På vulkaner, Mt. St. Helens, Roadtrip i USA 2010

For 30 år siden eksploderede vulkanen Mt. St. Helens. 57 mennesker omkom og alle træer i en radius på 27 km blev enten revet op med roden, knækket eller svitset af den glohede askesky som bevægede sig gennem området med mere end 1000 km/t.
Vulkanen er stadig aktiv og har haft mindre udbrud siden.

Når man ved det, så kan det virke en smule tosset at køre 45 miles af en snoet bjergvej ind til vulkanen. For hvis den går i udbrud mens man er der, så er der kun en vej ud.

Vi valgte at ‘tage chancen’ og begav os over bjergpas og gennem den tykkeste tåge til dato.
Desværre skulle tågen atter være skyld i, at vi ikke fik fuldt udbytte af en seværdighed. Selvom der var huller med klart vejr på turen derind, så var der desværre super tåget inde ved vulkanen. Man kan køre ind til en udkigspost som ligger 8 km fra vulkanen. Derfra kan man gå ad stier og komme en anelse tættere på, men man kunne ikke se en pind.
Inde i besøgscenteret kan man se en film om området og vulkanen. Biografen er indrettet sådan at man efter filmen får et spetakulært panorama kig til vulkanen. Den effekt udeblev desværre pga tågen og folk i salen kunne ikke lade være at smile/grine lidt af situationen.

På vej ud af området holdt vi ind ved en af de nye søer som udbruddet skabte. Imponerende hvordan naturen er i stand til at genskabe sig selv. Det gjorde sig også gældende med de store skovområder som for længst er kommet tilbage.
På trods af tågen var det besøget værd. Imponerende at se hvilke utrolige kræfter naturen gemmer på.

Fra vulkanen gik turen ned til Portland hvor vi skulle bo et par dage.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top