Marathon, TX – en idyllisk oase i ørkenen

Marathon var et skønt gensyn med en up and coming lille by i Big Bend Country, Texas. Blev atter inviteret på middag fordi jeg var dansk.

17. april, 2014

Marathon – en by i udvikling

Efter min tur til Mexico inde i Big Bend National Park, stod resten af dagen på en (2 timers) køretur nord på til den lille by Marathon.

Marathon var den første by i Big Bend området som jeg faldt for i 2010, da jeg var i området første gang.

Jeg har siden været på gennemfart og nydt en Root Beer Float på den lokale café.

Der er sket en del i Marathon siden mit første besøg i 2010. Flere bygninger er blevet renoveret og der er kommet mere liv end blot i hotellet.
I 2007 boede der 470 personer i byen. Ikke meget mere nu.

Historisk hotel

Gage Hotel ligger i en historisk bygning fra 1927. Oprindeligt bygget til hotel, men var også privatbolig Alfred Gage, administration for ranchen og bankforretning.

Hovedbygningen er kun en del af hotellet. Der er bygget til og der er nu både pool område og rækker af adobe bygninger med værelser. Stadig diskret bygget og knap synligt ude fra vejen, så byens rustikke profil er bevaret.

Klik for stort billede.

Marathon har sin egen sjæl. Ikke helt så skæv som den du finder i Marfa (https://www.renefrederiksen.dk/tag/marfa/), men stadig små finurligheder som du ser når du går rundt i byen.

Udover hotellet bar, som jeg vender tilbage til, er der et par vandhuller i byen. Jeg kiggede ind på Famous Burro Café & Bar og slukkede tørsten.

Motion og jernbane

I en gammel renoveret bygning (Ritchey Brothers) på den anden side af jernbanen, ligger Gage Hotel Fitness Center.

Der er også spa faciliteter og langs en 1.5 km loop trail med motionsredskaber i Gage Gardens.

Inviteret på middag

Om aftenen nød jeg en før-middags øl i White Buffalo Bar på Gage Hotel.

Her faldt jeg hurtig i snak med de andre gæster og vi gættede fra hvor i USA folk kom fra ud fra deres accent.

Det ene førte til det andet, og inden længe var jeg inviteret til middag af et ældre par fra Texas.

De ville udfritte mig om alt muligt om Danmark og Europa. De var ikke helt uvidende, da de bl.a. havde rejst i Europa og deres søn havde boet og studeret i Europa.

De var dog republikanske texanere through-and-through. Manden havde et bæltespænde fra NRA – Life Member.

Det mindede meget om min første tur til Texas, hvor jeg i 2010 oplevede samme situation på Lajitas Golf Resort.
Her var det et par pensionerede investment bankers fra Chicago (også republikanere) som ville snakke Obama Care og hvordan vi så på alt det i Danmark/Europa.

Stjernekigger

På disse kanter er der ikke megen lysforurening, så efter maden tog jeg et ekstra kig på byen og nattehimlen.

Gage Hotel

Her kan du se mere om Gage Hotel (http://gagehotel.com)

Hjælp med at hjælpe andre og mere info om roadtrips

Hvis du kunne bruge denne rejsebeskrivelse så giv den gerne en stjerne (eller fem) og del den med andre der kunne have gavn af at læse den.

Nedenfor er der også fire forslag til andre rejsebeskrivelser eller artikler om samme område eller emne som du måske kunne være interesseret i.

Tags: , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

2 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Jakob Petersen says:

  Hej Rene

  Nu har min kone og jeg surfet nettet tyndt siden opstarten i midt 90’erne. Denne side er absolut en af de bedste sider på nettet vi er stødt på, informativ, strukturel, korrekturvenlig og fyldt med kærlighed, empati og dybde……….godt gået du burde drukne i henvendelser fra firmaer med brug for en kreatør med dine evner!

  To ting vil jeg gerne have lov at spørge dig om.

  Det første er ret lige til, kan du ikke oprette en donorknap så man har mulighed for at sige tak for hjælpen mht. al den tid vi sparer på at finde information? Jeg ved vi kan benytte dine link, men vi ved ikke om vi gør brug af det da vi skal være på roadtrip i 3 mdr. og kan få store rabatter på hoteller ved at benytte de samme igen og igen.

  Vi har som sagt fundet utrolig meget brugbar information herinde og mener vi har nogenlunde styr på det meste. Vi har gennem 14 år planlagt roadtrip, men børn er kommet i vejen et par gange. Nu mener vi den yngste er gammel nok(lige fyldt 6 år) så vi drager af sted 3 mdr. på vores livs roadtrip i slutningen af august med start i NY(4dage), videre til Denver(fly), Keystone, Yelleowstone, Moab(base), 4 corners, Monement Valley, Page(base) Bryce, Zion, LV, Death Valley, Bodie, Yosemite, Mariposa, SF, Monterrey(base), Ventura(base,Sequoia og LA), Barstow, 66 til Kingman over oatman, Hackberry, Flagstaff, Grand Canyon, Sedona, Tuscon(base), Silver City, White Sand, Roswell, Carlsbad, Lajitas, Marathon eller Alpine, San Antonio, Baton Rouge(2 mdr.). Herfra videre til Orlando(base), Naples(base), Key West og hjem fra Miami.
  Vi regner med 3 uger i Florida til afslapning og hvis vi ikke når det er det bare ærgerligt, så flyver vi bare fra Houston til Miami.

  Jeg faldt ved et tilfælde over en dokumentar på netflex der hed Badlands fra Texas, hvis du har mulighed for netflex skal du se den, da jeg er sikker på du vil elske den, da du er vild med Big Bend. Den omhandler byen Terlingua nede ved Lajitas. Her blev en kroejer dræbt af sin bedste ven i fuldskab og vi hører fra diverse indbyggere(Personligheder med kant, mildt sagt!)hvordan livet er i ingenmandsland på grænsen til Mexico som du jo har besøgt et par gange sådan som jeg forstår det.
  Vi synes landskabet er goldt, råt og “faretruende” og kunne godt tænke os at stifte bekendtskab med denne del af USA, velvidende vi har 2 børn med. Vi kører fra Roswell over Carlsbad(grotterne) ned til Lajitas og regner med at blive der et par dage. Vi påtænker en lille travetur, den mest populære er Lost Mine Peak(lige øst for Terlingua), Der skulle være masser af vilde Taranteller,men da vi Street view’ede den mener jeg nok lige den ikke er velegnet til små børn. Vi har i stedet for kigget lidt på Santa Elena Canyon, da jeg ikke tør at tage børn med i los-, bjørne, skorpion og klapperslange land med små snoede stier fyldt med krat, det ser jeg ingen grund til.

  Spørgsmålet kommer vi nu endelig frem til og det er om du har travet Lost Mine Peak(så vidt jeg kan se har du ikke endnu) og hvis ja om du ville anbefale den med børn på 6 og 14 år. Hvis nej, er Santa Elena Canyon børnevenligt terræn? Har du gået andre ruter dernede du kan anbefale eller et af de mange visitorscentre som ser lidt kedelige ud dernede?

  Du ønskes god jul og et godt nytår og endnu engang tak for en fremragende side og jeg henstiller til at du får oprettet en donorknap med mobilpay så vi kan give en lille skærv til din næste tur det har du fortjent, måske vi ses i Big Bend omkring sidst i okt. 🙂

  • @ Jakob

   En donorknap ligger ikke i kortene.

   Fint nok hvis i kan opnå rabatter ved at bruge de samme hoteller. Jeg har dog tidligere talt imod at blive for bekvem. Jeg ved flere “sværger” til en bestemt kæde, men det begrænser ens oplevelser. Kæderne er ikke alle steder, så man fravælger unikke oplevelser fordi man skal til x hotel ved en mortorvejsafkørsel.
   Hotels.com har et bredere udvalg (og så optjener man også gratis overnatning) hvorfor jeg primært bruger dem.

   Steder som i det sydlige Texas kan du dog ikke finde alt på hotels.com, og skal ud på lokale sider og finde de gode steder.

   Jeg har ikke hiket Lost Mine Trail. Kun Closed Canyon: https://www.renefrederiksen.dk/2017/01/22/closed-canyon-og-gammelt-movie-set/ og Upper Burro: https://www.renefrederiksen.dk/2013/03/31/big-bend-solopgang-og-hike/

   Santa Elena Canoyn er ikke en hike, men en lille tur på 10 minutter lidt ind. Det er nemt fremkommeligt terræn.

   Big Bend er en anden type park end de fleste gider. Det er en ørkenpark i et barskt område som man skal værdsætte for ikke at synes man har spildt tiden. Der er færre gæster og mindre luksus.
   Visitor centre er som de er, med tilstrækkelig info til at finde ud af hvad i kan nå med den tid i har og hvad i evt. er interesseret i. Bl.a. få en masse info om hikes (eller på nationalparkens hjemmeside).

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA? Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco

Her kan du finde overnatning i: Chicago, Las Vegas.

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top