Friturestegt burger og lækkerier fra Toronto

Fra ost svøbt i ahornsirup, til udskæring af vingummibamser og friturestegt cheeseburger. Toronto gemmer på en masse spændende madoplevelser.

3. juni, 2013

Fokus på mad som del af konferencen

Konferencen jeg deltog på i Toronto (TBEX) var et udstyrsstykke i at promote byen og Canada. Toronto har en meget bred kulturel sammensætning, så alle sejl var sat til flere af arrangementerne for at få det fremvist. Derudover var der også fokus på de klassiske canadiske retter og råvare.

Food trucks

Toronto er en storby og alle storbyer i USA og Canada med respekt for sig selv har en food truck kultur. Toronto er ingen undtagelse, og til et af arrangementerne var der hyret en food truck ind, som stod for al maden.
Det var Gourmet Gringos som langede hundredevis af tacos over disken.

canadian_food_toronto_2013-1

Østers på en irsk pub

Til et andet event (dem var der mange af) var der fokus på canadiske produkter, så al øl og vin var canadisk (selvom det blev holdt på den største irske pub i Toronto) og al maden var canadisk. Der var bl.a. en mase seafood så din trang til østers kunne blive stillet. Ikke min favorit spise, men nuppede et par stykker.

canadian_food_toronto_2013-2

Peameal Bacon

En helt igennem canadisk ting er peameal bacon. Peameal kommer oprindeligt fra ærte-mel. I gamle dage tørrede man ærter, maste dem til mel og konserverede skinke i det på sejllads på tværs af atlanten. Senere gik man over til majsmel.
Mest af alt ligner og minder det om hamburgryg og den klassiske måde at servere det på er som sandwich i noget alt for tørt brød med grov sennep.

canadian_food_toronto_2013-3

Poutine

Når jeg spurgte ind til hvad der var helt specielt for området og Canada, så nævnte flere ’Poutine’. Det er rigtig stodder mad som består af pomfritter med cheese curds, overhældt med brun sovs. Lyder værre end det er og jeg fik nogle gode portioner i Toronto.

canadian_food_toronto_2013-4

Multikulturel madkultur

Mere end 50% af Torontos indbyggere er ikke født i Canada, så der er et overflødighedshorn af etniske restauranter i Toronto.
Flere af dem blev fremvist til den store åbningsevent (som blev holdt i Roy Thomson Hall, hvor også Serena Ryder gav intim koncert).

Der var mad fra Kina, Grækenland, Italien, Korea m.fl. og man gik blot rundt fra bod til bod og forsynede sig.

canadian_food_toronto_2013-6

Sirup og ost

Det mest spetakulære der var muligt at smage, var ost, viklet ind i ahorn karamel – Sasseh fra Ninutik. Det var gudeskønt. Lyder måske lidt avanceret, men det var ingenting i forhold til hvordan det blev lavet.
Varm, reduceret ahorn sirup blev hældt i en stribe på frisk sne, så det kølede ned til karamel konsistens. En ostekube blev så rullet henover, så den blev omviklet og man spiste den i en mundfuld.
En imponerende proces som skabte lige så meget til at se, som til at smage. Og det smagte himmelsk.

canadian_food_toronto_2013-8

saaseh

Vingummibamse ondskab

Der var også et stort udbud til den søde tand. Mest bemærkelsesværdig var den vingummibamse carving station som en restaurant var kommet med. Så drabeligt (og ondskabsfuldt ) ud, men smagte lækkert.

canadian_food_toronto_2013-7

Tapas på Lisa Marie

På min Food Walking tur havde Chef Scott nævnt en up and coming restaurant i Toronto. De havde nogle tapas lignende retter og havde bl.a. en deep fried cheeseburger på menukortet.
Det lød for specielt til at springe over, så jeg fandt tid til at kigge forbi restauranten Lisa Marie og prøve den og et par andre retter.

canadian_food_toronto_2013-18

Frituresteg cheeseburger

En deep fried cheeseburger lyder vildere end det er. Det er ikke en hel burger med bolle og alt fyldet, som bliver dyppet i dej og friturestegt (kunne ellers væres sjovt – og findes sikkert).
Det er kun bøffen som frituresteges, men inden da, er den foret med ost og pickles og vendt i æg og corn flakes.
Den færdige burger serveres (uden bolle) med et vagtelspejlæg på toppen.
En lækker lille ret.

canadian_food_toronto_2013-15

canadian_food_toronto_2013-16

Deep fried pizza

Jeg fortsatte ned ad den friturestegte vej med et stykke deep fried pizza. Her er dejen friturestegt og toppings var røget and med hoisin sauce og asparges slaw. (den til venstre)

Den sidste var prok belly cheese thang (til højre).

canadian_food_toronto_2013-17

canadian_food_toronto_2013-21

Masser af mad i Toronto

Toronto er en storby (større end Chicago) men ikke kendt for mad på samme måde som New York eller Chicago, men under overfladen gemmer der sig et hav af muligheder som fuldt er på højde med de klassikere du kender fra de store byer i USA, så er du i Toronto, så afsæt tid til at prøve mangfoldigheden af.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top