St. Augustine – USA’s ældste by

St. Augustine er USAs ældste by. Du forbinder måske ikke Florida med historie, men det var her Spanien gik i land i 1513 og døbte stedet Florida.

30 april, 2017

Historiske Florida

Hvis du ikke ved det, så forbinder du nok ikke Florida med de store historiske penselstrøg som definerer USA som nation i dag. Det er ofte Washington DC, Philadelphia og Boston der forbindes med USA’s historie.

Men der gemmer sig flere historiske byer i det sydlige USA. Du tænker måske på Charleston, SC og Savannah, GA, men i Florida ligger St. Augustine, som er USA’s ældste by fra 1565.

Spanien gik i land i 1513 i det der i dag er Florida. Dengang gav Ponce de Leon området navnet Pascua de Florida – Feast of Flowers.
St. Augustine blev grundlagt i 1565.

Spanien holdt fast i Florida i et stykke tid og byggede bl.a. fortet Castillo de San Marcos. Det skete efter englænderne ødelagde det meste af St. Augustine i 1668.
100 år senere fik England endelig kontrol over byen og omdøbte fortet til Fort St. Mark. Fortet har dog fået sit oprindelige navn igen.

Trolley tour rundt i St. Augustine

Jeg tog en trolley tour rundt til de historiske steder, men også andre dele af byen.

St. Augustine lever af turisme, og det er de gode til.
Den gamle bydel er bevaret. Slet ikke så stor som Savannah eller Charleston, men St. Augustine har alderen med sig.

Turen rundt med trolley gennemgår byens historie fra grundlæggelse og frem til i dag. Hvor det er relevant trækkes et årstal og begivenhed/person frem og fortæller lidt om byen. Bl.a at Ray Charles gik på skole for blinde børn i byen.

St. Augustine er vokset en del siden 1565, og der er liv udenfor den historiske bydel. Er du i byen en nat eller to, er der også ting at tage sig til væk fra den historiske bydel og bl.a destilleri og winery har skabt liv i nogle gamle bygninger.

St. Augustine ligger ud til vandet, Matanzas River, men ikke ud til Atlanterhavet og stranden. Der er mere end end gåtur fra den historiske del ud til stranden (St. Augustine Beach), så er det en del af planen i St. Augustine, er det to forskellige oplevelser.

I nyere tid (18/1900-tallet) skete der en masse med jernbane, hoteller og ferie paradis for de rige.
Den spanske indflydelse ses tydeligt flere steder på byens arkitektur. Noget du også oplever langs grænsen til Mexico og det sydlige Californien.

St. Augustines historiske gågade

Jeg sluttede min rundtur af med en gåtur op ad den turistede St. George Street – gågaden i St. Augustine.
Bygningerne er bevaret, men butikkerne, gallerier og spisesteder, er ikke historisk autentiske. Det er dog en kærkommen afveksling fra den downtown du møder i resten af USA.

Det var mit andet besøg i St. Augustine. Sidst, i 2006, havde jeg en overnatning i byen. Det blev det ikke til denne gang og jeg hastede videre nord på efter nogle timer i byen.

Kommer du nord for Orlando på dit Florida eventyr, vil jeg anbefale du kigger forbi. Det er en dejlig afveksling fra de traditionelle skabeloner på glas og beton byer du møder op og ned af kysten.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Oplevelser i Florida

Florida er mere end sol og strand, men det skader ikke at vejret generelt er godt året rundt i The Sunshine State.

Florida har historie (bl.a. den ældste by i USA), storbyoplevelser (Miami), unikt dyreliv (alligatorer) og natur samt de største forlystelsesparker (Disney og Universal). Der er en afslappet stemning de fleste steder i staten, men ingen mere afslappet end i Key West - det sydligste stop i Florida.

Her kan du finde alle de oplevelser i Florida jeg har nydt på mine roadtrips.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top