Test af rækkevidden på min elbil

Rækkevidden på din elbils batteri kan øges med små justeringer i din kørestil. Jeg gjorde hvad jeg kunne for at køre langt denne dag.

En tur længere end batteriet rakte til

Denne roadtrip var ikke en grundig teknisk test af en elbil. Turen blev kørt i elbil, for at se om det var muligt at ligge en roadtrip rute først, og så få det til at passe med opladningsmuligheder efterfølgende. Det var det.
Dagens rute gik fra Bend til Ontario og var bevidst valgt, for at udforske de mere øde områder af Oregon. Turen var lettere kuperet og gik af mindre landeveje med 55 mph i gennemsnit. En tur på knap 300 miles (470 km) som stod til 5,5 timer i Google Maps. Jeg brugte dog meget mere tid end dette, da jeg havde flere stop og pauser.

Indflydelse på strømforbruget

I en elbil kan du holde lidt mere øje med dit energiforbrug end i en benzinbil. Når du beregner en rute, ved bilen ca. hvordan du bør køre den, for at nå frem indenfor de anslåede %. I løbet af turen, kan du så holde øje med, hvordan det går og om du skal justere din kørsel ofr at opnå det. Da jeg ville teste rækkevidde, og hvad du selv kan gøre for at forbedre den, prøvede jeg at se, hvor meget jeg kunne forbedre mit forbrug.
Først og fremmest, så opnår du et bedre forbrug ved at benytte dig af fartpiloten. Tesla’s fartpilot er rigtig god, og den bedste jeg har oplevet i skarpe sving. For at forbedre mit forbrug endnu mere, valgte jeg at køre 5 mph mindre end tilladt, der hvor jeg ikke generede bagvedliggende biler.

Destination Charger hvis du er i nød

Midtvejs på ruten, fandt jeg en Destination Charger ved et turistkontor i byen John Day. Mit batteriniveau så dog fornuftigt ud, så ville ikke bruge tid på at lade op. Havde jeg været i bekneb, så havde den mulighed været en life-saver. Den nærmeste Tesla supercharger lå 112 km væk, i den forkerte retning.

Tilbage til artiklen om 6000 km roadtrip i en Tesla

Lej en Tesla til din roadtrip

Tesla og elbiler er mulige at leje på flere destinationer i USA. Tesla er det primære mærke, der udbydes af Hertz. Andre mærker introduceres løbende, bl.a. Polestar, som også dukker op i søgeresultaterne. Det er muligt at leje Tesla modellerne 3 og Y. Model 3 er en midsize personbil og Model Y er en SUV. Find detaljer og priseksempler via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada