En Olympiske tåge

Efter et hurtigt skifte af udlejningsbil gik turen mod Olympic National Park i det nordvestligste hjørne af USA.

Undervejs skulle vi proviantere og bl.a have fat i en køletaske. Som man har kunne se i et andet blog indlæg så prøvede jeg sidste år en elektrisk køletaske. I påsken i år var det en almindelig en med is i, og sidsnævnte fungerede så godt at det også blev valget denne gang. Vi fandt en Walmart på ruten (skønt med GPS) og fik styr på det praktiske og kørte nordpå.

Nord for Brinnon valgte vi at køretur op til Mt. Walker view point. En snoet grus-bjergvej tager dig op i 2800 fods højde hvor man kan nyde udsigte. Hvis altså det ikke lige var for en masse tåge. Man kunne intet se og nogle gange var køreturen op og ned ad bjerget lige lovlig spændende.

Nede igen satte vi kursen mod Olympic NP. Da vi ikke havde for meget tid i området fik vi udpeget de bedste steder. Første stop var Hurricane Ridge som heldigvis ligger så højt at vi kom igennem tågen og kunne se noget. Der var dog stadig overskyet så det var ikke en postkort oplevelse. Men næsten med de tåge fyldte dale nedenfor toppen.

Turen derop er 17 miles hver vej på snoede bjergveje + tyk tåge, så en times tid for frem og tilbage alene.
Vi kunne nu se at resten af dagens program mere eller mindre gik fløjten. Vi kørte mod Forks og sprang et vandfald over på vejen (dem kommer der andre af på vores roadtrip). Forks var også hurtigt overstået. Der bor godt 3000 mennesker og 8,5 vampyrer. Det er nemlig den by det skal forestille at Twilight filmene foregår i. Måske i bøgerne, men filmen er ikke optaget i byen. Det forhindre dem dog ikke i at malke muligheden og byen har 5 store souvenir butikker på main street og en guided bus-tur.

Efter Forks var planen at kigge forbi Hoh Rain forest, men guiden havde sagt, for at spare tid, at vi skulle tage Quinault rain forest i steder. Kortere vej ind til stierne man kan gå på og når man først er derinde kan man ikke se forskel.
Desværre sagde GPSen nu at vi ville ankomme til vores næste overnatning kl 20:30, så den oplevelse måtte vi også springe over.
Tænkte på at stå tidligt op dagen efter og køre derop inden dagens planlagte program, men det var 75 km i den forkerte retning. Regnskoven må blive næste gang jeg er på disse kanter.

Ialt blev dagens køretur på ca. 400 miles. Stik mod mine egne anbefalinger og skulle jeg gøre turen igen ville jeg vælge en anden rute der skærer 50-60 miles af men vigtigst af alt er hurtigere.

Annual Pass til nationalparker

Du kan spare penge på adgangen til nationalparkerne ved at købe et annual pass (årskort). Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip, kan udgiften til entre godt løbe op. Skal du rundt på den klassiske roadtrip på vestkysten, inkluderer den ofte 3-4 af de store nationalparker. Det løber op i mere end 100 dollars i entre. Et annual pass koster 80 US dollars (pris i 2024) og giver adgang til mere end nationalparkerne..

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada