Sydstaterne, sommer 2013

Her kan du se mere om overvejeleserne omkring valg af destination til sommerens store roadtrip i sydstaterne, planlægning af rute, research på seværdigheder og alt det andet der dukker op i forbindelse med planlægningen af en roadtrip i USA.

Nederst vil jeg liste alle de oplevelser vi får på turen og linke til de rejsebeskrivelser der kommer ud af turen.

Status før valg af endelig roadtrip område

Inden sommerens roadtrip havde jeg overnattet i 41 ud af de 50 stater der er i USA. På de sidste tre ture til USA havde jeg ikke besøgt nye stater, men hygget mig i nye områder af ‘gamle’ stater. Derfor synes jeg der skulle krydses lidt flere stater af denne sommer.

Derfor var valget af område til sommerens roadtrip ikke så svær: Sydstaterne.
Jeg har tidligere været i nogle af dem, men mangler de allerstørste som North- og South Carolina, Virginia og West Virginia og så Kentucky.
Jeg kommer også til Georgia og Tennesse, men det er stater jeg tidligere har besøgt, men vil opsøge nye dele af dem på denne tur.

Så alt i alt ser det ud til at blive fem nye stater (måske kun fire) men jeg når op på at have overnattet i 45 stater når min roadtrip er forbi i slutningen af september.

Flybilletten til min roadtrip

Der er to gode lufthavne at komme til, fra Europa, hvis du vil prøve kræfter med sydstaterne. Den ene er Washington DC og den anden er Atlanta. Begge har gode forbindelser fra Europa og Washington er oftest billigst.
Jeg valgte Atlanta. Det gjorde jeg fordi den passer bedre til den rute jeg har tænkt og nogle bestemte datoer jeg vil prøve at ramme.

Hvis jeg var fløjet til Washington DC, så havde jeg skulle finde tid til at opleve DC. Det er der ikke tid til i programmet, uden at gå for meget på kompromis med de andre stater. Derfor har jeg valgt at gemme DC til en anden tur, som jeg har tænkt at lave i kombi med et nyt besøg i New York (var der sidst til nytårsaften i 2003).

Første omgang planlægning af ruten i sydstaterne

Da datoerne lå fast og flybilletten var købt, gik jeg i gang med den første runde planlægning. Den består af ting jeg er kommet i tanke om siden sidst jeg var i området (Georgia og Tennessee) og hvad jeg har gået og husket på efterhånden som jeg er stødt på ting i stater som jeg ved jeg mangler.

Det er også i første runde planlægning jeg skitserer en rute. Lært af mange tures erfaring, ved jeg at det kan være svært at begrænse sig. Men der er ingen vej udenom. Vil du opleve noget på din roadtrip, så skal du begrænse dig og lave tid til oplevelserne – både de planlagte og de impulsive.

Derfor tegner jeg en foreløbelig rute op og overvejer om det nu også er realistisk at nå på den afsatte tid. I det her tilfælde tre uger.

Overvejelser om ruten

Den første bekymring er om den er for lang. Ruten nedenfor er i gennemsnit 260 km om dagen. Det er godt indenfor de anbefalinger jeg typisk giver og vil i mit tilfælde, tillade at jeg har god tid til oplevelser.


View Larger Map

Anden runde planlægning

Med dette års sommer roadtrip er jeg også nået til den anden runde af planlægningen. Den er lidt mere detaljeret uden at gå så langt som at booke overnatninger.

Her skriver jeg ned, finder links og indhenter erfaringer fra andre om det område jeg skal besøge. Sydstaterne er ikke den oplagte destination for mange roadtrippere – og da slet ikke førstegangsbesøgende i USA. Områdets natur er anderledes end i Danmark, men det har ikke de store ekstremer som bl.a. den klassiske roadtrip på vestkysten er kendt for og mange rejser efter.

Finde temaet for roadtrippen

Det betyder at du hurtigt kan køre surt i de (lidt) ensformige landskaber med bakker (som er bjerge i forhold til Danmark, men ikke i forhold til ex. Rocky Mountains), skov og landbrug. Så på en tur om sommeren er det meget grønt i grønt.
Tager du til disse kanter i oktober, så er der mulighed for at se Fall Foilage. Det er her hvor områdets store løvskove skifter farver og hvor du bl.a. på Blue Ridge Parkway kan se nogle enestående scenerier i en eksplosion af farver. Fall Foilage er en begivenhed der strækker sig fra Boston og New England ned til Tennessee, hvor Blue Ridge Parkway slutter.

Det er altså en anden type roadtrip jeg skal på, hvor det ikke er naturen der er i højsæde, men derimod historie, kultur, mad og musik mm.
Den anden runde planlægning går derfor også med at finde frem til en masse steder som er potentielle stop på turen – enten i de større byer som kortet er tegnet lidt efter eller de ‘must see’ der dog alligevel findes i området.

Tredje runde planlægning

Efter bunken af mulige ting er vokset tilstrækkeligt, lægges de første konkrete planer, for at sorterer lidt ud. Jeg kan ikke nå det hele, så afvejningen er en kombination af tid, strækning (hvad passer bedst ind på ruten – kan nås uden for mange omveje), og bredde (jeg orker ikke tre uger kun med plantager, eller tre uger med musik hver dag etc.).

I bunken af ting er der dukket nogle datoer op, hvor der sker noget bestemt som jeg godt kunne tænke mig at opleve. Fordi disse ligger fast, er det nemmere at planlægge ruten i lidt flere detaljer. Det betyder jeg kigger efter overnatninger som passer til de ting vi helt sikkert vil. Hvis det er nødvendigt at bo tæt ved, så vil jeg gå så langt som til at booke. Med services som ex. hotels.com, kan jeg altid cancel min booking uden omkostninger, så hellere være sikker på en overnatning tæt ved en koncert eller andet, end at skulle bruge tid på at køre/lede efter overnatning på dagen.

Jeg har selv anbefalet folk at holde mest muligt åbent på deres roadtrip, men forskellige råd gælder til forskellige typer roadtrips. Da der ikke er så mange ting der skal opleves fra bilen på denne tur, så vil der være mere på programmet som er planlagt på forhånd, og dermed også flere overnatninger booket hjemmefra.

En anden ting jeg også bruger tid på, er at undersøge åbningstider og tour tidspunkter. Igen er det ikke sikkert jeg gør brug af dem alle, men en time brugt på at finde ud af hvornår museer, busture, fabrikker mm. er åbne/tilgængelige, jo flere timer kan du spare på din roadtrip. Som eksempel.

Vi ankommer til Savannah efter frokost/midt på eftermiddagen. I Savannah vil jeg gerne på en guidet tour rundt i byen. Hvis vi kan nå at ankomme tidsnok til den sidste tur på dagen, så er der mere ro på den efterfølgende formiddag til at nå et ekstra kig til de ting vi syntes så spændende ud dagen før, eller til helt andre ting, som vi nu ved hvor er. Alternativet var at bruge tid om eftermiddagen til selv at finde rundt, læse op på en masse ting, og så tage en guidet tur om formiddagen, med efterfølgende ekstra stop og dermed komme senere afsted fra Savannah.

Revideret roadtrip rute

Selv med alle de års erfaring jeg har med roadtrips og planlægning, så gaber jeg over for meget i mine indledende faser. I tredje runde er der kommet en masse ny viden til, og jeg kan bedre fornemme om min oprindelige rute holder.
Det gjorde den ikke til denne tur. Jeg ville for meget, men havde ikke tiden, så jeg gik i gang med at ændre på ruten og passe datoer ind, hvor der lå ting fast.

Det kom der en ny rute ud af, som ser sådan her ud. Det er stadig en overordnet rute som blot viser omfanget og ikke er præcis med byer, steder og strækninger.


View Larger Map

Blue Ridge Parkway

Et af målene for sommerens roadtrip er, at køre Blue Ridge Parkway gennem nogle af sydstaterne. Det håber jeg vi når, men det bliver ikke fra nord til syd uden afbrydelser. Vi starter tidligt på turen med det sidste stykke fra Asheville ned til Cherokee.
Senere på vores tur kører vi nord/syd i Shenandoah på Skyline Drive, videre over på Blue Ridge Parkway og ned til Boone.
Der er der så planlagt noget andet inden vi kører det sidste stykke ned til Asheville.

Oplevelser på sommerens roadtrip i sydstaterne

Nogle af de ting der er dukket op på min radar i denne planlægningsfase er bl.a.

Atlanta

Det er byen jeg flyver til/fra. Jeg har været i Atlanta to gange før, så der vil ikke blive tilbragt tid i byen på denne tur.
Et par af de store oplevelser i Atlanta er CNN og World of Coca Cola som jeg har besøgt to gange.
Rundturen på CNN er en god oplevelse som løfter sløret for hvordan en verdensomspændende nyhedskanal holder gang i hjulene.
The World of Coca Cola er et reklame, lege- og smageland. Oplagt for børnefamilierne, men du bør ikke snyde dig selv for en times tid derinde med mulighed for at smage +30 forskellige Cola produkter til slut.

Her kan du læse om oplevelserne fra hele turen rundt i sydstaterne 2013.

København til Atlanta
Turen fra København via Frankfurt med Lufthansa forløb uden de store problemer. Ikke den bedste plads i flyet og ok tid i immigration.

Udlevering af lejebil i Atlanta
Det foregår ikke helt ens hos de forskellige udlejningsselskaber. Hos Dollar i Atlanta kan du selv vælge i en anvist klasse (række) og jeg tror dermed, at jeg endte i en større bilklasse end jeg havde bestilt.

Gadefest i Forsyth, GA og Walmart
En kort køretur og en tidlig nat på Days Inn i Forsyth, nåede at inkludere en gadefest og live musik. En perfekt start på en roadtrip i de varme sydstater.

Fra Forsyth ned til Savannah, Georgia
Der var god tid til at køre væk fra interstate og komme gennem small town America fra Forsyth ned mod Savannah, GA.

Savannah, Georgia

Bonaventura
En varm eftermiddag blandt hundrede år gamle døde på den idylliske kirkegård Bonaventura i udkanten af Savannah.

Trolley tur i Savannah, Georgia
Med trolley rundt i Savannah, de gamle squares, Live Oka træerne med masser af Spanish Moss og i Forest Gump´s fodspor.

Charleston, South Carolina

Den gamle bydel
Rundtur i de små gader og stræder Charleston, SC. En totalfredet by hvis historie går tilbage til 1700-tallet, unikt for en amerikansk by.

Boone Hall Plantation
Et besøg på Boone Hall Plantation er et kig tilbage i tiden med en dyster historie. Det er også en kendt kulisse fra bl.a Nord & Syd og andre tv og film produktioner.

Myrtle Beach, South Carolina

De oversete strande på østkysten af USA. Det er ikke kun Florida du kan tage på gode badeferier i. Hele vejen op langs kysten til New Jersey og New York er der gode strande.

Jetski ved Myrtle Beach
Jeg valgte ikke at dase på stranden, men at opleve lidt af Inter Coastal Water Way på jetskit.

BBQ og Biltmore Estate
Syden er kendt for sin bbq og ingensteder mere end Carolina’s. I North Carolina spiste jeg på The Pit i Raleigh.
Dagen efter gik turen til det imponerende Biltmore Estate ved Asheville.

Blue Ridge Parkway – Asheville til Cherokee
Det første møde med Blue Ridge Parkway blev og det sidste (altså af strækningen, ikke på turen).

Zipline Tour i Blue Ridge Mountains
Jeg har en svaghed for zip lines og tog atter en tur oppe i trætoppene og fik nogle anderledes views på det store naturområde.

Great Smoky Mountains National Park
Desværre havde tågen lagt sig over det højeste punkt i parken, men fik dog set motorcykler med V8 motorer.

Grand Ole Opry i Nashville
Var inde til koncert (som samtidig er et live radioshow) og på VIP tour af det historiske Grand Ole Opry i Nashville.

Kentucky

Corvette Museum i Kentucky
De fleste kender sportsvognen Corvette, men de færreste ved at fabrikken hører hjemme i Kentucky. Tæt ved fabrikken, ligger et museum dedikeret til den ikoniske sportsvogn.

Mammoth Cave National Park
Den største grotte i USA – og i verden – ligger i Kentucky.
Du kan komme på mange forskellige ture nede i den.

Louisville Slugger – Baseball Bat
Du skal nok være amerikaner for at kende til et Louisville Slugger baseball bat, men fabrikken er et fint lille stop, med et lille baseball museum og rundtur på fabrikken.

Muhammad Ali Center
Et andet stort sportsnavn fra Louisville, Kentucky er bokseren Muhammad Ali. Et stort museum gennemgår hans karrierer og opvækst i et racesplittet USA – specielt i sydstaterne.

Gratz Park Inn og BBQ
Midt i en, specielt for danskere, ikke særlig kendt by, ligger Gratz Park Inn. En af de typer overnatninger du bør unde dig selv på en roadtrip. Ligger også kun en kort gå-tur fra noget af det bedste BBQ i Kentucky og sydstaterne.

Kentucky Horse Park
De fleste forbinder Kntucky med heste, og du får det ikke større end Kentucky Horse Park. Så stort, de har deres eget politi.

Woodsongs Old Time Radio Hour
Endnu en musikoplevelse i sydstaterne og endnu et radioshow. Denne gang med Tommy Emmanuel, som er eminent til at spille guitar.

West Virginia

Diner, supermarked og Cracker Barrel
En af de dage på en roadtrip hvor du kører for at kommer fra a til b. Dog med nogle rigtige amerikanske oplevelser undervejs.

Bridge Walk over New River Gorge
Her er mere end 250 meter lige ned i floden, og du kan se den fra en smal catwalk under broen, mens du går på tværs på undersiden af broen.

Virginia

Shenandoah National Park
Skyline Drive gennem Shenandoah National Park er en god optakt til Blue Ridge Parkway. Vi fik også glæde af en mus på værelset som vækkede os om natten.

Ridetur i Shenandoah National Park
En tidlig morgentur på ryggen af en hest. Du oplever naturen anderledes i selskab med dyr, og fik spottet en enkelt lille bjørn som kravlede væk i træernes top.

Blue Ridge Parkway Music Center
Sydstaterne emmer af musik og på Blue Ridge Parkway er det specialt Bluegrass du stifter bekendtskab med. Et af stederne er på Blue Ridge Parkway Music Center som kigger nærmere på musikken op og ned af den ikoniske strækning.

County Fair og Demolition Derby
Kan du finde et county fair på din roadtrip, så tag derhen. Det er hvor de lokale kommer og der er typisk nogle seværdige arrangementer om aftenen. Vi var heldige at der var demolition derby.

North Carolina

Overnatning på Blue Ridge Parkway
Vi havde booket et hus til at være vores base mens vi udforskede mere af Blue Ridge Parkway.
Super rammer at nyde området og perfekt til dagsture rundt i området.

Chimney Rock State Park
Hvis du kan klare de mange trapper til toppen, får du en af de bedste udsigter i sydstaterne.

Roller Derby i Asheville
Roller Derby er en meget amerikansk sport med stor underholdningsværdi. Regler er komplicerede men der er gang i den og et meget engageret publikum.

Grand Father Mountain
Et af de bedste stop på Blue Ridge Highway er Grand Father Mountain. Fra toppen kan du rigtig se hvilket vidunderligt område det er.

Kentucky

Kulmine Tour i Harlan County
Kom under jorden og se hvordan man med livet som indsats tjente til dagen og vejen ved at hente kul op fra undergrunden.

Den første KFC – Kentucky Fried Chicken
I Kentucky er det nærliggende at prøve KFC og det bliver ikke bedre end på det sted hvor det hele startede. Iøvrigt interessant info om manden bag, som også var god til marketing.

Tennessee

Dollywood forlystelsespark
Det her er en ægte sydstatsoplevelse. En lidt tacky (men besøgsværdig) forlystelsespark med Dolly Parton, musik og sydstaterne som tema.

Dinner Show i Pigeon Forge
Dinner and a show er en typisk amerikansk oplevelse og det bliver ikke mere ægte i sydstaterne end i Pigeon Forge.

Ruby Falls på Lookout Mountain
Et imponerende vandfald venter dig inde i grotterne – og nogle spektakulære udsigter hvis du tager tiden til at komme til tops.

Drive-in Biograf
En nostalgisk og ærke-amerikansk oplevelse, som jeg anbefaler alle at få med når de er på roadtrip i USA.

Jack Daniel’s
Kom rundt og se hvordan de laver Tennessee Whiskey på et distelleri i et county hvor alkohol ikke er tilladt. Et såkald Dry County.

Miss Mary Bobo’s Boarding House
Denne family style dinning oplevelse er helt unik og en ægte oplevelse som stikker dybere end alle andre måltider du får i USA.

Alabama

Unclaimed Baggage
Meget passende den sidste oplevelse inden vi fløj hjem. Meget af den bagage der ikke kommer frem på flyveturen og ikke finder sin ejer mand, ender her hvor du så kan købe det.

Andre roadtrip oplevelser:

Charleston Walking Tour

Der er mange måder at opleve Charleston på, og jeg benyttede mig af nogle af dem, dog er en walking tour den bedste måde at lære byen at kende.

Charleston, South Carolina

Rundtur i de små gader og stræder Charleston, SC. En totalfredet by hvis historie går tilbage til 1700-tallet, unikt for en amerikansk by.

11 Comments

 1. Hej Rene

  Jeg er ved at planlægge en roadtrip til august/september, hvor vi starter i Chicago også skal vi til Nashville. Men jeg er lidt i tvivl om det er bedst at flyve mellem de 2 byer eller leje en bil, der er ca en forskel på 3-4 timer. Vi er klart mest til at køre i bil mest pga alt vores bagage, da vi også har en 4 årige med også er der jo også oplevelser på turen. Men det jeg vil spørge dig om og det er om du har taget turen i bil fra chicago til indianapolis og videre til Louisville for at ende i Nashville. Eller bare besøgt indianapolis og Louisville og ved hvad der er at se på den lange tur fra Chicago af?

  1. @ Pernille

   Der er ikke super meget på ruten mellem Chicago og Nashville. Og endnu mindre for en 4-årig.

   Ned til Indianapolis er der ikke noget.

   Indianapolis Speedway kan være interessant, da der er lidt Cars over den.

   I Louisville kan i se et baseballbat blive lavet.

   Mammoth Cave National Park kunne være interessant.
   Det samme med med Dinosaur World tæt ved i Cave City (https://dinosaurworld.com).

   I Bowling Green ligger der et stort Corvette Museum.

   Hvis i skal køre retur til Chicago, kunne i lægge ruten lidt anderledes den ene eller anden vej.
   Kommer selvfølgelig an på hvor mange dage i har, men via Branson (Silver Dollar City forlystelsespark) og Springfield, St. Louis og følge Route 66 op til Chicago kunne være en mulighed.

 2. Hej
  Vores rute til en 2,5 ugers tur i April ser indtil videre sådan ud.
  Pt. er agendaen for lang til 2,5 uge, især hvis vi gerne vil have et par dage, hvor vi kan være impulsive. Jeg vil derfor høre om du Rene eller andre har været på en lignende tur og komme med forslag til, hvor vi bør bruge mest tid og hvad vi evt. kan springe over for at turen ikke bliver for presset.

  Dag 1 + 2:
  Atlanta 2 overnatninger
  – CNN
  – Coca cola
  – OL arenaen
  – Basketball kamp

  Dag 3:
  Køre fra Atlanta til Savannah, 4 timer.
  Savannah 1 overnatning. (Eller videre til Charleston alt efter behov).
  – Bonaventura (tidligere plantage nu kirkegård)

  Dag 4:
  Køre fra Savannah til Charleston, 2 timer.
  – Boone hall
  (Evt. tur til Myrtle Beach, 2 timers kørsel).

  Dag 5:
  Køre fra Charleston/Myrtle Beach til Ashville, 4/5 timers kørsel).

  Dag 6+7:
  Ashville – Cheeroke – Great Smoky Mountains ad Blue Ridge Parkway, som skulle være et scenic drive.
  Her skulle der være mulighed for at trekke, ride hest og sejle kajak/kano.
  Sidste overnatning tæt ved Great Smoky mountains indgang.

  Dag 8:
  Great Smoky Mountains. Evt. sove i Knoxville?

  Dag 9:
  Køre fra Knoxville? – Nashville 3 timer.

  Dag 10:
  Nashville

  Dag 11:
  Køre fra Nashville til Memphis, 3 timer.
  (Natchez Trace Parkway (Fra Nashville til Natraz med Stop i Memphis) 2 dage. )

  Dag 12:
  Memphis.
  – Graceland.
  – Gospel ved søndagskoncert

  Dag 13+14+15:
  Dage der bruges på Mississippi floden ml. Memphis og New Orleans.
  Evt. Stop I Vicksburg og Nathez.
  Besøge Baton Rouge.
  Stop ved Nottoway plantation – overnatning evt.
  Stop ved Greenwood Plantation i Louisiana.
  Evt. Stop ved Oak Alley Plantation.

  Dag 16+17:
  New Orleans (Evt. Hotel Provincial).
  – 9th ward?
  – Pontchartrain søen?

  Dag 18:
  Køre fra New Orleans – Pensacola, 3 timer.
  Strand.

  Dag 18:
  Køre fra Pensacola til Birmingham, 400 km.
  Opleve historien om borgerrettigheder og raceforskelle.

  Hvis tidspres så direkte fra Pensacola til Atlanta!

  Dag 19:
  Køre fra Birmingham til Atlanta, 250 km.

  På forhånd tak:)

  1. @ Julie

   Her nogle kommentarer til de planlagte dage.

   Dag 3.
   Det er en hel dag at nå Atlanta-Savannag, se Bonnaventura (tjek om der er guidet tur), og tga een trolley tur i Savannah. Jeg vil anbefale at overnatte i Savannah.

   Dag 4.
   Turen til Charleston, trolley tur rundt i Charleston (+evt lidt rundt på egen hånd, og et besøg på Boone Hall, er en hel dag. Afsæt min 3-4 timer til Boone Hall.

   Dag 5.
   Drop Myrtle Beach medmindre i har noget planlagt. Jeg vil anbefale at køre mod Asheville og overnatte i ex. Columbia. Så er der mere tid dagen efter.

   Dag 6.
   Der er to ting i Ashevillw: Chiney Rock og Biltmore Estate. Afsæt 4 timer til Biltmore Estate.

   Dag 7.
   Blue Ridge tager længere tid at køre end man regner med. Der er max 45 mph. Regn med tre timer fra Asheville ned til Cherokee.
   Byen Cherokee er mit bud på en overnatning tæt på Smoky Mountain.
   Jeg var selv på zipline tur i Bryson City tæt ved.

   Dag 8.
   Overnat i Pigeon Forge. Det er hvor Dollywood ligger. Tag evt. et dinner show om aftenen. Dixie Stampede eller Hatfield & McCoy.

   Dag 10.
   Country Music Hallf Of Fame + RCA Studio Tour er et must i Nashville.

   Dag 12.
   Der er også SUN Studio i Nahsville.

   Dag 13,14,15
   Jeg kender ikke de andre plantager, men Oak Alley er imponerende og nok den jeg ville vælge hvis i er i tidsnød.

   Dag 16, 17
   Tag en guidet tour rundt i New Orleans hvor i kommer ud i 9th ward. Ikke meget at se uden at vide hvad der skete – og området udenfor French Quater/university er stadig noget medtaget efter orkanen og ikke altid helt sikkert at bevæge sig rundt i på egen hånd.

 3. Hej René

  Vi planlægger måske en tur til sydstaterne til sommer.
  Men så så jeg lige at du ikke mener det er for førstegangs roadtrippere?

  Det er jeg jo ganske ked af at høre da det er ønske destinationen med de mange hyggelige byer og forhåbentlig også lækker natur.

  Men lad mig høre hvad du synes?

  Tak

  Michael

  1. Hej Michael,

   Jeg har rejst rundt i Californien/Arizona/Nevada-området en del gange (og vender tilbage til sommer). Jeg vil afgjort anbefale det til folk, der står og skal på roadtrip og ikke på forhånd ved præcis hvor de vil hen. Det område har virkelig alt i natur, byer, extravagancer og søde mennesker.

   Jeg har også været på to ture, der bragte mig rundt i Sydstaterne (og en yderligere, hvor jeg kun var i New Orleans) og det er også voldsomt hyggeligt og interessant. så hvis det er drømmedestinationen er det fint at gå efter. Variationen i naturen er til at overskue – jeg kørte på seneste tur MANGE kilometer i, hvad der bedst kan betegnes som “fuldkommen magen til svenske motorveje”. Jeg tror – uden i øvrigt at have prøvet den tur – at jeg ville se på at komme omkring i Georgia, Tennessee, Mississippi og Louisiana og så et godt stykke ind i Texas, hvor landskabet og vist også mentaliteten er noget anderledes.

   I sydstaterne er det mit indtryk at man i højere grad end ude i vest skal være opmærksom på at undgå de fattigste områder. Jeg har ikke haft problemer, når jeg kom til at køre ud i slummen, men jeg skal ærligt indrømme, at det nok er mere held end forstand (og så noget med at sige “vi stopper ikke for noget. Vi skal væk herfra!” engang imellem.) – men lad ikke det afskrække jer.

   1. Hej Peter

    Mange tak for uddybende svar!!

    Hmm det gør jo ikke det hele nemmere 🙂
    Altså de stater du foreslår er jo også et stort område at dække. Eller hvad?

    For det kunne jo i så fald også være en mulighed.

    Vi vil jo rigtig gerne have både have natur og hyggelige byer.
    Derudover vil vi gerne MÆRKE den amerikanske kultur.
    Altså prøve så vidt muligt at holde os fra masserne af turister.
    Derfor ville vi springe vesten over denne gang da vi føler at få mere rigtig USA på denne tur.

    Den tur vi har kigget på er som følger:

    Dag 1: Afrejse fra Danmark
    Dag 2: Orlando
    Dag 3: Orlando – Tallahassee
    Dag: 4 Tallahassee – Pensacola
    Dag 5: Pensacola – New Orleans
    Dag 6: New Orleans
    Dag 7: New Orleans – Vicksburg
    Dag 8: Vicksburg – Memphis
    Dag 9: Memphis – Nashville
    Dag 10: Nashville – Asheville
    Dag 11: Asheville – Charleston
    Dag 12: Charleston – Savannah
    Dag 13: Savannah – St. Augustine
    Dag 14: St. Augustine – Orlando
    Dag 15: Afrejse fra Orlando
    Dag 16: Ankomst Danmark

    Tager fra myplanet.

    Vi har dog nogle flere dage end dette (21 dage) så vi ville forlænge turen og skære lidt ned på kørslen så vi kan have et par dage nogle flere steder end som den er nu.

    Hilsen Michael

    1. Hej Michael,

     på en roadtrip styrer man jo heldigvis selv hvor man vil hen hvornår, så generelt har jeg aldrig følt mig belastet af andre turister – undtagen måske i forlystelsesparkerne og på havnen i San Francisco. Men det er jo at forvente 🙂

     Mit kendskab til de byer, du nævner er ret begrænset, ud over at jeg varmt kan bakke op om at tage nogle dage i New Orleans, Memphis og Nashville.

     min tilgang ville være ikke at lægge en for stram tidsplan. Det burde være let nok at finde et motel de fleste steder. På den måde kan I beslutte jer for at blive et sted en dag længere, droppe et sted, hvis det alligevel ikke lige er noget, spontant føje noget til osv.

  2. @ Michael

   Først og fremmest: Udlev dine drømme og tag til sydstaterne.

   Min kommentar i artiklen er møntet dels på det Peter også skriver, med den ensformige natur og dels det, at oplevelserne kræver en del mere forberedelse for at finde de rigtige, end at tage den klassiske tur på vestkysten (hvor de ligger som perler på en snor). Forberedelse som kan skræmme førstegangsrejsende væk fra at opleve USA som et storslået og en super rejsedestination.

   Uafhængighedskrigen, borgerkrigen, slaverne, USAs ældste byer og bevarede arkitektur, mad (ikoniske bbq restauranter med mange år på bagen i små byer og vejsider – og ikke fastfood kæder), bluegrass, folk music og country. Det er oplevelser som kræver lidt længere tid at finde den ægte version af – og ikke blot alle “turistfælderne” (men dem skal i selvfølgelig heller ikke snyde jer selv for, da de er en del af oplevelsen 😉

   Det er samme måde jeg har det med Route 66. Den vil jeg heller ikke anbefale førstegangsrejsende at tage, da den også kræver en hel del hjemmearbejde for at finde frem til den rigtige “Route 66 ånd”.

 4. Hej Rene, du har rigtig mange gode råd og jeg har kigget rigtig meget på din hjemmeside inden jeg selv tog på roadtrip til sydstaterne her i sommers. Jeg vil dog på det kraftigeste anbefale at bruge airbnb, som også er rimelig uforpligtende, billigt, hurtigt og ikke mindst åbner det mulighed for, at man kommer i kontakt med nogle lokale der hvor man skal være. Synes også det er vigtigt, at man sørger for at have 2 overnatninger nogle gange undervejs, så det hele ikke går op i at køre bil. Lyder ellers som en spændende rute du har lagt og jeg kan næsten ikke vente på at jeg får mulighed for komme afsted igen. God tur …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada