South Beach Art Deco og burger uden bolle

Dagene er lidt kortere på denne tid, så jeg nåede først ned til Miami South Beach (SOBE) da det var mørkt. Dog ikke så sent der ikke var tid til at opleve Art Deco og burger uden bolle på Lincoln Road Mall.

Fandt Miami SOBE i mørke

Tiden løb en smule fra mig ved verdens sejeste grønthandel og solen går ned omkring kl 18, så der var en times aften kørsel ind til Miami og ned til South Beach. Jeg prøver såvidt at undgå aftenkørsel i USA. Dels ligger mange af oplevelserne i køreturen men det gør heller ikke turen nemmere at finde vej i de store motorvejsnetværk i mørke (længe leve min GPS).

Sidst jeg var på Miami SOBE var i 2006. Stedet lignede sig selv og trafikken var lige så slem som jeg husker den (om aftenen skal alle ud og cruise i deres dyre biler og spille smart). Indgangen til mit hotel, The Cardozo, lå i en sidegade så der var ro på og jeg kunne parkere “billigt” i et parkeringshus lige ved siden af (20 dollars i døgnet mod 35 hvis valet skulle gøre det).

Art Deco hoteller på Ocean Drive i South Beach

Efter tjek-ind gik jeg ud ned ad Ocean Drive for at indsnuse stemningen. Det er meget turistet og for hver 10-15 meter står en “sælger” for at lokke dig ind på netop deres restaurant. Alle har nogle tilbud som lyder vildt billigt, men sjældent er det for det er absolut mindsteprisen og der kommer hurtigt en del mere oveni.
Jeg fortrak til det modsatte fortov og kunne nu nyde de klassiske Art Deco hoteller og deres farverige neon. Stedet har været så gruelig meget igennem for at ende hvor det er i dag og er ikke mindst gjort berømt af de mange film og tv-serier som har benyttet området gennem tiden.Shopping på Collins, Washington og Lincoln Road Mall

Ocean Drive er udelukkende hoteller, restauranter og barer. Vil man shoppe i området, så skal man om på Collins eller Washington Avenue som løber parallelt. Gaderne er sikre nok, men der er en overvægt af tatoo bikse og adult stores på nogle stræk.

Lincoln Road Mall

Jeg fulgte Washington fra 6th street op til Lincoln Road Mall. Fra Washington Ave i øst til Alton Road i vest (8 city blocks) strækker Lincoln Road Mall sig. Det er en gågade med butikker en masse (plus en masse i de tilstødende sidegader). Der er også et hav af cafeer og restauranter på strækningen, så det er den fuldendte shopping mulighed.

Burger uden bolle på 5 Napkin Burger

Jeg stod ikke lige og manglede noget, så valgte istedet at finde noget aftensmad. Valget faldt på 5 Napkin Burger. Ikke et sted jeg kendte i forvejen. Det er et “wait to be seated” sted og fordi der stadig var godt lunt udenfor, så valgte jeg et bord indenfor.
Menuen havde de klassiske burgere men en Inside Out (burger uden bolle) så anderledes ud. Jeg valgte coleslaw i stedet for fritter og nød en lokal øl, Sunset Ale, mens jeg ventede på min mad.

Det var ikke en aha oplevelse, men bøffen og dressingen på den var god og så var det en super lækker coleslaw helt uden majo. Har sidenhen googlet deres menu og tror ikke det er sidste gang de skal besøges. Stedet er også tilføjet min liste af Fast Food steder i USA.

Overnatning i Miami

Miami er en storby lidt a la LA, hvor der er flere områder og dermed flere niveauer mht. overnatning afhængig af hvad du skal i Miami of Florida. Her finder du flere detaljer om Miami og hvor du finder de billige overnatninger i Miami.

Tags: , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

5 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Claus says:

  Hej rene.

  Tak for en fantastisk side om USA .
  Vi har brugt den meget og også være på et af dine foredrag i Valby 🙂

  Sidste år var vi i Californien og havde stor gavn af din ekspert hjælp 🙂

  Vi er nu så igang med at planlægge vores næste tur og denne gang bliver det Florida i 4 uger hen over jul og nytår .
  Vi glæder os meget .

  Vi flyver med Lufthansa den 17 december fra Billund via Frankfurt (1time og 50 min til skift der,håber det går )til Orlando . Vi har booket hotel i 5 dage og køre mod Miami. Regner med en enkelt overnatning på vejen .
  Miami Beach bliver så fra den 23 december til den 30 december .
  Så køre vi til Key West og holder nytår .vi har booket hotel lige midt i Key West .
  Den 3 januar køre vi så tilbage mod Miami og så op mod Fort Mayers .
  Den sidste ugen inden vi flyver hjemfra Orlando den 11 januar tar vi som det kommer 🙂

  Vi har lige et Pat ting som du eller andre måske kan hjælpe med 😀

  1. Vi vil meget gerne køre mustang cabriolet og regner ikke med det er nødvendigt med bil de første dage i Orlando ? Kunne det være en ide at vente med at leje bil til dagen før og så bare køre ud i lufthavnen og så leje hos det udlejningsfirma som har en Ford mustang ?

  2 . Hotel på Miami Beach mangler vi og det er ikke nemt at finde ud af ,
  Har du et hotel til en rimelig pris du (eller andre ?) kan anbefale ?
  Det er jo jul vi skal holde der 🙂
  Jeg har læst at du boede på Cadozo hotel da du var der .

  Syns mange af hotellerne er dyre og er dårlige på trip advisor ?

  Det skulle være de spørgsmål vi lige kunne komme i tanke om ,hvis der skulle være nogle foreslag eller
  Noget vi ikke lige har tænkt på så høre vi gerne .

  På forhånd tak for hjælpen.

  Claus.

  • @ Claus

   Tak for ros.

   1. Det kan ikke betale sig at leje direkte hos udlejningsselskabet, så selvom i ikke synes at have behov for bilen mens i er i Orlando, så vil jeg stadigvæk booke den på forhånd. Godt nok er Florida en populær cabriolet destination, men i er der i højsæsonen, så der er rift om cabrioleterne, så hellere være sikker og book på forhånd. Hos bl.a Auto Europe kan du se hvilket selskab bilen skal hentes hos før du booker, og hos steder som Dollar og Thrifty, kan du typisk selv vælge bil og ikke få en anvist – og selvom du får anvist (typisk hos AVIS og Hertz) så kan du altid spørge i skranken, hvis du ikke har fået en Mustang, men kan se den er der.
   Personligt ville jeg booke bilen og hente den ved ankomst. Så har i bilen hvis der er brug for at komme rundt, men i slipper også for at tage i lufthavnen og hente den senere.

   2. Som nævnt er der højsæson i Florida på det tidspunkt i er afsted – og specielt til jul – så forvent høje priser hvis i vil bo på Ocean Drive (og det hører ligesom med til oplevelsen). Og det bliver nok endnu dyrere hvis i vil have et hotel som har fået gode anmeldelser på Tripadvisor. Jeg har været tilfreds med de to hoteller jeg har boet på i Miami (Cardozo og Avalon) – men jeg kigger heller aldrig anmeldelser til at farve min oplevelse før. I skal også huske på, hvad i skal bruge hotellet til. Hvis i har masser af aktiviteter på programmet, så er det i bund og grund blot en seng i har brug for, og de er generelt rene 🙂

   Husk at besøge Robert nu hvor i er i området – verdens sejeste grønthandel.

 2. Kristian says:

  Nexxt Café ca. midvejs på Lincoln Road Mall, er også et udemærket (omend lidt turistet sted) der fik jeg i 2009 den største burger jeg til dato har fået, den var absurd også til frokost!. Vi endte med at tage der ned igen senere på ugen og der fik jeg en kobe beef burger som godt kan anbefales og den kunne man godt spise op 🙂

 3. Allan Hansen says:

  Spændende at følge din rejse… rejser selv til Florida om 1 måned!

 4. MLS says:

  Jeg kender 5 Napkin Burger fra New York hvor jeg utallige gange er blevet fristet af deres knap så fast-food’ede look .. Dog har jeg aldri spist der, men måske jeg burde prøve sådan en Inside Out burger.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top