Underjordiske oplevelser i Longhorn Cavern

Jeg søgte under jorden i Longhorn Cavern lidt uden for Austin til oplevelser i en gammel flod som huser flagermus og events.

30. marts, 2013

Austin afprøvet

Jeg har været i Austin tre gange før, så har været rundt til mange af byens seværdigheder før, kørt segway i byen mm.

Longhorn Cavern

For at få nogle flere ting krydset af kiggede jeg på kortet over området og fandt frem til Longhorn Cavern State Park, hvor der er guidede ture i grotterne under jorden.

longhorn_cavern_roadtrip_2013-1

Anonymt landskab

Longhorn Cavern ligger en god time uden for Austin i et anonymt landskab. Ikke så meget ved første øjekast, men den egentlige attraktion ligger også under jorden.

longhorn_cavern_roadtrip_2013-2

Longhorn Cavern en af de store attraktioner i området, men ikke være end at du godt kan møde op og komme med på en guided tur (man kan ikke selv gå ned i grotten). Jeg havde booket på forhånd, men skulle kun have ventet 30-45 minutter for at komme med på den næste hvis ikke.

longhorn_cavern_roadtrip_2013-3

Spetakulær indgang

Efter et par trin ned fik jeg den første fornemmelse af hvad der ventede.

longhorn_cavern_roadtrip_2013-5

longhorn_cavern_roadtrip_2013-6

Inden vi gik ind, fik vi lidt info og historie om området. Grotten har været kendt og brugt af de indfødte, af banditter, i borgekrigen og som speakeasy mm.

longhorn_cavern_roadtrip_2013-7

Flagermus i grotten

Vi fik også lidt info om det lokale dyreliv i grotten og der lever bl.a. falgermus. Dog kun i få antal, og så er de meget små (på størrelse med en tommeltot). De første så vi kort efter vi kom indenfor. Der har været mange flere, men efter års kontinuerlig strøm af turister, er de store kolonier af flagermus rykket andre steder hen.

longhorn_cavern_roadtrip_2013-9

longhorn_cavern_roadtrip_2013-10

Underjordiske skulpturer

Longhorn Cavern er skabt af underjordisk floder og der er relativt tørt dernede, så der er ingen drypstens formationer. Dem har jeg også set så rigeligt andre steder, bl.a. Carlsbad Caverns og Meramec Caverns på Route 66.

longhorn_cavern_roadtrip_2013-11

Med sirlig lyssætning nede i grotten føles det nogen gange som at gå rundt i en anden verden. Der er variation i stenenes overflade og formationer og der er hele tiden noget at kigge på rundt i krogene.

longhorn_cavern_roadtrip_2013-14

longhorn_cavern_roadtrip_2013-15

longhorn_cavern_roadtrip_2013-16

longhorn_cavern_roadtrip_2013-17

Underjordiske hemmeligheder

Undervejs får du dog et par hemmeligheder om stedet som ikke er åbenlyse. Bl.a. at grotten i den form du går rundt i, relativ ny. Den er nemlig blevet gravet ud i nyere tid (starten af 1900) af CCC. Kun få dele af den var der en naturlig adgang til. Resten var mudret til gennem tusindvis af år med regnskyl og ændringer i naturen.

longhorn_cavern_roadtrip_2013-18

Speakeasy og bryllupper

Det store rum et stykke inde i grotten var populært som speakeasy tilbage i forbudstiden. I dag benyttes rummet ofte til koncerter og det kan lejes til events, bryllupper mm. Dengang, som nu, foregår alt køkkenarbejdet oppe på jorden, og alt hejses så ned.

longhorn_cavern_roadtrip_2013-19

longhorn_cavern_roadtrip_2013-20

Risiko for oversvømmelse

Floden som har slebet disse grotter er for længst forsvundet, men kun længere ned. Grotten er stadig et stort dræn for området og der har været episoder, hvor flash storms har skabt oversvømmelse nede i grotten – også med turister dernede.

longhorn_cavern_roadtrip_2013-21

longhorn_cavern_roadtrip_2013-24

1.5 time og lavt til loftet

Turen tager 1.5 time og er ikke anstrengende. Der er passager hvor man skal dukke sig, men ingen grund til at frygte klaustrofobi. Der er ture hvor du kan komme på rigtig udforskning af grotten. Her er der dog krav til din størrelse (ikke for stor) da der er steder du så vil kunne sidde fast.

longhorn_cavern_roadtrip_2013-22

Andre oplevelser i området

Longhorn Cavern State Park er perfekt til en halvdags tur fra Austin. Af andre attraktioner i området kan nævnes Fredericksburg og Enchanted Rock.

longhorn_cavern_roadtrip_2013-8

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada