Bilkørsel i Death Valley

Du skal køre efter forholdene og tage de forholdsregler du kan, når du bevæger dig rundt i USA i de varme måneder. Men at ex. Death Valley er farlig at køre i, er en myte. Ihvertfald ikke farligere end andre steder hvor der er varmt.

Varmt i Death Valley

Den 10. juli 2013 var det 100 år siden den rekordhøje temperatur på 134 F (56,7 C) blev målt i Death Valley. Det blev fejret med en lille event, hvor der var fokus på vejret – og kommer ovenpå en periode med ekstremt høje temperature i hele området (ikke kun Death Valley).

Bilkørsel i varme Death Valley

Flere “har hørt” at man ikke må køre med AC tændt i DV. Det har jeg aldrig selv hørt (kun via spørgsmål her på siden og på Facebook) og aldrig set det specificeret i lejebetingelser. De biler du lejer i USA er nye og vedligeholdte, så de vil ikke have problemer med at have AC kørende i DV.

Bilens air condition i Death Valley

Ved mit besøg i Death Valley i 2011 så jeg godt skiltene med ‘turn off AC next 10 miles’ men i nye udlejningsbiler er det altså ikke et problem. Skal nævnes at jeg ikke har AC kørende for fuld skrue når den er tændt, så ved ikke om det har noget at sige, men har i hvertfald aldrig hørt om nogen som har haft problemer pga. deres AC.

Lige så varmt eller varmere andre steder i USA

Ja, der kan være varmt i DV, men der kan faktisk være lige så varmt – eller varmere andre steder i USA. I hedebølgen i 2013 var der andre steder i bl.a Arizona, som havde tilsvarende eller højere temp. end i DV, men man hører aldrig nogle fraråde brug af AC i Phoenix eller Needles.

Kør efter forholdene

Man skal selvfølgelig altid køre efter forholdene, og skranter din bil, så få den tjekket. Du bør heller ikke køre med AC på fuld skrue i de varme områder, da det kan være en medvirkende belastning til at noget går galt – men nok mest at AC står af. Og så skal du selvfølgelig sørge for at have provianten i orden, så fyld godt med drikkevarer (og lidt mad) i bilen inden du krydser store, øde områder.

Vejret på din roadtrip

Her kan du læse mere om hvilket vejr du kan forvente på din roadtrip.
Du kan som regel finde godt vejr på din roadtrip, ligemeget hvornår du tager afsted.
Generelt er sommeren i USA meget bedre end i Danmark, men temperaturen kan varierer meget.
På siden her om vejret på din roadtrip kan du finde mere info og se hvordan vejret typisk er på de steder du skal besøge.

Læs om alle mine oplevelserne fra Death Valley her

Death Valley
Badwater Basin, Devils golf course og Artist Drive
Dantes View, Death Valley
20 mule team canyon og Zabriskie point

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Jelly Belly Factory Tour

Jelly Belly factory er et besøg værd for slikmunde i alle aldre. Det er gratis at se hvordan millioner af jelly beans bliver til.

Bodie Ghost Town og Mono Lake

Da vi kom helt ud af Yosemite National Park skulle vi videre sydpå mod Death Valley, men havde planlagt en lille omvej til Bodie Ghost Town.

9 Comments

 1. Fantastisk hjemmeside, som klart har givet mig mod på at planlægge vores roadtrip selv fremfor at benytte rejsebureau.

 2. Hej Rene.

  Lige et spørgsmål vedr. temperaturer i Death Valley (og generelt).
  Er blevet fortalt at man bør regulere dæktrykket, da varmen får dækkene til at udvide sig.
  Er det noget du har hørt, eller skal det råd parkeres blandt myterne om bilkørsel i Death Valley?
  Har du erfaring med solbeskyttelse til bilen? Kan det svare sig at investere i et overtræk til de varme områder, og hjælper det overhovedet? Her tænker jeg også på de tidspunkter hvor man holder stille længere tid, med sin baggage i bilen.

  Vi planlægger at køre fra Page, Arizona efter morgenmaden og direkte til Furnace Creek evt med stop v. ex. Zabriskie Point (vores længste én -dags strækning på turen). Er det urealistisk?

  Venlig hilsen
  Jacob Tolstrup

  1. @ Jacob

   Dæktrykket har ikke så meget at sige på din korte ferie i USA. Når du lejer biler er de tjekket og indstillet til området du lejer dem i så varmen har ikke noget at sige i den tid du har bilen.
   Jeg har kørt i DV flere gange uden problemer i flere forskellige biler i flere forskellige temperaturer uden problemer af nogen art, så jeg vil afskrive den under myter (som sikkert har noget på sig i forhold til benzinøkonomi eller andet, men ikke til dine tre uger).

   Solbeskyttelse er sikkert en fin investering hvis du bor i USA’s varme omsåder og parkerer bilen i solen i 8 timer mens du er på job.
   Din bil bliver varm uanset hvad, men 1 minut efter du har luftet ud og tændt AC, så er den fin at køre i.
   Så spar evt. udgifter til det. Har aldrig selv skænket det en tanke og har ikke oplevet gener eller andet ved en varm bil.

   Har du en ordentlig køletaske er varmen heller ikke noget problem: https://www.renefrederiksen.dk/2009/09/26/elektrisk-kletaske-til-bilen-roadtrip-2009/

   Page til Furnace Creek er en lang dag. Regn med 7-8 timers kørsel uden pauser.
   Det bliver hurtigt til en 10-12 timers dag med pauser og oplevelser.
   Alt kan lade sig gøre, men en skam at gå glip af oplevelser hvis man kører lige forbi.

   1. Tak for lynhurtigt svar, vi nøjes med køletasken 🙂

    Er klar over at det bliver en lang dag i bilen, men området omkring Page er udforsket dagen før med bl.a. rundtur i Antelope Canyon og stop v. Horseshoe Bend, og vi har tidligere på turen været 3 dage i Las Vegas, så det er oplevelserne mellem Page og Las Vegas samt Las Vegas til Furnace Creek vi må ofre.

    Vi har valgt Zion NP og Bryce Canyon fra og overnatter istedet ved Monument Valley (inden Page) og Yosemite (efter Furnace Creek).

    1. Når man parkerer i solen er det altid en god ide at lægge et håndklæde eller lign over rattet og evt sæderne især hvis de er sorte og af læder.

 3. Hej René
  Hvad er dit bud på den bedste rute fra Las vegas til Bishop uden overnatning. Er blevet anbefalet at køre ad 395,men er det ikke uden om Death valley.
  Hilsen Kirsten

  1. Man kan uden problemer starte fra Vegas om morgenen, køre til Death Valley, se en masse og så ende i Bishop hen på aftenen. Jeg vil anbefale denne rute, og så i øvrigt at stoppe og kigge, hvis noget ser spændende ud:

   http://goo.gl/maps/iF3hC

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada