten havde hjuldamperen American Queen lagt til.

Den ser måske historisk ud på afstand, men er bygget i 1995 (og menes at være den største hjuldamper der nogensinde er bygget). Den er dog så autentisk som mulig og du kan komme ombord på river cruises på Mississippifloden med netop denne (eller andre) mellem Memphis og New Orleans.

Sydstatsmansions

Der er flere klassiske sydstats mansions rundt om i Natchez. De ældste og bevaringsværdige er lavet om til museer eller steder du kan leje til events.

Downtown Natchez er en blanding af disse gamle, prægtige bygninger, de mere klassiske Small Town America bygninger, nybyggeri (som sjældent er særlig kønt) og så bygninger som har fået lov at forfalde, da forretninger mm. ikke har kunne løbe rundt.

Natchez er ikke en poleret sydstatsperle og det er faktisk lidt forfriskende. Mange byer som har kæmpet med forretningsdød og andre udfordringer, har ”genopfundet” dem selv med et velfriseret image som klinger lidt falsk til tider.

En december aften, som den jeg ankom på den 28., kan byen godt virke lidt død. Er sikker på det er en anden følelse om sommeren, men byen var åben. Der er en hel del barer og restauranter i byen og Natchez har også eget bryggeri (som laver glimrende øl).

Solopgang i Natchez

Med solopgang lidt over 7, genså jeg nogle af stederne fra aftenen før, i et nyt lys.

Et vandtårn og en slidt Main St. ser nu ikke værst ud i solopgangens skær.

Julepynten blev dog ikke kønnere af at blive set tidligt om morgenen.

Natchez er en fin destinationen som start/slut på Natchez Trace Parkway (som jeg kører lidt af i næste indlæg), men det er nok de færreste der kan finde indhold i byen til flere dage i streg.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA? Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco

Her kan du finde overnatning i: Chicago, Las Vegas.

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top