Gennem Texas til Alamogordo, NM

Lidt tarvelig morgenmad hos Taco Bell, olie i miles omkreds, en to-hovedet kalv og bjerge. Turen på tværs af Texas til New Mexico havde det hele.

11. april, 2014

Morgenmad på Taco Bell

Jeg forlod Fort Woth Stockyards tidligt, efter en aften på Billy Bob’s aftenen før. Min jetlag sørgede for jeg kom op, hvilket også er noget jeg kalkulerer med i planlægningen af mine første dage på en roadtrip.

taco_bell_breakfast_ford_f150_oil_fields_alamogordo_roadtrip_2014-1

Jeg sprang morgenmaden over på hotellet (var ikke inkluderet, men kunne købes i den tilstødende restaurant) og stoppede i stedet forbi Taco Bell på vejen ud af byen.

Taco Bell er langt fra min yndlings snask i USA (det er Five Guys, Burgers and Fries), men de havde fået morgenmad på menuen for nyligt. Noget McD eller sad stærkt på.

Ansporet af polerede TV reklamer droppede jeg ind på en Taco Bell og prøvede deres morgenmad. Bl.a. tacos lavede med vafler og æg/bacon/sausage fyld.
Ikke et hit – jeg foretrækker en breakfast bagel fra Dunkin Donut.

taco_bell_breakfast_ford_f150_oil_fields_alamogordo_roadtrip_2014-2

På tværs af Texas i en Ford F-150

Dagen havde ikke nogle planlagte oplevelser på programmet. Jeg skulle køre fra Fort Worth i Texas til Alomogordo i New Mexico.

taco_bell_breakfast_ford_f150_oil_fields_alamogordo_roadtrip_2014-3

Turen ville bringe mig gennem et varieret landskab og ende tæt ved White Sands National Park, som var en af de mange oplevelser som ventede de efterfølgende dage.

taco_bell_breakfast_ford_f150_oil_fields_alamogordo_roadtrip_2014-4

Min bil på denne tur var en Ford F-150. Efter at have kørt fra Houston til Dallas/Fort Worth og godt vest på i Texas, var det på tide at fylde tanken første gang. Kan ikke huske hvad den gik på literen, men ikke så dårligt som mange nok tror. Og så er benzinen jo dejlig billig i USA. Og jo, sådan en størrelse som en Ford F-150 er, kører på benzin. Du skal op i større biler og deciderede arbejdsbiler, før det er diesel der skal i tanken. Du vil ikke opleve at din lejebil kører på diesel.

taco_bell_breakfast_ford_f150_oil_fields_alamogordo_roadtrip_2014-5

Jeg endte i øvrigt med at blive rigtig glad for min Ford F-150 Pick-Up Truck og kommer nok også til at nævne den flere gange i de kommende indlæg fra denne tur.

Her kan du se mere om bagageplads og køreegenskaber i den Ford F-150 jeg havde.

Olie i New Mexico

Efter at have krydset staten Texas fra øst mod vest, kom jeg til New Mexico.

taco_bell_breakfast_ford_f150_oil_fields_alamogordo_roadtrip_2014-6

Landskabet ændrede sig ikke meget, men hvor mange forbinder Texas med olie, så har de også en del i New Mexico.

I et kæmpe område øst for byen Artesia, er der rigtig mange olieboringer. Når du kører gennem området, føler du det bliver ved og meget af den trafik du møder i området er ansatte, som kører rundt og servicerer oliekilderne.

taco_bell_breakfast_ford_f150_oil_fields_alamogordo_roadtrip_2014-7

En gang imellem er der lidt action i form af afbrænding af gas og det er også muligt at stoppe og kigge på det imponerende setup.

Der er oliebrønde så langt øjet rækker – og lidt til.

taco_bell_breakfast_ford_f150_oil_fields_alamogordo_roadtrip_2014-8

Billedet nedenfor er taget fra Google Maps, hvor du kan se hvor kæmpe området er. De hvide pletter er en oliebrønd.

taco_bell_breakfast_ford_f150_oil_fields_alamogordo_roadtrip_2014-9

En pause i Artesia

Efter en hel del timer bag rattet, holdt jeg en lille pause i Artesia i New Mexico. Ikke noget specielt, men ofte er der en eller to ting der fortjener et billede i disse små byer, du forhåbentlig runder en del af på din roadtrip.

Håneden på hjertet, så kan jeg ikke huske hvem statuen var af, men byen havde flere, som illustrerede nybygger livet.

taco_bell_breakfast_ford_f150_oil_fields_alamogordo_roadtrip_2014-10

Flere pick-up trucks på min tur

Den røde pick-up var en lidt mere blæret udgave af samme bil jeg selv havde. Ved ikke om det blot er mig, men jeg lægger mere mærke til biler magen til min egen når jeg er afsted.

taco_bell_breakfast_ford_f150_oil_fields_alamogordo_roadtrip_2014-11

Jeg stoppede dog med at tage billeder efter et par stop, da der er rigtig mange pick-up trucks i Texas og New Mexico.
Det betød så til gengæld også, at jeg ikke lignede en turist når jeg kørte rundt i området.

Den to-hovede kalv var udstillet i vinduet til Bennie’s Western Wear. Der er langt mellem outlet malls på disse kanter, men du kan som oftest finde hvad du mangler af Wrangler, Carhartt og boots i de fleste byer med et butiksliv.

taco_bell_breakfast_ford_f150_oil_fields_alamogordo_roadtrip_2014-12

Lidt bjerge inden Alamogordo

Det sidste stykke kørsel til Alamogordo ændrede karakter. Efter en dag på prærien, kom der lidt bjerge og mere frodigt landskab i horisonten. Turen går først op i 2600 meters højde til byen Cloudcroft og dernæst en nedkørsel til byen Alamogordo.

taco_bell_breakfast_ford_f150_oil_fields_alamogordo_roadtrip_2014-13

Nedkørslen kan ses på denne video.
Bemærk at en lastbil har taget Runaway Truck Ramp omkring 11 sekunder inde i videoen.

Alamogordo var mit stop for natten.

Der er knap 7 timers kørsel + pauser fra Fort Worth til Alamogordo, så jeg havde haft en lang dag bag rattet og ankom også sidst på eftermiddagen.

Stor Ford F-150 på Best Western

Jeg havde fundet et Best Western til en god pris og parkerede min pick-up for natten.

taco_bell_breakfast_ford_f150_oil_fields_alamogordo_roadtrip_2014-14

Bemærk størrelsen.

taco_bell_breakfast_ford_f150_oil_fields_alamogordo_roadtrip_2014-15

Jeg holder ved siden af en Jeep Grand Cherokee, som er en stor bil, men synes som en bette en i sammenligning.

taco_bell_breakfast_ford_f150_oil_fields_alamogordo_roadtrip_2014-16

Burger og Beer på Buffalo Wild Wings

Jeg sluttede dagen af som jeg startede den, med lidt snask. Dog denne gang en del bedre end Taco Bell. Valget faldt på Buffalo Wild Wings. En populær Sports Grill & Bar, som serverer ok mad, gode øl og ofte har lidt stemning.

taco_bell_breakfast_ford_f150_oil_fields_alamogordo_roadtrip_2014-17

Tags: , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

1 Enlightened Reply

Trackback  •  Comments RSS

  1. Niels Graverholt says:

    Hej René
    Tak for dine tips. Men jeg flyver til Houston kører til Huntsville, Tx, og bliver der en dag eller to – og derpå kører jeg østpå. Foreløbig har jeg kun besluttet mig for New Orleans, og så må vi se, hvad der sker. Men jeg regner med også at besøge i hvert fald Alabama og Missisippi. Så jeg kommer ikke vestpå til de steder, som du fortæller om – men tak for dem 🙂
    Mvh Niels

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top