Rock City på Lookout Mountain

Rock City er mere end muligheden for en god udsigt. Rock City er et fortryllende eventyrstop på din roadtrip.

28 marts, 2018

Rock City og Ruby Falls i Chattanooga

Chattanooga var ikke valgt tilfældigt. Udover at Chattanooga har et sjovt navn så har den et par attraktioner, udover whiskey og øl. Den ene attraktion, Ruby Falls, besøgte jeg på en tidligere roadtrip.

Den anden er Lookuot Mountain og Rock City. Den oplevelse var på programmet denne morgen.

Lookout Mountain er et bjerg i udkanten af byen, hvor der (på en god dag) er en super udsigt fra.
Der var diset denne morgen, så udsigten var begrænset, men turen er alligevel værd at tage, da der er mere end udsigten på Lookout Mountain.

Du kan godt holde ind i vejkanten og få et kig til det omkringliggende landskab, men skal du have den store oplevelse, skal du ind i Rock City.

Se syv stater fra Rock City

Rock City er en park på toppen af Lookout Mountain, der byder på mere end blot udsigt. Med udgangspunkt i et eventyrunivers, kan du gå ad The Enchanted Trail og få nogle gode og anderledes oplevelser blandt klipperne på toppen.

Stedet har været kendt som Rock City siden starten af 1800-tallet. To missionærer beskrev stedet i 1823.

De første beretninger om, at du kan se 7 stater fra toppen, dukkede op i midten af 1800-tallet. Denne påstand holder ved i dag, men du skal have en mere end god kikkert for at kunne se de syv stater fra toppen.

I 1920’erne, begyndte Carter familien at by-udvikle på toppen ved Rock City. Frieda Carter var fascineret af Europæiske eventyr, hvorfor vejnavne i området er opkaldt efter kendte eventyr.

I 1932 blev Rock City åbnet som attraktion. En sti (Enchanted Trail) går gennem ind og ud mellem klipperne hvor du kan komme tæt på naturen og se en masse botanik og geologi tæt på..

To steder skal man trække maven ind for at komme igennem: Needle’s Eye og Fat Man’s Squeeze.

Første del af turen ender ude ved udkigspunktet. Selvfølgelig med rig mulighed for at købe noget at spise og drikke.

Eventyrlige Rock City

Den anden halvdel af turen gennem Rock City går kendte eventyr i bedene, og en lang tur under jorden er krydret med dioramaer fra kendte eventyr.

Rock City er et must for børn og barnlige sjæle. Der er masser af gode kodak moments rundt om inde i parken, og på en god dag er der en god udsigt. Hvis du tager dig tid til at se dig lidt omkring, så er der minimum en times oplevelser i parken – mere hvis du har børn med, da der er en masse finurlige områder og referencer som børn vil få endnu mere ud af.

See Rock City – et marketing ikon

Ved indgangen og undervejs på din tur, vil du se en bestemt sætning malet på taget af fuglehuse og bygning: See Rock City.

Dette ikon for stedet kan virke lidt mærkeligt, når nu det er klipper og udsigt man tager til Rock City for, men den historiske sammenhæng giver mening.

Udtrykket kommer fra den markedsføring Rock City førte fra 1935 til 1969. I den periode blev taget på 900 lader og andre bygninger malet med reklame for Rock City. Det blev gjort i 19 omkringliggende stater og flere af dem kan stadig ses denne dag i dag, bl.a. på: https://www.flickr.com/photos/brent_nashville/albums/72057594110803986/

Tog eller bil op på Lookout Mountain

Jeg valgte selv at køre op på Lookout mountain, men der er også en incline railway op. Der er dog ingen transport på toppen, så du kan ikke komme fra Incline Railway til hverken Ruby Falls eller Rock City.
Så hvis du vil opleve incline også, så tag bilen op, og kør ned/op med incline og oplev så de andre oplevelser på bjerget med bil.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada