Lake Minnewanka

Lake Minnewanka var endnu en sø i rækken af mange i Jasper og Banff National Park, men det gjorde den ikke mindre seværdig. Dramatisk idyl med de høje bjerge der rejser sig fra send bred.

17. sep, 2014

Lake Minnewanka

Selvom turen nu for alvor gik øst på gennem Canada, var der stadig for meget oplagt natur i Banff National Park, til blot at køre forbi mod den næste by.

Dagen startede ud med en tur via Lake Minnewanka Scenic Drive fra byen Banff.

Selvom der havde været mange søer på turen gennem Jasper og Banff National Parks (Maligne Lake, Medicine Lake, Peyto Lake, Lake Louise) så havde de gang på gang imponeret på hver deres måde, så forventningerne til Lake Minnewanka var høje. Og de skuffede ikke.

Lake Minnewanke er 27 km lang og ikke så bred. Det er en smeltevandssø som bugter sig øst-vest med høje bjerge næsten lige op fra søens bred.

Det er muligt at komme på sejltur på Lake Minnewanka på forskellig vis. Enten i en båd du lejer selv eller på en guidet tour, som på Maligne Lake. Her kan du finde mere info om en guidet tour på søen.

Landskabet var som så mange andre steder i Jasper og Banff, et postkort og perfekt til at finde et sted for sig selv og nyde omgivelserne.

Two Jack Lake

Lake Minnewanka Scenic Drive kører langs vandet ved søens vestlige bred og svinger ind langs en lille bid af søen der har fået sit eget navn: Two Jack Lake.

Her ligger lidt campingpladser og ikke mindst et picnic område ned til søen.

Two Jack Lake kan ikke måle sig med Lake Minnewanka, men den har en kopi-attraktion som gør at stoppet i hvert fald har et postkort motiv.

Det er selvfølgelig deres egen Spirit Island, som Two Jack Lake har. Spirit Island som mange tusinde sejler efter på Maligne Lake.

Canmore

Fra Lake Minnewanka begyndte turen ud af Banff National Park. Kort efter udgangen, gjorde vi et kort stop i den første by, Canmore, for at proviantere lidt og plotte ruten til den endelige by for dagen, Cochrane.

Canmore er en typisk lille bjergby.

Den har lidt varieret arkitektur og emmer af friluftsliv.

Mange af disse bjergbyer bliver samlingspunkt for kreative folk og grænserne for hvad man kan få gennemført er rykket lidt i forhold til havd du måske forventer.

Canmore gemte også på en perle i byens baghave i form af et stisystem gennem et vådområde. Du går egentlig rundt i et villakvarter, men en naturlig grøn kile har skabt det perfekte område til motion og anden aktivitet, gemt væk fra trafikerede veje.

McDougal Memorial United Church

Efter Canmore blev the Canadian Rockies for alvor lagt bag os.

Landsskaet åbnede op, og der blev længere mellem tingene på Bow Valley Trail.

Fra vejen kunne vi se en enlig hvid bygning i det fjerne, som tog en velkendt form da vi kom nærmere, en kirke.

Alene lidt inde på en græsmark stod denne kirke, som var den taget ud af Det Lille Hus på Prærien.

Det var McDougal Memorial United Church.

En aktiv kirke, langt væk fra mange ting og to kilometer fra den lille by Morley.

Der er en lille kirkegård ved kirken, men ellers ikke meget at stoppe efter andet en den idylliske placering og det historiske islet.

Kirken blev bygget i 1875 men brændte desværre ned til grunden 142 år senere i 2017. Man mistænker branden blev påsat.

Tøjvask i Cochrane

Vi var nu halvvejs på en tre ugers roadtrip på vej mod Chicago.
Vi skulle igennem Calgary den næste dag, men derefter, ville der ikke være nogle storbyer før Chicago.
Selvom vi nok kunne have klaret en dag eller to mere, så gav det god mening at få styr på en tøjvask denne dag, hvor der ikke var mere på programmet.

Cochrane lå ikke for langt væk, og jeg havde booket overnatning på et motel med guest laundry.
Langt de fleste moteller og hoteller har et guest laundry, men hvis planen er at vaske tøj, så tjek lige inden du bestiller, så din planlægning ikke skrider.

Tøjvasken på vores motel i Cochrane gik som det plejer. Her kan du læse mere om tøjvask på din roadtrip.

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada