St. Augustine – USA’s ældste by

St. Augustine er USAs ældste by. Du forbinder måske ikke Florida med historie, men det var her Spanien gik i land i 1513 og døbte stedet Florida.

30 april, 2017

Historiske Florida og St. Augustine

Hvis du ikke ved det, så forbinder du nok ikke Florida med de store historiske penselstrøg som definerer USA som nation i dag. Det er ofte Washington DC, Philadelphia og Boston der forbindes med USA’s historie.

Men der gemmer sig flere historiske byer i det sydlige USA. Du tænker måske på Charleston, SC og Savannah, GA, men i Florida ligger St. Augustine, som er USA’s ældste by fra 1565.

Spanien gik i land i 1513 i det der i dag er Florida. Dengang gav Ponce de Leon området navnet Pascua de Florida – Feast of Flowers.
St. Augustine blev grundlagt i 1565.

Spanien holdt fast i Florida i et stykke tid og byggede bl.a. fortet Castillo de San Marcos. Det skete efter englænderne ødelagde det meste af St. Augustine i 1668.
100 år senere fik England endelig kontrol over byen og omdøbte fortet til Fort St. Mark. Fortet har dog fået sit oprindelige navn igen.

Trolley tour rundt i St. Augustine

Jeg tog en trolley tour rundt til de historiske steder, men også andre dele af byen.

St. Augustine lever af turisme, og det er de gode til.
Den gamle bydel er bevaret. Slet ikke så stor som Savannah eller Charleston, men St. Augustine har alderen med sig.

Turen rundt med trolley gennemgår byens historie fra grundlæggelse og frem til i dag. Hvor det er relevant trækkes et årstal og begivenhed/person frem og fortæller lidt om byen. Bl.a at Ray Charles gik på skole for blinde børn i byen.

St. Augustine er vokset en del siden 1565, og der er liv udenfor den historiske bydel. Er du i byen en nat eller to, er der også ting at tage sig til væk fra den historiske bydel og bl.a destilleri og winery har skabt liv i nogle gamle bygninger.

St. Augustine ligger ud til vandet, Matanzas River, men ikke ud til Atlanterhavet og stranden. Der er mere end end gåtur fra den historiske del ud til stranden (St. Augustine Beach), så er det en del af planen i St. Augustine, er det to forskellige oplevelser.

I nyere tid (18/1900-tallet) skete der en masse med jernbane, hoteller og ferie paradis for de rige.
Den spanske indflydelse ses tydeligt flere steder på byens arkitektur. Noget du også oplever langs grænsen til Mexico og det sydlige Californien.

St. Augustines historiske gågade

Jeg sluttede min rundtur af med en gåtur op ad den turistede St. George Street – gågaden i St. Augustine.
Bygningerne er bevaret, men butikkerne, gallerier og spisesteder, er ikke historisk autentiske. Det er dog en kærkommen afveksling fra den downtown du møder i resten af USA.

Det var mit andet besøg i St. Augustine. Sidst, i 2006, havde jeg en overnatning i byen. Det blev det ikke til denne gang og jeg hastede videre nord på efter nogle timer i byen.

Kommer du nord for Orlando på dit Florida eventyr, vil jeg anbefale du kigger forbi. Det er en dejlig afveksling fra de traditionelle skabeloner på glas og beton byer du møder op og ned af kysten.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Oplevelser i Florida

Florida er mere end sol og strand, men det skader ikke at vejret generelt er godt året rundt i The Sunshine State.

Florida har historie (bl.a. den ældste by i USA), storbyoplevelser (Miami), unikt dyreliv (alligatorer) og natur samt de største forlystelsesparker (Disney og Universal). Der er en afslappet stemning de fleste steder i staten, men ingen mere afslappet end i Key West - det sydligste stop i Florida.

Her kan du finde alle de oplevelser i Florida jeg har nydt på mine roadtrips.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Hot Springs National Park

Hot Springs National Park er ikke som nationalparker er flest. Den byder på varmt vand, giftige bly-behandlinger og andet godt for kroppen. Noget bl.a. professionelle baseballhold og andre sportsfolk har benyttet sig af.

Verdens sejeste grønthandel i Florida

Robert is here, er navnet på verdens sejeste grønthandel i Florida. Stedet bugner af frisk frugt og grønt og der er konstant proppet i butikken. Køen til Fresh Fruit Milkshakes strækker sig også ud af butikken.

Charleston, South Carolina

Rundtur i de små gader og stræder Charleston, SC. En totalfredet by hvis historie går tilbage til 1700-tallet, unikt for en amerikansk by.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada