Austin er en fed by – også uden flagermus

De sidste to dage af min påske roadtrip tilbragte jeg i Austin. Fik desværre ikke set de mange millioner flagermus, men til gengæld masser af cowboys, rednecks og topløse piger.

Jeg ankom til Austin midt på eftermiddagen fredag og skulle være der til søndag. Dette var mit tredie besøg i byen så vidste hvad der ventede mig. Det var også det samme hotel jeg boede på som de sidste par gange (La Quinta Inn ved Capitol). Det ligger så man kan gå rundt og ikke er afhængig af bil.

Min dosis IMAX

Eftermiddagssolen var stadig god stærk, så jeg tog ind i og se Tornado Alley i IMAX. Nogen af jer har måske set dokumentarerne om Storm Chasers på Discovery Channel hvor man bl.a følger Sean Casey i hans TIV (Tornado Intercept Vehicle) hvori der er monteret et IMAX kamera. Det er der kommet en film ud af som har nogle helt vilde scener filmet inde midt i tornadoer.
Jeg prøver som regel at nå og se en IMAX film når jeg er i USA. I dette tilfælde var det en dokumentar, men flere af de store Hollywood film udkommer også på IMAX og det er en helt anden oplevelse at se en film på den måde. Lærredet er større, filmen står mere klart og så er lydanlægget uden sidestykke. Her kan du læse mere om IMAX.

1.5 millioner flagermus

Congress Avenue Bridge i Austin er hjemsted for den største flagermuskoloni i bymæssig bebyggelse. Broen er et trækplaster for turister sommeren over som kommer for at se når flagermusene flyver ud hver aften for at finde føde.
Da jeg var i Austin i påsken 2010 så jeg dem, men jeg stod ikke optimalt og fik ingen gode billeder. Denne her gang havde jeg undersøgt hvor man står bedst (i den sydlige ende af broen og kigge mod øst). Man kan enten stå oppe på broen eller nede i en lille park ved foden. Jeg havde valgt broen og stasede på at få nogle gode billeder i kassen. Men der skete ikke noget. Da vi nærmede os solnedgang (hvor der normalt begynder at komme liv i dem) skete der ikke noget. Da solen var gået ned skete der stadig ikke noget, så jeg droppede det og valgte at gå op på hotellet med mit kamera og tage ned og se på byen.
Rebels Honky Tong – igen

Da jeg kom tilbage ned i byen var 6th street allerede lukket af for trafik og der var kommet godt gang i nogle af stederne. Jeg startede stille ud på Bikinis med et par kolde øl og blev opdateret på NBA play off’s som var godt i gang.

Derfra gik jeg på 5th street og hen til Rebels Honly Tonk. Det var der vi havde brugt en del tid da vi holdt nytår i Austin for nogle måneder siden. Det er en ægte western bar som ikke har cowboy interiør for at være kitch, men fordi det er her rodeo ryttere og rigtige cowboys and girls kommer for at slå sig løs.
Lige inden for døren står en sød servetrice med en balje fyldt med øl på is og sælger bl.a. min yndlingsøl på de kanter, en Shiner Bock. Bag hende står en boksemaskine hvor de store fyre kan afreagere og måle sig mod hinanden i styrke og teknik. Denne aften var det faktisk en pige som havde rekorden den første halvdel af aftenen med godt 700 (og det var ikke fordi hun var specielt stor). Som du kan se på filmen så skulle fyrene op i en hvis størrelse før de kunne hamle op med det.

Rebels Honky Tonk er også stedet man går hen hvis man vil prøve en mekanisk tyr. Jeg va på den på mit sidste besøg så jeg sprang den over denne gang. Der er dog hele tiden en lind strøm af fol (både mænd og kvinder) der vil prøve, så der er altid lidt underholdning at se på. Og da en af pigerne så valgte at får turen gratis (ved at ride topløs) så samlede den en hvis interesse fra gæsterne.
[flv:/Videos/topless_bull_02.flv 640 400]

Der spilles ikke meget andet end country på Rebels Honky Tonk og de som kan, blærer sig på dansegulvet med western dance. En gang imellem er der også fællesdans og henover nytåret var det meget Cha-Cha Slide der blev spillet.
Denne gang var det Copperhead Road, som jeg aldrig havde forestillet mig havde en fællesdans (ikke en optagelse fra Rebels Honky Tonk).

Austin er en fed by med underholdning for enhver smag. Hele byen lukker kl 02:00 hvilket, efter danske vaner, kan virke tidligt, men faktisk er det meget godt, for så har man ikke alt for mange tømmermænd dagen efter. Alt i alt en god tur i byen og jeg har på fornemmelsen at det ikke er sidste gang jeg får en øl i Austin, texas.


Se alle indlæggene fra påskens roadtrip

Læs om forberedelserne, ankomst og immigration, alle oplevelserne, inklusiv ridetur, skydning, racerløb, udkants-kunst mm., min lejebil, madoplevelser m.fl.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top