Overnatning i USA og Canada

Overnatning i USA og Canada på din roadtrip. Priser og erfaringer med moteller og hoteller i storbyer og nationalparker.

Overnatning i USA – prisniveau

Overnatning i USA kan gøres rigtig billigt, nogle steder. Andre steder koster overnatninger noget mere. Enkelte steder er det hvad de fleste vil kalde dyrt.

Spredt ud på dine 14 eller 21 dage, vil de dyre overnatninger ikke vælte budgettet. Der er rig mulighed for at opveje dem med gode, billige overnatninger på resten af din roadtrip.

Jeg benytter selv Hotels.com og Booking.com når jeg booker overnatning i USA og Canada. De har overvejende de bedste priser. De har også en prisgaranti der gør at jeg altid kan få den samme pris hos dem, som hos andre.

Optjen en gratis overnatninge i USA og Canada

Den vigtigste årsag for mig er, at Hotels.com har en medlemsklub hvor jeg optjener gratis* overnatninger.
På en tre ugers roadtrip kan du optjene en eller to gratis overnatninger på den måde.

* Du optjener en voucher på en værdi svarende til gennemsnitsprisen for dine sidste 10 overnatninger.

Få tilbud som medlem

Hos Booking.com kan du også melde dig ind. Gør du det, får du adgang til tilbud på overnatninger.

Hvor mange overnatninger skal jeg bestille på forhånd i USA?

DDit temperament bestemmer hvor fleksibel du kan være på din roadtrip.

Her er fire regler vedr. hvilke overnatninger du bør have styr på inden du tager af sted.

1. Den første overnatning i USA eller Canada

Den skal bruges i forbindelse med tjek ind på fly og i immigration.

2. Overnatning i storbyer.

Det er dyrt at bo i de helt store byer. Derfor er det en god idé at kende markedet og booke hvor du vil bo på forhånd. Så er der ro på og du skal ikke køre rundt efter forskellige tilbud.

Her kan du finde overnatning i: New York, Miami, Chicago, San Francisco, Los Angeles, Las Vegas.

3. Overnatning i og ved nationalparker

Specielt i højsæsonen er det anbefalet at booke overnatning i nationalparker på forhånd. Venter du, og er der ikke plads, skal i du i nogle tilfælde køre ret langt for at finde overnatningsmuligheder i nærheden af nationalparkerne.
Skal du afsted i juni-august, kan det endda være en god idé et booke længe i forvejen i og ved de populære nationalparker.
Her kan du finde overnatning I:

4. Overnatning i USA på faste datoer

Hvis du skal til koncert, events eller andet, så er det også en god idé at booke overnatningen på forhånd. Så er den ordnet, du kender prisen og skal ikke rode med den på en dag du skal nå noget andet.

Book overnatning i USA og Canada på farten

Jeg booker selv alle de overnatninger jeg kan på forhånd, for at spare tid. Når jeg er på roadtrip og ikke har alle overnatninger booket, så booker jeg overnatninger fremad. Forstået på den måde, at jeg bruger en aften eller morgen når jeg er afsted på at booke en, to, eller flere overnatninger frem. Når du først har nogle kilometer i dækkene har du en idé om hvor langt du gider køre eller om du laver ændringer til din oprindelige rute.

Ved at booke nogle dage frem, er der ro på den del. Så undgår du at bruge tid på at lede efter overnatninger sidst på dagen.

Hvad koster en overnatning i USA?

Det kommer an på hvor og hvornår du skal bruge den.
Det er dyrt at overnatte i storbyerne, men kan være rigtig billigt at overnatte ”på farten”.
Det er dyrere at overnatte inde i nationalparkerne, men praktisk. Alternativet er nogle steder at overnatte uden for parken – ikke altid billigere og du skal bruge ekstra tid på at komme frem og tilbage.
Gennem årene har jeg overnattet hundredevis af steder rundt om i USA og Canada. Både de helt billige steder og de helt dyre steder.
Canada er en smule dyrere end USA. Går din roadtrip til Canada, så vil overnatninger, benzin og mad være dyrere end i USA.

Priseksempler på overnatning 2023

Her er eksempler på hvad en overnatning koster i USA og hvad du får for pengene. Eksemplerne er fra overnatninger “på farten” fra en roadtrip i Californien og Oregon i september, 2023.

Billige overnatninger i storbyerne

Skal du bruge overnatning i storbyerne i USA, kan du finde info og priseksempler nedenfor. Der kan være stor forskel på områder, priser og muligheder i storbyerne mht. overnatninger. Ofte er overnatninger tæt ved lufthavnen billigere, men ikke altid det mest praktiske. Mange storbyer har forskellige områder hvor forskellen på pris kan være stor. Nogle storbyer har god offentlig transport. I dem kan du mere frit vælge område uden at gå på kompromis med oplevelser. Det kan måske gøre dit ophold billigere.

Kort med hotelpriser for USA

Kortet nedenfor viser den dagsaktuelle pris for hoteller i USA. Der kan være store sæsonudsving i pris i løbet af året.
Zoom ind og ud på kortet for at se flere hoteller i de enkelte byer eller søg på den by du skal overnatte i.
Booking.com

Hvilken type overnatning skal vi vælge?

Det afhænger af flere ting:

  • Typen af tur du er på
  • Hvem du rejser med
  • Hvilke komfortniveauer du ønsker
  • Hvor mange sammenhængende overnatninger du har
  • Hvor i USA eller Canada du er

Jeg har det fint med at bo billigt på “transport dage”. Dage hvor du kører mellem steder hvor du kun skal overnatte en enkelt gang. Det er typisk moteller som sjældent koster over 70 dollars.

I nationalparker og storbyer vælger jeg at bo praktisk i forhold til det jeg har planlagt. Det koster typisk noget mere, men det vælger jeg at betale for at spare tid mm.

Så længe jeg har planlagt ting i naturen eller byen, så er min overnatning kun en overnatning. Det er derfor ikke nødvendigt med adgang til spa, fitness, pool mm. Det kan holde udgiften lidt nede.

Det er en individuel vurdering hvad du har brug for.

Overnatning halvvejs på din roadtrip

Er du afsted i 3 uger, så har du nok ikke tøj med til hele turen. Du har måske købt noget, men de fleste benytter sig af en tøjvask.
Der er vaskeri på langt de fleste moteller og hoteller. Tjek når du booker, om de har. Her kan du se mere om hvordan en tøjvask foregår på en hotel.

Overnatninger i USA som base

Skal du have base et sted i flere dage kan et overnatningssted med flere faciliteter være en fordel. Flere motelkæder har bl.a. værelser med te-køkkener, som fint kan bruges til mindre madlavning.

Overnatning i luksus til en god pris

Overnatning i storbyerne er generelt dyre, med undtagelse af Las Vegas.

Her kan du finde overnatning til rigtig gode priser, specielt i hverdagene.

Overnatningerne i Las Vegas kan være billige. Skal du bo i Las Vegas søndag til torsdag kan du finde luksus overnatninger til motel priser. Det er næsten altid muligt at finde en billig suite i hverdagene. Den koster det samme du skal betale for et almindeligt værelse i weekenden.
Her kan du se mere om min overnatning i en suite på THE Hotel i Las Vegas.

Overnatninger på budget i USA og Canada

Det er individuelt hvad man synes er dyrt for en overnatning. Personligt vil jeg gerne under 100 dollars i gennemsnit pr. nat for en tre ugers tur.

Det er slet ikke urealistisk. Rigtig mange steder kan du overnatte for 50-70 dollars. Selv til den pris går du ikke på kompromis med de basale fornødenheder.

Vil du endnu længere ned i pris, kan du overveje at campere undervejs.

Sådan tjekker du ind og ud på hotel i USA og Canada

Det er nemt at tjekke ind og ud på et hotel på din roadtrip. I artiklen har samlet erfaring fra mere end 100 overnatninger i rundt om i USA og Canada. Den gennemgår ting som tjek ind, depositum, parkering, valet, room charge og tjek ud mm.

Se hvordan du tjekker ind og ud

Overnatning i bilen for at spare penge

Jeg ved flere overvejer at sove i bilen for at spare penge.
Det vil jeg ikke anbefale at spekulerer i som din primære overnatningsmulighed.

Du får ikke en god nattesøvn i en bil. Den ekstra udgift for at leje en stor bil, kan betale for mange overnatninger på motel.

Benytte du alligevel muligheden for at overnatte i din bil, så vær opmærksom på følgende:

  • Du sidder og ligger dårligt
  • Der kan blive meget varmt i bilen
  • Du kan ikke holde ind og overnatte hvor du har lyst

På nogle campingpladser er det ikke tilladt at sove i din bil. Det skal som minimum være en campervan. Lej en bil og køb et billigt telt, hvis du har et skrabet budget.

Aldersgrænse på overnatning – 21 eller 18 år

På mange moteller og hoteller skal du være 21 år for at leje et værelse. De store kasinohoteller i Las Vegas er et af de steder, men mange større steder tillader de ikke tjek ind af gæster under 21 år.
I byer som er kendt for Spring Break, er der flere hoteller hvor du skal være 21 år, og i perioder med Spring Break kan steder med 18 år være hævet til 21 år.

Det er dog muligt at finde hoteller der tillader 18 årige at tjekke ind, men der er ikke så mange af dem.
hotels.com kan du inde under de enkelte hoteller finde info om indtjekningsalder.
Der står enten 21 år eller 18 år.
Der er dog hoteller hvor der ikke står noget. Jeg vil kontakte hotellet for at være sikker før du booker.

AirBnb og leje af private hjem i USA og Canada

I mange af storbyerne kan der være gode penge sparet på overnatning i private hjem frem for hoteller. Har du to eller flere overnatninger i en storby bør du undersøge en overnatning via ex. AirBnb.

Selvom prisen måske er den samme som du finder på et hotel, så vil en overnatning i et privat hjem tilføje en ekstra dimension på jeres ophold.
I vil få en oplevelse med hjem som i ellers ikke ville fra et hotel. I vil nok også bo i et område af byen, hvor i ikke ville komme og dermed opleve lidt mere end ellers. Før i vælger en Airbnb overnatning, så tænk over hvad i skal i løbet af jeres ophold. En Airbnb overnatning er en god base med mulighed for at koble af med mere plads end på et hotel. En Airbnb er god hvis i selv vil stå for maden nogle. En Airbnb er måske ikke optimal, hvis i har et fyldt program og skal spise ude hver dag. Så er pengene måske bedre brugt et andet sted i budgettet.

Jeg har selv benyttet AirBnb i Canada og USA. Her kan du se lidt om mit ophold i down town Toronto på 38. etage med kig til CN Tower. Her kan du se mere fra min overnatning i Airbnb i New Orleans.

AirBnb har generelt et godt udvalg i storbyerne. Du kan godt finde Airbnb i mindre byer og ude i naturen. Der er dog andre løsninger, der minder om Airbnb. VRBO er en af dem. VRBO har ofte lidt flere muligheder at vælge imellem når du kommer uden for byerne. Jeg har selv benyttet VRBO nogle gange, bla. i dette hus i Texas.

Overnatninger i USA som oplevelser

For at lave lidt afveksling mellem de mange overnatninger på en roadtrip, kan du overveje at gøre en eller flere af dem til deciderede oplevelser.
Det behøver ikke nødvendigvis være en stor udskrivning og mulighederne er mange.

Her kan du se nogle eksempler på hvilken type overnatninger der kan bidrage til oplevelser som rækker ud over blot at være en overnatning.

Billig overnatning i New York

Det er dyrere at bo i storbyerne, men New York hører til i den dyreste ende af skalaen. Selvom der er flere områder du kan vælge at overnatte i, så er der ikke et decideret billigt område, men i et samlet roadtrip regnskab udlignes det af billige overnatninger på farten.
Her finder du flere detaljer om New York og hvor du finder de billige overnatninger.

Billig overnatning i Los Angeles

Selvom LA er en storby, så kan du finde billige overnatninger. Ikke i alle de populære områder, men pga byens udformning, er det mindre vigtigt hvor i byen du bor.
Her finder du flere detaljer om Los Angeles og hvor du finder de billige overnatninger.

Billige overnatninger i Las Vegas

Du kan altid finde billige overnatninger i Las Vegas, specielt i hverdagene. Las Vegas lokker også med luksusovernatninger og du kan finde billige suiter i hverdagene.
Find  priseksempler på hoteller i Las Vegas for hverdage og weekender. Find også mere om hoteller i de forskellige områder ved The Strip og det gamle Las Vegas.

Billig overnatning i Miami

Miami er en storby lidt a la LA, hvor der er flere områder og dermed flere niveauer mht. overnatning afhængig af hvad du skal i Miami of Florida.
Her finder du flere detaljer om Miami og hvor du finder de billige overnatninger.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Vores suite på THE Hotel i Las Vegas

70 kvm, stue med sofagruppe og lænestol, arbejdsplads, stor fladskærm, soveværelse med to dobbeltsenge, stort klædeskab og TV, marmor badeværelse, tv på badeværelset mm.

Overnatning ombord på Queen Mary

Queen Mary er et fastfrosset kig på, hvordan et luksus ruteskib så ud i Atlanterhavstrafikkens storhedstid. Queen Mary er åben for alle, og så er det muligt at overnatte ombord.

71 Comments

  1. Hej Rene,

    Kæresten og jeg skal på roadtrip til marts (Miami-Key West-Orlando-New Orleans) og videre på cruise. Jeg har hørt fra flere bekendte, der har rejst i Florida, at overnatninger på moteller kan fås for $10, hvis man kommer ind fra gaden, kan det være rigtigt? De billigste jeg har fundet online er typisk omkring $30 med brugerkommentarer om kakalaker og problemer med fastboende.

    Vi skal bruge motel omkring Orlando og i området omkring Tallahassee

    1. @ Nicolai

      Har ikke hørt om priser på det niveau, men har hørt fra nogle som har forhandlet prisen ned.

      Det gider jeg ikke selv, da du risikerer at bruge tid på at shoppe rundt efter en god pris. Jeg bestiller på forhånd og bruger tiden til at slappe af i stedet 😉

      Her kan du læse mere om overnatning genetrelt samt finde links til priser og eksempler på havd en overnatning koster og hvad du får for pengene. Jeg har selv forhåndsbokket steder til 40 dollars som var mere end fint til mit behov.

      https://www.renefrederiksen.dk/roadtrip-turen-gar-til-usa/overnatning-usa/

    2. Jeg har oplevet at kunne prutte prisen ned til omkring $40, når det var off-season og motellet vitterligt ikke var særlig godt. Tilbage i 2004 nåede jeg vist ned på $30 pr. værelse for 3 værelser i Nashville.

      Det er ikke noget, jeg har tænkt mig at gentage efter en oplevelse i udkanten af Washington, DC i 2014.

      Jeg fik forhandlet to værelser til ca. $40 pr. stk. på et uafhængigt motel. Der var tydelig mærker af at døren havde været brudt op på et af værelserne. Der var nogle larmende børn, der vist var parkeret hele dagen på et andet værelse af en mor, der formentlig var på arbejde imens. Der var skumle typer, der sad og holdt øje med motellet fra en bil. Nope. Ikke igen.

      Jeg har anerkendt at et værelse af ordentlig standard til walk-in pris hen på aftenen i en ufarlig bydel koster små $100. Nogle gange tilpas langt fra centrum måske $70-80. Ikke mindre.

      I Key West skal man regne med $200+. I New Orleans skal man bo i det franske kvarter og betale hvad det koster – ellers er der irriterende langt til og fra oplevelserne (og New Orleans er ikke en “sikker by” at gå rundt i udenfor det franske kvarter.)

  2. Et godt tip til dig, ved ikke om du ved det?

    Men når du booker gennem booking.com, så skal hotellet betale kommission til dem.
    Derfor vil de meget hellere have at du booker direkte igennem dem.
    Så når du nu har fundet en overnatning på booking.com, så sender du din bekræftelse til hotellet og spørger om de har et bedre tilbud, da du hellere vil booke direkte hos hotellet.

    Da jeg gjorde det fik jeg både morgenmad inkluderet eller en opgradering. 🙂

  3. Hej!

    Min veninde og jeg vil gerne til Miami og Orlando i år. Vi sidder nu med spørgsmålet om man skal være 21 for at checke ind på et hotel eller om det kun er på de hoteller, hvor det står krævet?

    Mvh

    Julie

    1. @ Julie

      Jeg har ikke selv erfaring med, hvor meget du kan regne med den information på ex. hotels.com (men den anden info er generelt ok, så tror du kan regne med det) men jeg vil gå efter dem hvor der specifikt står 18 år. Der hvor det ikke står vil jeg anbefale du kontakter hotellet for at være sikker.

  4. Hej.
    Jeg har inviteret 2 af mine børn med til Florida fra 3-13 nov. Vi er 6 ialt. (alle voksne) Vi har ikke planlagt turen på nogen måde endnu. Vi flyver sikkert til Fort Lauterdale og vil så køre rundt i Florida. Er det muligt at booke samme slags moteller, og så efterhånden bestemme, hvor man vil overnatte efter hvor man kommer til. Vi har behov for en 7 pers. bil, og vil være sikker på at man har fuld kaskoforsikring med betalt ansvarsforsikring ved indgåelse af lejen . Har du nogen gode tips til ovenstående, måske også tips til oplevelser i Florida. Venlig hilsen, Egon Møller, Løgumkloster

    1. @ Egon

      Man booker enten hotellet på forhånd eller når man ankommer. Du kan ikke bestille nogle og så ikke møde op hvor du har bestilt, uden at du kommer til at betale for det.
      Læs mere her om hvordan og hvorledes med overnatning:
      https://www.renefrederiksen.dk/roadtrip-turen-gar-til-usa/overnatning-usa/

      Hvad angår bil, så er 6 personer lidt en udfordring. I skal op i en stor bil, før der er plads til jer og jeres bagage. Det er bagagen folk glemmer at tage højde for. Mange biler med sideplads til 6 personer, har begrænset plads til bagage.
      Her kan du se mere om størrelse på lejebil:
      https://www.renefrederiksen.dk/storrelse-pa-lejebil-usa-og-canada/

      Her kan du finde generelt info om alt vedr. lejebil:
      https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/

      Her kan du finde eksempler på oplevelser i Florida:

      https://www.renefrederiksen.dk/tag/florida/

      Coconut Grove
      https://www.facebook.com/roadtripiusa/posts/10153946542236996

      Everglades
      https://www.facebook.com/roadtripiusa/posts/10153947987706996

      Fort Myers Edison Ford
      https://www.facebook.com/roadtripiusa/posts/10153948933171996

      Fort Myers og strande
      https://www.facebook.com/roadtripiusa/posts/10153949464476996

      Ybor City og Cubano
      https://www.facebook.com/roadtripiusa/posts/10153951301616996

      Mount Dora
      https://www.facebook.com/roadtripiusa/posts/10153966231926996

      Blowing rock
      https://www.facebook.com/roadtripiusa/posts/10153970507096996

      Ft. Lauderdale
      https://www.facebook.com/roadtripiusa/posts/10153977415481996

      Universal Orlando
      https://www.facebook.com/300256231995/posts/10155229451531996

      Capones Dinner Show
      https://www.facebook.com/300256231995/posts/10155231133281996

      Daytona International Speedway
      https://www.facebook.com/300256231995/posts/10155231877491996

      Daytona Beach
      https://www.facebook.com/300256231995/posts/10155234382316996

      St. Augustine
      https://www.facebook.com/300256231995/posts/10155234413451996

      Blue Spring State Park
      https://www.facebook.com/300256231995/posts/10155308415056996

      Kennedy Space Center
      https://www.facebook.com/300256231995/posts/10155310942016996

      Cocoa Beach, Ron Jon Surf Shop og minigolf
      https://www.facebook.com/300256231995/posts/10155313517916996

    2. Hej Egon,

      Jeg har rejst en deluge i USA og har booket hotel på flere måder. Første gang bookede jeg det hele hjemmefra. Det krævede, at vi holdt os til turen, men gav tryghed.

      Senere fandt jeg ud af, at der tit er penge at spare ved at møde op på et motel om aftenen, når de ved om de har værelser til overs, og så prutte lidt om prisen. Det koster lidt tryghed men giver ekstra frihed, og jeg har aldrig oplevet, at der ikke var noget at finde. Det kan dog være sværere, når i er så mange.

      En mellemvej er at bestille på f.eks hotels.com hver morgen før i kører, eller mens i spiser frokost. Så er man ikke så bundet som i første eksempel, men ved også, at der står et værelse klar.

      Min anbefaling vil være det sidste. Om end, i november vil jeg tro at de fleste moteller har rigeligt plads, så jeg ville ikke være bange for at ‘tage chancen’ og bare køre ind et sted, når det var sovetid.

  5. Hej. Har lige bestilt 3 overnatninger i SF i Juni igennem Hotels.com. Der står at man har betalt lokale skatter osv, men er man sikker på der ikke kommer en ekstra regning når man så skal til at tjekke ind på hotellet?

    Mht. de overnatninger man sparer op på deres hjemmeside (fx 3 ud af 10) for at få den 11 gratis – starter det først når man har tjekket ud på hotellet, så man altså ikke kan samle alle 10 ind på forhånd og så allerede nu kan bruge d. 11 på noget som man ved er ledigt ? Håber det er til at forstå;) Ellers er det vel en god ide bare at bruge rabatkode mob5 og så få 5 procent rabat (man mister derved ellers opsparede overnatninger)

    1. @ Paul

      Evt. ekstra ting kan være parkering. Det er oplyst på Hotels hvad det er i bunden af siden hvor du ser værelserne. Parkering, resort fee (udbredt i Las Vegas), priser for morgenmad hvis det ikke er inkluderet mm.

      Du optjener først når du har boet der.

      1. Super! Tusinde tak for hurtigt svar og en fantastisk hjemmeside til at få inspiration fra!

  6. Hej Rene.
    Sikke en dejlig hjemmeside, fedt du gider at give dine erfaringer videre!

    Jeg sidder og leder efter overnatning (to nætter) i Boston, men det er jo stjerne dyrt!!! Har du noget forslag til byer man kan bo i udenfor byen (maks 30 km væk)?

    De bedste hilsner Josefine

    1. @ Josefine

      Tak for ros.

      Jeg har ingen forslag til byer uden for Boston, hvis Boston er målet.

      I kjommer hurtigt til at bruge lang tid på transport frem og tilbage, hvis i bor så langt væk. 30 km uden for Boston er nemt en times kørsel hver vej. Læg dertil udgiften til at parkerer i Boston. Er nemt 30-40 dollars for en dag.

      Vælg istedet et hotel der ligger lidt uden for centrum men tæt på et T bane stop.
      Et tilfældigt opslag viser et Holiday Inn til 1300 kr. for en overnatning.

      Storbyer koster men du skal ikke undgå dem. De “ekstra” penge man føler man betaler for overnatning der, udlignes af de billige overnatniger du har andre steder på turen.

  7. Hej Rene
    Tak for en fed side med masser af nyttig info.
    Jeg er godt igang med at planlægge vores tur til SC, NC og GA, vi skal afsted i juli…
    Jeg bruger Google map til at planlægge ruten…
    Men jeg kan kun tilføje 10 waypoints… Til stor irritation….
    Kan du fortælle mig hvad du har gjort for at kunne tilføje flere end 10 waypoints?
    Mvh.
    Jonni

  8. Hej René

    Tak for en dejlig side, med en masse nyttig information ☺

    Vi er ved at planlægge vores tur til Californien, og kunne godt bruge nogle råd, mht. hotelvalg, transport/parkering , kan det betale sig at forudbestille billetter (ud over Alcatraz), samt om vi er realistiske på tidsplanen… Holdning til hoteller, er at de skal være pæne/rene, der må meget gerne være mulighed for morgenmad, og også gerne en pool man lige kan dyppe sig i. Ellers behøver der ikke være en masse andre muligheder på hotellet, da det forventeligt er begrænset hvor meget vi skal være på værelserne. Hvis der er gode transportmuligheder, behøver hotel heller ikke være downtown – vil hellere bruge penge på oplevelser på turen, end på dyre hoteller.

    Vi rejser fra Danmark ultimo april og hjem igen 3 uger efter. Da jeg har nogle udfordringer med min nakke, samt vi har vores dreng der lige er blevet 5 år med, har vi valgt at turen skal være lidt anderledes end den ”traditionelle” roadtrip – vi skal eks. ikke til Yosemite. Vi har valgt færre destinationer, og længere tid i de forskellige byer. Vi har også besluttet at alle overnatninger skal bestilles på forhånd, af hensyn til vores dreng. Turen ser i hovedtræk således ud: Los Angeles – Grand Canyon – Las Vegas – San Francisco – San Diego – Los Angeles.

    Ankomst Los Angeles dag 1 om aftenen, og efterfølgende 3 dage i LA, som bl.a. skal gå med Disneyland, diverse Hollywood attraktioner, samt en shoppingdag, til indkøb af tøj og praktiske ting til turen.

    Afgang dag 5 mod Grand Canyon med overnatning i Kingman, og kørsel til Las Vegas, ankomst aften dag 6. Derefter 2 dage i Las Vegas, og afgang mod San Francisco om morgenen dag 9, med diverse stop undervejs.

    Ankomst aften i San Francisco dag 10, med 3 dage i SF til shopping, Alcatraz, Golden Gate, Chinatown og lignende.

    Afgang morgen dag 14 ad Highway 1 mod San Diego, med diverse stop undervejs, med ankomst i San Diego dag 16 om eftermiddagen. 5 ½ dag i SD, til shopping, Legoland, Seaworld, San Diego Zoo, badedag og baseball (muligvis kun mig).

    Afgang dag 22. mod LA og fly hjem til DK om aftenen.

    Det blev meget langt, men der er jo også meget der skal opleves ☺

    1. @ Lizette

      Tak for ros.

      Det er dyrt at bo i storbyerne, og SF er ingen undtagelse.

      De offentlige transportmuligheder i byen er gode, så hører fra flere, at de vælger at bo lidt væk fra downtown, for at det passer til budgettet, bl.a. Berkeley.

      Jeg kan ikke komme i tanker om andre billetter der kræver bestilling i god tid.

      Offentlig transport er ikke godt i LA, så der slipper i ikke for at køre selv. Desværre kan en dags parkering her og der godt løbe op i 20-30 dollars om dagen.

      Kingman er kedelig. Tag hellere jeres overnatning i Lake Havasu.

      Resten ser fornuftigt ud, men der er nogle lange stræk imellem.

  9. Hej Rene.

    Tusind tak for en fantastisk hjemme side.

    Min kæreste og jeg var i USA (road trip – 2012)
    Los Angeles, San Diego, Las Vegas, Grand C, Yosimeti m.m
    det var den utimative tur hvor der ikke var sparet på noget hverken bil, hotel mad osv. det var vores første tur og vi elskede det. ‘

    Vi vil til USA igen næste år. Denne gang skal det dog være mere primitivt og er begge natur mennesker.

    mit spørgsmål lyder:
    må man telte og grille ude i det fri ?
    altså må man holde ind til siden i ørkenen feks og grille sin aftensmad ?
    jeg tænker brænd fare osv ?

    Tak på forhånd.

    MVH
    Kavin

    1. @ Kavin

      Tak for ros.

      Der er muligheder for at grille og overnatte i det fri, men det kræver noget planlægning og research.

      I Nationalparker skal i benytte campingpladser.

      På de fleste rastepladser må i ikke overnatte. Men flere rastepladser er der opsat grill, så i godt kan lave mad. Vil være upraktisk at bruge jeres egen til mad, i situationer hvor i skal køre videre for at finde overnatning, da en brandvarm grill inde i bilen, efter brug, ikke er optimal.

      Som du selv nævner, kan der være brandfare, og ved de store parker og skove (nationalparker, state park, national forests etc.) er der typisk skilte der fortæller om det når du kører ind i dem – og ved besøgscentre – men ude i de mindre, vil det være op til jer selv at researche.

      Der findes gratis campingpladser rundt om i USA. De fleste af dem har ikke nogen faciliteter (vand, strøm, toilet). De større og organiserede camping sites kan findes på sider som ex. koa.com.

  10. Hej,
    Jeg har lige et spørgsmål vedrørende booking.com.
    Når jeg bestiller et hotel værelse for én nat står der f.eks. “3$ i service gebyr, og 10% skat” udover prisen booking viser. Så værelset 500 kr. SKAT = 50 kr. og service 20 kr. = 570 kr. i alt for hotel værelset.

    Mit spørgsmål lyder så bare om der er flere “grimme” overraskelser, altså er der andre afgifter som de kunne forlange, som ikke er oplyst på booking.com.

    Mvh. Line Larsen

    1. Generelt er priser i USA næsten altid ‘excl. Tax’. Varers pris i butikkerne er angivet uden tax og der kan være sales tax (moms) fra både stat, amt og kommune oveni. Store hoteller lægger tit en resort fee oveni prisen – formelt for at dække brugen af pools og andre fællesområder. Reelt for at de bedre kan konkurrere på værelsesprisen.

      Læg Ca. 15 procent til enhver pris du får opgivet, så bliver du typisk ikke voldsomt ubehageligt overrasket.

    2. @ Line

      Jeg har ikke bestilt via booking, men benytter hotels.com meget. Her er den pris du ser, den pris du skal betale ved stort set alle hoteller. Der kommer ikke nogle ting oven i.

      Der er dog to undtagelser.

      Den ene er vedr. parkering. Der kan tilkomme parkeringsudgift, som betales seperat til hotellet. Det er typisk kun gældende for hoteller i større byer og downtown områder hvor parkering er begrænset. Så snart du er udenfor de større byer, så er parkering gratis.

      Sådan her ser det ud for et hotel i Chicago:


      Den anden undtagelse er Resort Fee. Det er typisk kun i Las Vegas du oplever dette, men også på specielle hoteller ex. Queen Mary eller Disney World etc.
      Men parkering i Las Vegas er tilgengæld gratis. Du kan enten self park, eller benytte Valet (som også er gratis at benytte, men man betaler drikkepenge).

      Sådan her ser det ud for et hotel på The Strip i Las Vegas:

  11. Hej René

    Super hjemmeside med rigtig mange gode informationer. Jeg kan læse mig til at overnatninger er vigtigst at have styr på i starten af ens rejse. Vi tager 3 mand afsted på vores første roadtrip, hvor vi vil køre fra San Fransisco til Los Angeles i løbet af 4-5 dage. Vi tager af sted i Juli, så det er midt i højsæsonen. Vil du anbefale at booke overnatning hjemmefra på den strækning, eller er det sikkert at finde et sted at sove når behovet opstår?

    Har gennemlæst din dejlige hjemmeside, og kan ikke umiddelbart finde noget omkring lige netop dette.
    Håber du kan hjælpe

    Mvh Søren Tygesen

    1. @ Søren

      Tak for ros.

      Jeg anbefaler at booke i storbyerne og i/ved nationalparkerne (større attraktioner) på forhånd.

      Udenfor byerne er det relativt nemt at finde overnatning, og ofte kan fdu blot holde ind. Jeg gør dog selv det, at jeg booker på dagen eller nogle dage frem, når jeg ved hvor langt jeg kører den dag.

      Highway 1 fra SF til LA kan køres på 2-3 dage (de fleste tager en overnatning omkring San Simeon).

      På Highway 1 vil jeg også bestille på forhånd. Der er overnatningsmuligheder, men det er små steder som hurtigt bliver fyldt. Når i forlader Monterey i den nordlige del, er der ikke nogle større kæder mm. før i kommer ned til Solvang. Mange af de mindre kan du godt finde på hotels.com, men ellers skal du søge lidt på google for at finde de mindre Inns og B&B’s.

  12. Hej Rene.
    Tusind tak for en fantastisk, inspirerende side! Der er virkelig meget hjælp og inspiration at hente.
    Min kæreste og jeg tager på en klassisk roadtrip i vest-USA til sommer og vi skal gerne gøre det forholdsvis billigt. Vil du mene, at det er billigst, hvis vi bestiller de fleste overnatninger hjemmefra, eller hvis vi venter med at finde noget dernede?
    Vi skal være afsted i 18 dage, vil du mene at denne tur er realistisk: LA, Gran Canyon, Las Vegas, Yosemite, San Fransisco og tilbage til LA?
    Med Venlig Hilsen
    Elisabeth

    1. @ Elisabeth

      Tak for ros.

      I kan godt køre den klassiske på 18 dage. Den jeg har tegnet ind her har 13 overnatninger – så det giver 5 ekstra at ligge hvor i ønsker.

      Jeg anbefaler at booke i storbyer (SF, LA og Las Vegas) og nationalparker (Grand Canyon, Yosemite) på forhånd.

      Svært at gøre SF og LA super billigt. Samme gælder nationalparkerne. Las Vegas kan gøre relativt billigt – specielt på hverdage.

      Resten af turen kan der findes overnatning undervejs. ikke nødvendigvis ved at køre rundt og tjekke priser, men booket online på dagen, eller få dage før, når i ved hvor i gerne vil bo/kan se i når til.

      Her kan du se forskellige typer overnatning og priserne på dem.

  13. Hej Rene

    Vi er 6 personer, der skal til USA/Canada i juli måned. Ruten er Seattle, Vancouver Island, Vancouver, Jasper og Banff NP, Calgary, Yellowstone og tilbage til Seattle. Det er vores plan at booke hotel i de byer, hvor vi er sikre på datoen og også i de tre nationalparker. Tror du ikke, at vi godt kan satse på at finde overnatning undervejs uden at booke på forhånd .. ved jo ikke helt, hvor langt vi når fra dag til dag. Vi har før kørt i USA, men har ingen erfaring i Canada.

    Mvh Henriette

    1. @ Henriette

      Det bør ikke være noget problem at finde overnatning undervejs. Jeg kørte selv den samme strækning i Canada i september. Havde selv booket på forhånd i Vancouver og parkerne, men resten tog vi hen ad vejen. Det foregår på samme måde med moteller i Canada som USA, så der er rigelig af dem og stort set de samme kæder du kender fra USA.

      1. Tak for super hurtigt svar! Dejligt at høre! Men det lyder til, at der er temmelig meget tryk på i juli og august, det er derfor jeg bliver lidt usikker på, om vi kan risikere at satse 🙂
        Har du ellers nogle gode fif, du vil dele ud af fra den rute? 🙂

  14. Virkelig fin hjemmeside, som vi benytter flittigt i planlægningen af 5 uger i det vestlige USA fra midt juni.

    Mit spørgsmål går på hotels.com

    Jeg har bemærket, at der ofte er flere værelsestyper at vælge imellem på den amerikanske udgave af hjemmesiden end på den dansksprogede.

    Har du erfaringer med at booke på den amerikanske side – eller bruger du den danske?

    1. @ Charlotte

      Jeg har vist kun brugt den danske, men har ikke bemærket det med antallet af værelser. Har altid haft rigeligt at vælge imellem – og ikke haft specielle ønsker. Typisk er der et værelse med en enkelt seng (king eller queen), eller et dobbeltværelse (igen med enten king eller queen). Enkelte hoteller har lidt flere viaranter, suites mm.

  15. Hej René
    Vi var afsted i efteråret 2012 og afsted her i Juni. Jeg brugte Hotels.com, Priceline og Orbitz samt en hel del andre for at sikre den bedste pris. Dette tog faktisk ret lang tid at gøre og det irriterede mig at skulle kigge på så mange sider – plus anmelder siderne for at få det bedste.
    Derfor lavede jeg i foråret smarthotelsearch.com som søger alle disse sider for mig – og sikrer mig den bedste pris. Nemt og bekvemt.
    Da vi var afsted i Juni i år brugte vi den flittigt og sparede faktisk så mange penge at vi valgte at opgradere flybilletterne – så vi kunne sidde meget bedre – ja ligge ned endda.

    1. @ Christoffer

      Der kan meget hurtig gå spareiver i den og på nogle områder giver det meget god mening at bruge lidt tid på at forberede sig.

      Jeg sammenlignede Trivago med den side du nævner og kunne finde bedre priser i nogle tilfælde på en håndfuld hoteller. Jeg booker dog ikke så mange hjemmefra, at det er noget jeg bruger megen tid på. For mig skal det være praktisk – og så betaler jeg gerne 50-100 kr. ekstra for en enkelt nat.

      Må sige jeg er imponeret hvis jeres spareiver har sikret jer en besparelse som gav jer “liggestole” ombord. Enten booker i generelt meget dyre hoteller, eller så har du ikke booket de rigtige steder 😉
      Med en besparelse på et par hundrede på et klassisk motel/hotel i Days Inn/Holiday Inn klasssen giver et par tusind mere til en flybillet (og det får man ikke megen benplads for).

      Det er typisk kun steder som i Nationalparker, i storbyerne (hvis jeg vil bo et bestemt sted) og den første overnatning jeg sørger for på forhånd.

      På langt de fleste strækninger er der ingen problemer med at holde ind i de mindre byer du kommer igennem og finde billige overnatninger. Mange moteller er slet ikke på prissammenligningssiderne, så finder du din overnatning udelukkende via dem, går du glip af endnu billigere overnatninger, da de typisk er allerbilligst, men fuld på højde med de kendte kæder.

      1. Hvis det mere er motels og ønsket om et sted at sove giver jeg dig ret – så er der ingen grund til at bestille hjemmefra. Og ja vi bestiller de dyre hoteller og gør efter minimum 4 stjerner. Når vi tager på ferie vil vi gerne nyde luxus 😉 derfor vælger vi også de dyrere leje biler.
        Jeg er glad for at du har testet min side for jeg skal da ind og forbedre på den – trivago har jeg ikke med – endnu.

  16. Hej René!

    Jeg vil blot høre, om du har erfaring med bookning af værelser inden afrejse i sommerperioden? Vi skal til Seattle, Portland, San Francisco, LA som nogle af de store byer, og er i tvivl om vi skal booke værelser inden. Det gør jo om noget, at noget af det at være på road trip ryger væk i planlægningen, men på den anden side vil det jo være nødvendigt med et sted at sove, hvor man ikke skal køre rundt og lede i for lang tid. Er det nok at booke 5 dage forud og at vi således kan booke mens vi er i USA, eller skal vi ligefrem booke fra DK af inden afrejse (juli-aug.)?

    Mange gode hilsner,

    Signe

    1. @ Signe

      Du vil fint kunne vente med at booke på selve dagen eller et par dage før. Du vil altid kunne finde en overnatning – det handler blot om hvor meget du er villig til at betale eller hvor langt udenfor byen du er villig til at bo.

      Udfordringen med storbyerne er, at de billigste forsvinder først, og alternativet er at bo i udkanten af byen. Ikke noget problem på de stræk hvor byen blot er en overnatning, men hvis i vil bo godt og billigt i et par dage i forhold til Fishermans Wharf i SF eller Venice Beach i LA, så skal i være forberedt på at betale en del hvis i gør det i sidste øjeblik.

      Du kan allerede nu undersøge hvad en overnatning vil koste i dag eller i morgen og så sammenligne med en længere ude i fremtiden, for at se om budgettet er til det. Nogle gange kan der penge sparet ved sidste øjebliks bookinger, men det kræver lidt research fra jeres side.

      1. Hej Rene.

        Mange tak for svar!

        Ja, i San Francisco og de andre sotre byer vil vi jo gerne bo et godt sted inde i byen som også er billigt. Vi er på budget, jo :). Så i de store byer vil vi gerne være i et par dage osv., og egentlig ikke benytte bilen (hvis det kan lade sig gøre). Er det via Hotels.com vi finder gode steder, eller har du andre tips?

        På forhånd mange tak!

        Mvh. Signe

  17. Hej Rene-en dejlig hjemmeside du har, godt at nogle har lyst og energi til sådanne projekter. Jeg har et enkelt spørgsmål til road trips i USA. Vi har faktisk været på road trips i USA seks gange tidligere, det har alle gange været med forud bestilte hoteller hjemmefra og det har fungeret godt, men p.g.a. friheden har vi i år valgt ikke at forud bestille hoteller (undtagen Grand Canyen), så det med at købe hotelplads på stedet er vi uerfarne med. Derfor er mit spørgsmål, er overnatnings prisen på hotellerne “til forhandling”? eller er det fixed prices.

    God sommer, vi flyver til Los Angeles den 5. juli, vi regner med en rundtur på 2.000-3.000 miles og kun Grand Canyen er fastlagt hjemmefra.

    1. @ Jørgen

      Der er ingen problemer med at blot tage nogle overnatninger undervejs når I når frem. Mht. prisen, så har jeg aldrig selv forhandlet. Den klassiske er, at man forhører sig om prisen men vælger så at sige, at man prøver et andet sted. Så kan det være de siger “hov, vi kan jo også…”. Når jeg er nede og betale 40-60 dollars for et motel, så gider jeg ikke bruge kræfter på det.

    2. Jeg har pruttet i skiftende grad på forskellige ture.

      En årrække var jeg statsansat og formåede så at få den særlige pris, der gælder government employees. Jeg tror kun jeg er blevet afkrævet ID en enkelt gang. En anden gang rejste jeg med min far, der var over 60 år og derfor kunne få seniorrabat.

      Reelt kan man næsten altid tale sig frem til 10% rabat (standardsatsen for ovenstående). Specielt hvis man ankommer efter 20.00 og de kan se, at de ikke får solgt alle værelserne.

      Det sjoveste jeg har prøvet var i Nashville for tre år siden, hvor vi ankom til et motel først på aftenen. Jeg gik ned ind i receptionen og bad om en god pris på et værelse. Mon ikke han sagde noget i retning af $90 og jeg sagde fint og tog værelset.

      Vi besluttede at tage en ekstra overnatning i byen, så en halv time senere gik jeg ned for at bestille den ekstra nat. Foran mig i køen stod nogle lidt kæphøje fyre, der sagde “Vi er lige ude for at checke nogle forskellige moteller for at finde den bedste pris. Hvad skal I have?” De fik at vide, at det skulle koste $110 og med deres grundige evner til at handle fik de pruttet prisen ned på… hmm… $98 eller sådan noget.

      Jeg morede mig en del. Det samme gjorde receptionisten, da jeg betalte mine ekstra $90 for min ekstra overnatning.

  18. Der findes to slags hook-up

    alm hook-up betyder, der er mulighed for at koble RV til vand og el
    Full hook-up er vand, el og dump (man kan tømme sin spildevandstank).
    Hvis man er i telt, har man ikke brug for hook-up – og er man i RV så kan man “nøjes ” med alm. hook-up fordi der oftest er en dumpstation tilknyttet campingpladsen – dvs man kan tømme sin tank – men der er ikke en dump på den enkelte plads.

    Man kan også finde dumpstations udenfor campingpladser – men det koster oftest et gebyr at benytte disse.
    😉
    Betina.

  19. Hej René!

    Super hjemmeside, den har hjulpet mig en hel del!

    Jeg skal på lidt af en tur til sommer, hovedsageligt på vestkysten (Seattle, SF, LA, Palm Springs m.m.). Vi skal være afsted knap 6 uger, men har mulighed for privat overnatning i nogle områder, hvilket betyder vi skal overnatte ca. 28 dage på hoteller/moteller.

    Jeg synes overnatningsposten på budgettet er ret stor (har regnet med ca. 500 DKK pr. nat), og leder derfor efter alternative overnatninger i form af couchsurfing, telt o.lign.

    Har du nogen erfaringer med couchsurfing? Hvilke områder det fungerer i evt?

    Noget andet er camping, jeg kan læse at du ikke rigtigt har erfaring, men måske du ved noget mht. sikkerhed osv.? Vi er to unge (25 år) piger som rejser selv, så ville du anbefale os at campere i USA?

    Synes du at 500 DKK er højt eller lavt sat som gennemsnit pr. overnatning på Vestkysten? Jeg håber på at det kan gøres billigere ihvertfald.. (bruger hotels.com, getaroom.com, hotwire.com og groupon.com)

    På forhånd mange tak 🙂

    Mange hilsner fra Cecilie

    1. @ Cecilie

      Tak for ros.

      I kan nok godt halvere udgiften til overnatning, men det vil kræve kompromis og planlægning fra jeres side.

      Jeg ved ikke hvad jeres præferencer er, men hotels.com viser ikke altid de billigste muligheder. En kæde som motel6.com er ikke på hotels.com og der kan i finde rigtig gode priser (40-60 dollars for en overnatning).

      MEN de ligger ikke allesteder og førre i de større byer. Det er dyrere at bo i byen. Hvis i vil bo tæt på det hele, så koster det. Er i klar på at køre (går ud fra i har bil) så er det en mulighed.

      Jeg har ikke couchsurfet, men det er nok nemmest at finde i byerne.

      Hvis i skal bo et sted i længere tid, så er aiabnb.com måske en mulighed.

      Hvad angår camping, så skal i påregne et telt, soveposer mm. og beslutter i jer først for den udgift, så skal i nok holde jer til camping for at det kan betale sig. På campingpladser som KOA (stor sammenslutning) kan i bo for 15-45 dollars, så der er penge sparet.

      1. Mange tak for dit svar! Jeg vil tjekke motel6 ud, har også fundet et par hostels langs 101 der ser udemærket ud, ihvertfald ifølge anmeldelser på google+ og tripadvisor.

        Airbnb ser iøvrigt super ud! Meget overkommelige priser!

          1. Vi kommer til at køre på dem begge, vi skifter over på highway 1 lidt syd for Eureka, og kører på den næsten hele vejen til LA 🙂

    2. Hvis jeg må supplere kan jeg fortælle, at overnatning kan blive en meget lille udgift såfremt, man ønsker det. Min kæreste og jeg tog den klassiske tur på 25 dage (californien plus vegas, grand canyon, momunent valley). Ser man bort fra San Francisco brugte vi 20 dollars pr. mand i snit på hver overnatning. Det kunne lade sig gøre, fordi vi valgte at sove i telt inde i de forskellige nationalparker på de såkaldt officielle campingpladser, der hører til parkerne. De koster som oftest kun 20 dollars for et site. Motel 6, overnatning i vegas og LA kostede max 30 dollars pr. mand. På de campsites er der heller ikke nogen faciliteter som sådan – ingen varm vand og ofte heller ikke elektricitet. Men man har bord og bænke og ildsted. Det kræver selvfølgelig at man syntes mad på stormkøkken er fantastisk eller kan gå an. Kan det det er der meget at spare og oplevelsen bliver bestemt ikke ringere. Jeg ved ikke, hvad du mener med om det er sikkert…
      Men min pointe er, at det kan gøres forholdsvist billigt og til meget mindre end 500 kroner.

      1. Mange tak for dit svar! Jeg kender ikke nogen der har camperet i USA, så det er fint at høre fra en med lidt erfaring på området 🙂

        Det lyder som om man kan få en rigtig god oplevelse ved at campere, men jeg må indrømme jeg er lidt enig i Renés argument med at man skal skaffe sig en del udstyr, og så burde jeg måske have lidt mere erfaring end Roskilde festivals mudder camping (selvom man kan føle sig nok så erfaren og hærdet i den forbindelse)..
        Men at campere i nationalparkerne må helt sikkert være noget af en oplevelse!

        1. Jeg må her igen være uenig. I kan få telt, soveposer, liggeunderlag og hvad I ellers skal bruge for 100 dollars i Wallmart. Derfor er det meget hurtigt tjent hjem, hvis det er en overnatningsmåde, man gør brug af fx hver anden gang. Det er selvfølgelig en smagssag om man er til det. Men campingpladserne er store og overskuelige og nemme at gå til. Hvis I vælger at gøre sådan er et godt tip, at køre hen til receptionen og spørge efter en plads selvom der måtte stå “full” ofte har de altid en plads eller to ledig. Derfor er man ikke så afhængig af at skulle booke alt hjemmefra selvom det måtte være højsæson.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada