Havnerundfart i Galveston

Du har mulighed for at se delfiner i havnen i Galveston, men også lære om havnens vigtighed i byens historie.

14 april, 2019

Galvestons mange ansigter

Jeg vågner tidligt de første dage på en roadtrip pga jetlag. Desværre kunne jeg ikke udnytte det til fulde denne dag, da jeg havde udset mig en havnerundfart med mulighed for at se delfiner. Den afgik dog først kl 10.

Så de mange timer fra jeg vågnede gik med at skrive lidt til hjemmesiden og se lidt nærmere på byen. Den rolige og varme aften dagen før var skiftet ud med 11 grader og kraftig vind. I løbet af morgenen blev det lidt lunere, men vinden tog kun til.

Downtown Galveston er ikke overrendt af trafik i det daglige, og søndag morgen er der endnu mindre. Det giver ro på til rigtig at bemærke detaljer på bygninger og opleve byen med et andet fokus end hvor du finder mad og drikke.

Delfiner og boreplatforme

Når du står på kajen i Galveston, så virker en havnerundfart måske ikke som det mest interessante. Der er en stor industrihavn med fokus på fragt, olieindustrien og krydstogtskibe.

Hvad du kan se ovenvande er heller ikke den primære årsag til de ture du kan komme på. Det er de delfiner der fra tid til anden bryder vandlinjen der er målet for de ture du kan komme på.

Kl 10 sejlede jeg ud med en håndfuld andre. Mens du sejler rundt for at spotte delfiner, fortælles om hvad der eller foregår på havnen. Tæt ved Pier 21, hvor turen starter, ligger Ocean Star. En ældre boreplatform. Den fungere i dag som museum hvor du kan komme rundt og se hvordan en olieboring til havs foregår.

Houston er USAs femte største havn og byen Galveston er en del af denne. Det meste fragt sejles længere ind i Galveston Bay, men en del ender/starter i Galveston, hvorfor der er togforbindelser helt ud på Galveston Island.
Historisk set har jernbanen betydet meget for Galveston og der ligger også et stort Railroad Museum i Galveston.

Delfinerne dukkede endeligt op. En fire fem stykker svømmede rundt i en flok og dukkede op i korte glimt. Var kun heldig at fange et par rygfinner med kameraet men fik valuta for pengene med de mange gange de dukkede op. Her kan du finde mere info om havnerundfart i Galveston.

Turen sejler næsten ud til Seawolf Park hvor Galveston Naval Museum ligger. Her kan du komme ombord på USS Stewart, en destroyer fra Anden Verdenskrig og USS Heritage, en ubåd fra samme. Jeg havde ikke tid til et besøg, men har tidligere besøgt krigsskibe og ubåde på mine roadtrips bl.a. USS Midway og USS Alabama.

Let the roadtrip begin

Efter et lille døgn i Galveston var det tid til at komme videre. Jeg tjekkede ud fra hotellet og gik for alvor i gang med min roadtrip. Den første dag gik med en tur op til Jefferson. Den startede med en bilfærge tur fra Galveston til Bolivar (Goat Island).

Andre roadtrip oplevelser:

Route 66 – Texas

Route 66 i Texas strækker sig omkring 186 miles (300 kilometer) gennem den nordlige del

El Cosmico campingplads i Marfa

Kontrol, kunst og kultur ventede mig på turen fra New Mexico til Marfa i Texas, hvor jeg havde booket en campingvogn på El Cosmico for natten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada