Kedelige Kansas

For at retfærdiggøre overskriften skal tilføjes, at vi ikke kørte efter noget konkret i Kansas, så jeg skal ikke udelukke at der findes spændende ting at se og tage sig til. Vi havde det blot ikke på programmet.

Kørsel om aftenen

Vi havde kørt til godt efter solnedgang dagen før. Jeg har som grundregel at jeg ikke gider køre når det er mørkt. Dagene kan være hårde nok og så hjælper mørke ikke på ens årvågenhed under kørsel. Noget andet er, at man i de fleste tilfælde kører i områder som er værd at se på, så er det en skam at gå glip af det fordi man har planlagt turen til også at foregå om aftenen for at kunne nå det hele.

Non-stop kørsel i Kansas

De to næste dage ville stort set kun stå på kørsel, så vi plottede den mest effektive linie ind mod Chicago og kom afsted. Fra Trinidad havde vi stadig 250 km stik øst, inden vi nåede til Kansas. Inde i Kansas kørte vi yderligere 330 km, inden vi ikke gad mere.
Det var kun sidst på eftermiddagen da vi køret ind i Great Bend (som blev vores stop for natten), men godt 2 uger på vejen kunne mærkes i kroppen, og de snorlige strækninger her i midtvesten trak tænder ud. Samtidig var vi en dag forud for den oprindelige plan, så vi valgte at tage disse lidt længere stræk for at kunne slappe af en ekstra dag i Chicago.

God benzinøkonomi i Kansas

Som sagt kørte vi ikke efter noget specielt i Kansas, så vi oplevede ikke noget. Og billedet er en meget god gengivelse af, hvordan hele Kansas ser ud.
Det mest positive jeg kan sig om strækningen er, at den gav os turens bedste benzinøkonomi. Jeg har tidligere nævnt mit roadtrip-benzinøkonomi-værktøj, og den klokkede da også disse flade strækninger til 14 km/l.
Ikke dårligt for en 1.5 ton tung Ford Escape SUV med en 3.0 V6 motor som er sat til 25 mpg af fabrikken.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top