Route 66 – Arizona

Route 66 i Arizona en visuel fest, med lyse farver i Painted Desert, bjerge ved Flagstaff, dramatiske klipper og ørkenlandskab ved Kingman.

Route 66 gennem Arizona

Fra Lupton ved grænsen til New Mexico, snor Route 66 sig gennem det skønne og geologiske mangfoldige landskab, som er repræsentativ for Arizona.

Lupton selv er beliggende i det nordøstlige hjørne af staten i et område kaldet Painted Desert, et bredt bælte af dårligt opdyrket ørkenlandskab. Dette område er kendt for sine lyse farver, der spænder fra lavendel til skarlagen, og kan se ud som om landskabet er blevet malet med en kunstners pensel.

Vest for Lupton, krydser Route 66 gennem Petrified Forest National Park, et område rigt på geologiske vidundere, herunder et stort antal forstenede træer. Her ændres landskabet fra det farverige ørkenlandskab til et mere bjergrigt terræn, da du nærmer dig byerne Holbrook og Winslow.

Fra Winslow, fortsætter Route 66 vestpå til Flagstaff, en by beliggende ved foden af de imponerende San Francisco Peaks, de højeste bjergtoppe i Arizona. Omkring Flagstaff er landskabet præget af tætte fyrreskove og alpin natur, hvilket er en skarp kontrast til ørkenlandskabet i øst.

Vest for Flagstaff, tager Route 66 dig gennem nogle spektakulære landskaber, herunder det geologisk imponerende Oak Creek Canyon, det farverige Sedona, og klippeformationerne i området omkring Kingman. Landskabet her er dramatisk og varieret, med dybe kløfter, høje klippefremspring, og frodige floddale.

Ved at krydse Colorado-floden ved byen Topock, forlader Route 66 Arizona og bevæger sig ind i staten Californien. Denne del af ruten er præget af det øde, ørkenagtige landskab ved flodens bred.

Kort over Route 66 i staten Arizona

Kortet nedenfor er ikke den nøjagtige Route 66 i Arizona.

Petrified Forest National Park

Et absolut must-see på Route 66 i Arizona er Petrified Forest National Park, som er kendt for sine fascinerende forstenede træer og farverige ørkenterræn.

Se mere om Petrified Forest National Park på Route 66.

Overnatning i tipier på Route 66

I Holbrook kan du overnatte i Wigwam Motel, en af de sidste tre tilbageværende af sin slags i USA. Det er berømt for sine tipi-formede hytter.

Se mere om overnatning på Wig Wam Motel på route 66.

Standing on the corner på Route 66

Dit næste stop er byen Winslow. Den er kendt for sin berømte “Standin’ on the Corner”, en hyldest til Eagles’ sang “Take It Easy”.

Se mere om Winslow, Arizona på Route 66.

Meteor Crater

Vest for Winslow finder du Meteor Crater, et spektakulært syn. Det er et af de bedst bevarede meteorkratere i verden.

Se mere om Meteor Crater på Route 66.

Flagstaff

Flagstaff er en pulserende universitetsby med et livligt downtown område. Byen er også kendt som indgangen til Grand Canyon National Park.

Se mere om Flagstaff på Route 66.

Biltræf på Route 66

Efter Flagstaff kommer du til Williams. Den er kendt som “Porten til Grand Canyon” og er det sidste sted Route 66 blev erstattet af Interstate 40 i 1984.

Se mere om Williams på Route 66.

Inspiration til filmen Cars på Route 66

Dit næste stop er Seligman, en lille by der har bevaret sin historiske Route 66 charme. Det var inspirationen til byen Radiator Springs i Pixar’s film Cars. Det var også i Seligman, at Delgadillio familien var med til, at gen-starte renæssancen for Route 66.

Se mere om hvor Route 66 “genopstod” i Seligman.

Grand Canyon Caverns på Route 66

Peach Springs ligger på Hualapai Indian Reservation og tilbyder adgang til Grand Canyon Caverns, den største tørre hule i USA.

Se mere om Grand Canyon Caverns på Route 66.

Her finder du også en helt unik overnatningsmulighed på Route 66: Grand Canyon Caverns Suite.
Se mere om Grand Canyon Caverns Suite på Route 66.

Kingman

I Kingman kan du besøge det historiske distrikt og Route 66 Museum.

Hackberry General Store og vilde æsler på Route 66

Endelig kommer du til den historiske guldmineby Oatman. Den er berømt for sine vilde æsler, der vandrer rundt i byens gader.
Derefter fortsætter Route 66 ind i Californien.

Se mere om de vilde æsler på Route 66.

Grand Canyon National Park ligger ikke på Route 66

Bemærk, at jeg ikke har nævnt Grand Canyon som destination på Route 66. Det er fordi den ikke ligger på Route 66. Mange vælger dog at køre den lille omvej det er, for at komme op og opleve Grand Canyon, nu de alligevel er i området.

Det samme gør sig også gældende med Las Vegas og Hoover Dam. Begge er også en lille omvej, for at få med på listen af oplevelser.

Route 66 i Arizona

Arizona-sektionen af Route 66 byder på en bred vifte af unikke seværdigheder, fra forhistoriske skove til moderne byer og fra spektakulære naturlige vidundere til små byer, der giver et glimt af det historiske Amerika.

Route 66

Route 66 er nok den mest ikoniske roadtrip rute. 4000 km på tværs af USA fra Chicago til Los Angeles. En strækning fyldt med historie, Small Town America, et evigt skiftende landskab og masser af must-see stop. Hvis du overvejer at køre den ikoniske Route 66 strækning som roadtrip, finder du mere info via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Gennem ørkenen syd for Lake Havasu

Lake Havasu til San Diego bragte mig forbi Parker Dam, gennem ørkenen og øde jernbanespor. Jeg kom også forbi et hegn med sko og en grøn oase i ørkenen.

Route 66 – Texas

Route 66 i Texas strækker sig omkring 186 miles (300 kilometer) gennem den nordlige del

Tow Mater i Galena på Route 66

Selvom Route 66 strækningen gennem Kansas kun er 13 miles lang, så byder den på en masse oplevelser, men størst af alle er nok Tow Mater fra filmen Cars. Han står i Galena.

2 Comments

  1. Hej
    Kan I hjælpe med et link til Wigwam-hotellet i Holbrock.
    Jeg kan finde linket til det andet wigwam-hotel nær Los Angeles men ikke i Holbrock.

    På forhånd tak

    Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada