En roadtripper krydser sit spor, Roadtrip i USA

Der er genkendelses glæde i disse dage, for jeg har været her før, nemlig på min roadtrip i 2008.

Har lige overnattet i Jackson, WY på samme hotel, spist på det samme steakhouse og siddet i baren på den samme bar som sidst.

Jeg gør ellers meget ud af at prøve nye ting når jeg er i USA, men en gang imellem oplever man noget hvor man tænker ved sig selv, at her vil man gerne tilbage til og have noget mere tid. Jackson, er for mig, et af de steder. Så da jeg planlagde denne roadtrip rute, så kunne jeg ikke dy mig for at svinge forbi igen.

Byen er en arketypisk quiet mountain town (som man kender det fra South Park, men med lidt flere turister). Alt er pakket pænt ind så det går i et med omgivelserne (selv det lokale k-mart har bjælkehytte facade).
Ved et rent tilfælde endte jeg på Million Dollar Cowboy Bar & Steakhouse sidst og det var en så god oplevelse, at jeg ville tilbage.
Fik en udsøgt steak i aftes, 12 oz, og to lokale øl, den ene en Million Dollar Cowboy Ale, satte mig derefter op på en saddel i baren og drak lidt flere øl mens et live country band spillede op til dans.

Som sidt jeg var her, så er det godt en uge siden Sturgis Bike træf sluttede, så mange bikere på vej hjem, gør stop i Jackson. Det gør publikum til en blandet flok og kan ikke lade være at tænke på Toby Keiths musikvideo til I love this bar når jeg sidder i baren og kigger rundt.

Hverken mad eller bar skuffede ved dette besøg, men bandet mindede lidt for meget om en country version af dansktoppen, så jeg var ikke oppe og få en signeret CD i pausen, som jeg gjorde sidst, hvor det var Sean Patrick McGraw som fik stedet til at swinge.

Se mit blogindlæg om Million Dollar Cowboy Bar fra min roadtrip i 2008.

Jeg kommer også til at gense byen West Yellowstone (gennemkørsel) på denne tur, hvor jeg overnattede to gange i 2008 og så Yellowstone National Park. Så det meste af parken tilbage i 2008, men har fundet en rute mod Billings, MT som tager mig igennem et stykke af parken som jeg ikke nåede sidst.
Det efterlader kun en lille del som jeg så må komme tilbage efter en anden roadtrip. Der går nok nogen tid eftersom jeg nu har overnattet i alle staterne på disse kanter. Faktisk så har jeg, når jeg får krydset North Dakota af lidt senere på denne tur, overnattet i alle staterne der grænser op til Canada.

Turen op til Jackson gik fra Salt Lake City i Utah. Mormonernes højborg og de har sat deres præg på byen med stor kontorbygning, templer og koncertsale mm. Dave Gorman i bogen ‘America Unchained‘ giver en meget god (og underholdende) beskrivelse af mormonernes relegion og historien. Det de fleste kender til er deres flerkoneri og deres du-er-død-så-nu-døber-vi-dig-ind-i-vores-relegion praksis.
Salt Lake var også vært for Vinter OL i 2002 og det kan der stadig ses markeringer af rundt om i byen. Og så er byen State Capitol og har derfor en fin regeringsbygning man frit kan udforske.

Tags: , , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top