Death Valley og Furnace Creek Golf

Furnace Creek Golf Course I Death Valley National Park er fin at gå en runde på, men det 19. hul tog alt min opmærksomhed – en drive-in bar for golfvognen.

21. april, 2016

Amargosa Hotel & Opera House

Jeg boede en halv time udenfor Death Valley på Amargosa Hotel så havde god tid til et par oplevelser i nationalparken inden min runde golf kl 15.

Jeg var ankommet til Amargosa Hotel & Opera House om aftenen dagen før og kunne ikke rigtig se hvad det var jeg boede i. Med god tid denne morgen, fik jeg set nærmere på det der egentlig er en Ghost Town, men fungere som et hotel og operahus.

Dante’s View

Jeg ville være kørt ind via den vej der tager dig forbi Badwater Basin (Highway 178), men den var lukket pga vandskade. Jep, der var kommet meget vand i Death Valley i efteråret 2015, som skadede nationalparken flere steder.

Jeg kørte istedet ind ad den vej der starter ved Amargosa Hotel, Highway 190, og op forbi mit første stop ved Dante’s View.

Vejen op til Dante’s View er 13 miles (21 km) og bliver stejl og snæver til sidst. Så meget at du ikke kan køre derop i en RV. Der er skilte der informerer om det og hvilken størrelse du kan komme op med.

Jeg besøgte også Dante’s View og nød en solopgang på toppen i 2012, efter at have overnattet ved Furnace Creek.

Dante’s View fortjener dog et genbesøg hvis du kommer forbi en anden gang. Udsigten fra toppen er utrolig og vil være forskellig i løbet af dagen med lyset der skifter og årstiderne.

Når du står på kanten oppe på Dante’s View, kan du dels se mange kilometer væk (afhængig af vejret) og lige ned til foden af bjerget, hvor Badwater Basin ligger. Fra Dante’s View og ned til Badwater Basin er der 1500 højdemeter.

Badwater Basin

Det er den samme højde du er over Colorado River når du står ved kanten i Grand Canyon.

Med en kikkert eller god zoom, kan du se de der bevæger sig ud i Badwater Basin. Du kan også se det aftryk mennesker efterlader sig netop der, med mørke områder på det hvide salt underlag.

Der ligger seks store oplevelser i Death Valley i dette område, fordelt på tre på den ene side af bjerget og tre på den anden.

Badwater Basin er nok mest kendt, hvor du går ud over saltsletten 85,5 meter under havets overflade.

De to andre på den side er Artist Drive og Devil Golf Course – ikke at forveksle med den rigtig golfbane, som jeg skulle spille på senere denne dag.

Dante’s View ligger på den anden side af bjerget fra Badwater Basin. Jeg valgte Badwater Basin fra denne gang og holdt mig til de to andre stop på denne side – 20 Mule Team Canyon og Zabriskie Point.

De var begge genbesøg fra min sidste tur gennem Death Valley i 2012.

Furnace Creek Ranch & Golf Course

Det var en kort køretur ind til Furnace Creek Ranch så jeg havde god tid til at komme på plads på motellet inden min runde golf begyndte.

Temperaturen havde rundet 35 grader, så det var rart at få lidt drikkevarer på køl på værelset til efter min runde golf.

Jeg rejser kun med handsker og bolde. Resten lejer jeg. Jeg var den eneste på banen så da jeg havde fået min vogn og golfsæt kunne jeg starte.

Jeg er ikke god til golf, men kan ramme bolden. Det er dog altid en presset situation at slå ud fra første tee – specielt når alle ansatte og andre golfere sad i baren lige ved og kiggede på.

Golfbanen i Death Valley er ikke videre speciel og er faktisk meget lidt ørken-agtig.

Pga. den megen vind i Death Valley, er golfbanen skærmet af med høje træer hele vejen rundt. Faktisk er der flere træer end palmer, så du ser ikke tydelige tegn på, at du er i Death Valley når du går en runde.

Du kommer dog ud på nogle huller hvor du blot skal kigge lidt op, for at få en påmindelse om hvor du er.

Jeg har spillet lidt forskellige golfbaner rundt om i USA, men ingen slår Sedona, AZ. Her går du rundt i et gudeskønt område omgivet af røde klipper og selvom Death Valley er en super oplevelse, så kan golfbanen ikke måle sig med bl.a. Sedona.

Det 19. hul på Furnace Creek Golf Course

Death Valley har dog en ting der skiller sig ud. Når du er færdig med runden (eller efter ni huller) kan du køre i i drive-in og få noget koldt at drikke og noget at spise.

Du kan faktisk “ringe” din ordre ind via et samtale anlæg ude på banen. Sådan burde det være alle steder.
Efter golfrunden nød jeg en kold på terrassen mens jeg ordnede lidt mails og svarede på spørgsmål fra alle jer

God pizza i Death Valley

Jeg havde lidt tid på mit værelse efter min runde, inden solen gik ned. Nød den ude på terrassen med en kold øl menes jeg lavede nogle af de opdateringer du kan opleve på Facebook () når jeg er afsted på en roadtrip.

Til aften gik jeg på Corkscrew Saloon. Havde snakket om en steak tidligere på dagen, men dagens varme og golfrunde havde tæret på appetitten, så jeg nøjedes med en pizza. En del større end jeg havde regnet med, men kan anbefales. Den var rigtig god.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se mere end 150 oplevelser i Californien

Annual Pass til nationalparker

Du kan spare penge på adgangen til nationalparkerne ved at købe et annual pass (årskort). Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip, kan udgiften til entre godt løbe op. Skal du rundt på den klassiske roadtrip på vestkysten, inkluderer den ofte 3-4 af de store nationalparker. Det løber op i mere end 100 dollars i entre. Et annual pass koster 80 US dollars (pris i 2024) og giver adgang til mere end nationalparkerne..

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada