Hjælp til roadtrip ruter i USA

Roadtrip ruter og kendte vejstrækninger. Find inspiration til din næste tur blandt de kendte, og kan så kendte, ruter rundt om i USA.

Fantastiske roadtrip ruter og vejstrækninger

USA er fyldt med fantastiske roadtrip-ruter, der viser landets mangfoldighed og skønhed. Til førstegangs roadtrippere, anbefaler jeg den klassiske roadtrip rute på vestkysten. Den indeholder stort set alt det, de fleste ønsker sig af deres roadtrip i USA:

 • Storbyer
 • Kyst og strand
 • Bjerge
 • Ørken
 • Skov
 • Small town America
 • The Open Road

Bliver du bidt af roadtrips, er der masser af andre spændende roadtrip ruter at give dig i kast med. Nedenfor er nogle af de roadtrip ruter og vejstrækninger der er værd at køre (eller køre en omvej efter).

Route 66

Kendt som “The Mother Road,” denne historiske rute strækker sig fra Chicago til Santa Monica og byder på en nostalgisk rejse gennem Amerikas hjerte.

Se mere om Route 66.

Pacific Coast Highway (Highway 1)

Denne berømte rute langs Californiens kyst tilbyder betagende udsigter over Stillehavet og fører forbi nogle af statens mest ikoniske byer og naturskønne spots.

Se mere om Highway 1.

Blue Ridge Parkway

Kendt som “America’s Favorite Drive,” strækker denne smukke rute sig fra Virginia til North Carolina og er berømt for sin fantastiske naturskønhed, især om efteråret.

Se mere om Blue RIdge Parkway.

Overseas Highway (Florida Keys)

Denne rute forbinder øerne i Florida Keys med en række broer og causeways, hvilket giver fantastiske udsigter over det omkringliggende blå vand.

Se mere om Overseas Highway og Florida Keys.

Historic Columbia River Highway

Beliggende i Oregon, denne maleriske rute tilbyder fantastiske udsigter over Columbia River Gorge, vandfald og frodig skov.

Se mere om et par af de store oplevelser på denne strækning nær Portland, Oregon.

Route 1 i New England

Denne kystnære roadtrip rute strækker sig fra Maine til Florida, men den mest maleriske del er gennem New England, hvor den passerer gennem charmerende småbyer og tilbyder smukke havudsigter.

Se mere om New England.

Going-to-the-Sun Road i Glacier National Park

Denne fantastiske rute i Montana byder på nogle af de mest spektakulære udsigter i Rocky Mountains, med utrolige landskaber og dyreliv.

Se mere om Glacier National Park.

Utah’s National Parks Circuit

En rute, der forbinder Utahs fem nationalparker (Zion, Bryce Canyon, Capitol Reef, Arches, og Canyonlands), og viser det imponerende landskab i det amerikanske sydvest.

Natchez Trace Parkway

Denne historiske rute strækker sig fra Nashville, Tennessee til Natchez, Mississippi og er fyldt med historiske seværdigheder og naturskønne udsigter langs vejen.

Se mere om Natchez Trace Parkway.

The Loneliest Road (US Route 50 i Nevada)

Denne rute tilbyder en rejse gennem nogle af de mest isolerede og øde landskaber i USA, perfekt for dem, der søger ro og enestående naturlige skønheder.

Se mere om The Loneliest Highway.

Highway 61, The Blues Highway

Denne historiske rute fra New Orleans til Minnesota, også kendt som “The Blues Highway”, er dybt forankret i den amerikanske musikhistorie, især bluesmusik.

Se mere om The Blues Highway.

Beartooth Highway i Montana og Wyoming

Kendt som en af de mest smukke ruter i Rocky Mountains, tilbyder denne vej uovertruffen udsigt over bjergene og adgang til Yellowstone National Park.

Se mere om Beartooth Highway.

The Black Hills og Badlands i South Dakota

Denne rute inkluderer det berømte Mount Rushmore, de imponerende Badlands National Park og den historiske by Deadwood.

Se mere om Black Hills og Badlands.

Hver af disse ruter tilbyder en unik rejse gennem forskellige aspekter af den amerikanske kultur, historie og naturlige skønhed, hvilket gør dem til nogle af de mest elskede og mindeværdige roadtrips i USA.

Andre roadtrip oplevelser:

121 Comments

 1. Hejsa,
  Vi planlægger en tur til det nordøstlige hjørne af USA sommeren 2020. Vi har tre uger, og der vil kun være en chauffør, hvorfor det ikke er muligt at køre alt for langt hver dag.
  Den tur jeg har haft kig på er Washington – New York – Boston og Niagra falls, men jeg er meget i tvivl om vi skal skære Washington delen fra.
  Hvad vil du anbefale?

  1. @ Marianne

   Skal i rigtig opleve New England, så skal i bruge tre uger. Med nogle dage i New York, kan i godt gøre det med mindre. Derfor synes jeg i skal skære DC fra. DC vil være fin at tage med en anden gang, hvor i vil opleve sydstaterne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada