Hoover Dam og Hoover Dam Bypass

Efter Las Vegas stod den på nogle dage i den storslåede natur. På vejen op til den første af disse oplevelser gjorde vi stop ved Hoover Dam.

Hoover Dam

Selvom man kun har tid til Vegas og ikke har planer om at besøge Grand Canyon, så bør man afsætte tid til et besøg ved Hoover Dam. Det tager under en time at komme derud fra Las Vegas, men man bør afsætte et par timer til selve oplevelsen derude. Vi havde ikke noget vi skulle nå denne dag, så vi brugte knap 3 timer derude.

Rundtur inde i Hoover Dam

Man kan komme helt tæt på Hoover Dam. Ikke kun ved at gå på den, men man kan komme på rundtur inde i den og på den udvidede tur, som vi tog, kommer man ned i gangene inde i dæmningen og får manet nogle myter til jorden, bl.a. om at der skule være begravet omkomne fra bygningsarbejdet i betonen.
Man kommer også ned i ´maskinrummet´og ser turbinerne der levere strøm til Las Vegas og det sydlige Californien.

Klik på billedet for fuld størrelse.

Hoover Dam Bypass

Oppe igen var det tid til at kigge lidt på den anden store seværdighed ved Hoover Dam: Hoover Dam Bypass.
Frem til efteråret 2010 var den eneste måde at krydse Hoover Dam (og i det hele taget komme fra Arizona til Nevada i en radius af flere hundrede kilometer) ved at køre på dæmningen. Det havde i mange år skabt store trafikale problemer og det blev besluttet at bygge en bypass (bro over dæmningen og floden). Den stigende opmærksomhed på terrorsikring var en bonus, men ikke grund til at broen blev bygget.

Udsigt fra Hoover Dam Bypass

Broen er imponerende og byggeriet af den ligeså (vi var der også i 2005 hvor de var godt i gang) og man kan få nogle gode billeder nede fra dæmningen. Men man kan få nogle endnu bedre billeder oppe fra broen (af dæmningen).
Der er ikke nogen udsigt fra broen når man kører over den i bil, men man kan parkere oppe ved den (der er en decideret parkeringsplads, sti og informationer) og går det sidste stykke op og ud på broen.
Der er en utrolig udsigt deroppe fra og man kan få nogle gode skud i kassen.


klassiske_rute_01

Klik på billedet for at se komplet kort.

number_23_orOplevelsen ovenfor er fra et af de mange stop på den klassiske roadtrip rute på USA’s vestkyst. Den klassiske rute er oplagt til en tre ugers roadtrip i USA. Den byder på et varieret udvalg af oplevelser med bl.a store og små byer, kyststrækninger, strand, ørken, skov, bjerge, interstates, highways og byways.

Her kan du se et detaljeret kort over ruten og alle oplevelserne på den klassiske roadtrip rute som bl.a inkluderer San Francisco, Highway 1, Hearst Castle, Los Angeles, Route 66, Grand Canyon, Monument Valley, Antalope Canyon, Hoover Dam, Las Vegas, Death Valley og Yosemite National Park m.fl.

Vurder indlægget

Hvis du synes om indlægget, så vil jeg sætte pris på en vurdering nedenfor. Du skal blot klikke på det antal stjerne du synes det fortjener. Du er også velkommen til at give en like på Facebook eller Google Plus via knapperne øverst til venstre. På forhånd tak.

Tags: , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top