Underjordiske oplevelser i Longhorn Cavern

Vejret var ikke super, så jeg søgte under jorden i Longhorn Cavern til oplevelser i en gammel flod som huser flagermus og events.

30. marts, 2013

Austin afprøvet

Jeg har været i Austin tre gange før, så har været rundt til mange af byens seværdigheder før, kørt segway i byen mm.

Longhorn Cavern

For at få nogle flere ting krydset af kiggede jeg på kortet over området og fandt frem til Longhorn Cavern State Park, hvor der er guidede ture i grotterne under jorden.

longhorn_cavern_roadtrip_2013-1

Anonymt landskab

Longhorn Cavern ligger en god time uden for Austin i et anonymt landskab. Ikke så meget ved første øjekast, men den egentlige attraktion ligger også under jorden.

longhorn_cavern_roadtrip_2013-2

Longhorn Cavern en af de store attraktioner i området, men ikke være end at du godt kan møde op og komme med på en guided tur (man kan ikke selv gå ned i grotten). Jeg havde booket på forhånd, men skulle kun have ventet 30-45 minutter for at komme med på den næste hvis ikke.

longhorn_cavern_roadtrip_2013-3

Spetakulær indgang

Efter et par trin ned fik jeg den første fornemmelse af hvad der ventede.

longhorn_cavern_roadtrip_2013-5

longhorn_cavern_roadtrip_2013-6

Inden vi gik ind, fik vi lidt info og historie om området. Grotten har været kendt og brugt af de indfødte, af banditter, i borgekrigen og som speakeasy mm.

longhorn_cavern_roadtrip_2013-7

Flagermus i grotten

Vi fik også lidt info om det lokale dyreliv i grotten og der lever bl.a. falgermus. Dog kun i få antal, og så er de meget små (på størrelse med en tommeltot). De første så vi kort efter vi kom indenfor. Der har været mange flere, men efter års kontinuerlig strøm af turister, er de store kolonier af flagermus rykket andre steder hen.

longhorn_cavern_roadtrip_2013-9

longhorn_cavern_roadtrip_2013-10

Underjordiske skulpturer

Longhorn Cavern er skabt af underjordisk floder og der er relativt tørt dernede, så der er ingen drypstens formationer. Dem har jeg også set så rigeligt andre steder, bl.a. Carlsbad Caverns og Meramec Caverns på Route 66.

longhorn_cavern_roadtrip_2013-11

Med sirlig lyssætning nede i grotten føles det nogen gange som at gå rundt i en anden verden. Der er variation i stenenes overflade og formationer og der er hele tiden noget at kigge på rundt i krogene.

longhorn_cavern_roadtrip_2013-14

longhorn_cavern_roadtrip_2013-15

longhorn_cavern_roadtrip_2013-16

longhorn_cavern_roadtrip_2013-17

Underjordiske hemmeligheder

Undervejs får du dog et par hemmeligheder om stedet som ikke er åbenlyse. Bl.a. at grotten i den form du går rundt i, relativ ny. Den er nemlig blevet gravet ud i nyere tid (starten af 1900) af CCC. Kun få dele af den var der en naturlig adgang til. Resten var mudret til gennem tusindvis af år med regnskyl og ændringer i naturen.

longhorn_cavern_roadtrip_2013-18

Speakeasy og bryllupper

Det store rum et stykke inde i grotten var populært som speakeasy tilbage i forbudstiden. I dag benyttes rummet ofte til koncerter og det kan lejes til events, bryllupper mm. Dengang, som nu, foregår alt køkkenarbejdet oppe på jorden, og alt hejses så ned.

longhorn_cavern_roadtrip_2013-19

longhorn_cavern_roadtrip_2013-20

Risiko for oversvømmelse

Floden som har slebet disse grotter er for længst forsvundet, men kun længere ned. Grotten er stadig et stort dræn for området og der har været episoder, hvor flash storms har skabt oversvømmelse nede i grotten – også med turister dernede.

longhorn_cavern_roadtrip_2013-21

longhorn_cavern_roadtrip_2013-24

1.5 time og lavt til loftet

Turen tager 1.5 time og er ikke anstrengende. Der er passager hvor man skal dukke sig, men ingen grund til at frygte klaustrofobi. Der er ture hvor du kan komme på rigtig udforskning af grotten. Her er der dog krav til din størrelse (ikke for stor) da der er steder du så vil kunne sidde fast.

longhorn_cavern_roadtrip_2013-22

Andre oplevelser i området

Longhorn Cavern State Park er perfekt til en halvdags tur fra Austin. Af andre attraktioner i området kan nævnes Fredericksburg og Enchanted Rock.

longhorn_cavern_roadtrip_2013-8

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top